raven18 Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Witam Znalazłem coś takiego :] http://miuipro.ru/android-nougat-dlya-xiaomi-mi5s/ https://forum.xda-developers.com/mi-5s/development/rom-miuipro-7-1-5-mi5s-t3537794 Jakby ktoś chciał spróbować :] Pozdrawiam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Z badziewnym romem 7.1.5 Szkoda czasu i zachodu aby to testować, zapewne jeszcze więcej bugów niż na androidzie 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaronx Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Ktoś coś wie kiedy Android 7 dla MI5s ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Mam nadzieję, że nigdy bo jak zacznie być to się zaczną problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 1 minutę temu, sp4ubw napisał: Mam nadzieję, że nigdy bo jak zacznie być to się zaczną problemy. Androida 7 na pewno dostanie, przecież to świeży Mi. Albo 8 w przyszłości, ale jakiegoś na pewno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dobot Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Szczerze powiem, jak dla mnie to wystarczy aby było jakieś wydanie które będzie pozbawione wad i na którym będzie wszystko śmiagało, jakoś nr androida to nie jest najważniejsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaronx Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Z czasem wersja Android będzie mieć znaczenie ze względu na aplikację, o tym nie zapominajcie.Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Dla Mi4C w Andku 7 włączyli np. mpdecision i bateria trzyma o wiele lepiej... Tylko Mi5 z jego GPS jest wyjątkiem i zmiana androida mu nie pomogła, na reszcie jest w porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mezutelni Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 Zmiana bazy androida to na ogól dobra rzecz, może na miui tego nei widać, ale sporo się dzieje pod powłoką, no i duża aktualizacja może oznaczać duże problemy, ale może też poprawić dużo rzeczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 Dla mi5s nougat to chyba dobra rzecz bo doda funkcjonalności do force touch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caladan Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 Jest już nowsza wersja romu opartego na androidzie 7.0 (7.4.20) http://miuipro.ru/rommgr/device_view/473 http://ota.miuipro.ru/roms/xiaomi_mi5s/miuipro_v7.0_capricorn_7.4.20.zip . Dla odważnych.Beta.Wersja pewnie EN/RU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatthewS Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Potestuje wieczorem, dzięki za info z ruskiej strony xd Ciekawe skąd ruskie to mają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caladan Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 Też jest oparty na china developer.(przynajmniej wersje oparte na androidzie 6.0)Posiada interfejs MIUI.Ta sama numeracja.Czyli w jakimś stopniu to rosyjsko/białoruski odpowiednik xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatthewS Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 Tak, ale tam jest w drugiej zakładce informacja o andoidzie 7.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caladan Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 Miui.com :,, Due to Android 7.0 Adaptation process, the last Android 6.0 based Open Developer version 7.5.11 for Mi MIX / Mi Note 2 / Mi 5s / Mi 5s Plus is released today. Starting from 15th of May, the Closed Developer ROM Testing begins, we expected to take 3 weeks for bug fix and optimizations.'' Acid też o tym wspomniał.Czyli można powiedzieć że prawie żeśmy się doczekali..Ciekawe rom będzie oparty na wersji 7.0 czy wyższej np.7.1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TukanF1 Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Czy jest już oficjalnie dostępny Android 7.x dla Mi 5s? Jeśli tak to jak zaktualizować, bo z poziomu aktualizacji systemowych nie znajduje żadnej aktualizacji. Obecnie mam Androida 6.0.1 MXB48T. MIUI Global 8.5 | Stabilna 8.5.3.0(MAGMIED) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Zainstaluj wersję dev. Ma androida 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TukanF1 Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 (edited) dev Ma? co to znaczy? dev to developerska, a Ma? Mogę liczyć na jakiś link skąd pobrać oficjalną wersję? Nie chcę żadnego CustomROMa, bo nie chcę rootować telefonu. Cytat How To Get The Update? This is the developer version, and users can upgrade by clicking on “system update, ” and you will receive the Android 7.0 developer version with Android version upgrade and OTA push all in one package. After the successful upgrade, you can now enjoy the new experience brought by Android 7.0 (Nougat) (Note: There is no need to clear your data). http://www.xiaomitoday.com/miui-android-7-0-developer-version-released/ U mnie nie znajduje żadnych aktualizacji systemowych. A gdy kliknę z rozwijanego menu "pobierz aktualizację" to się jakaś pobiera i instaluje, ale nie ma nic nowego... EDIT: Chyba już znalazłem. http://en.miui.com/download-314.html Jeśli nie chodzi o to to proszę mnie wyprowadzić z błędu. Edited October 17, 2017 by TukanF1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Dokładnie o to chodzi. Nie tylko android 7, jeszcze miui 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
looper Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 ktoś zainstalował i opowie jak się sprawuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaronx Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Jedynie co dla mnie jest najbardziej irytujące to odblokowanie za pomocą odcisku palca.Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Ja mam xiaomi.eu z miui 9 i android 7.0 i wszystko jest ok (no może poza android auto). Nie wiem jak wersja oficjalna, ale chyba wielkich różnic to tam nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
23bartas23 Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 czy ktoś miał jakieś problemy wgraniem aktualizacji do MIUI 9 ? potrzeba robić backup czy wgrywa się jak automatycznie znajdwana ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
23bartas23 Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Dnia 20.10.2017 o 22:16, jaronx napisał: Jedynie co dla mnie jest najbardziej irytujące to odblokowanie za pomocą odcisku palca. Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka co masz konkretnie na myśli ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaronx Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 co masz konkretnie na myśli ? Chyba jasno napisałem.Nie za każdym razem działa a jeśli już to często z opóźnieniem.MIUI aktualizowanie co tydzień.Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts