Jonaszrat Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Witam. Na nowym MI5 próbowałem wgrać China Dev by odblokować bootloader. Przy ładowaniu najnowszego Chińskiego romu za pomocą MIflash stanęło na 9%, wyskoczył błąd "brak miejsca". Przy następnej próbie system na telefonie nie chciał się uruchomić, pojawił się bootloop. Komputer widzi telefon, fastboot działa normalnie, co mogę dalej z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Zaznaczyłeś flash all? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Spróbuj przejść na jakikolwiek inny soft, upewnij się, że pobierasz właściwy, Pobierz aktualnego MiFlash (info o braku miejsca występowało na starym MiFlash). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonaszrat Posted January 15, 2017 Author Share Posted January 15, 2017 22 godziny temu, Nezumi napisał: Spróbuj przejść na jakikolwiek inny soft, upewnij się, że pobierasz właściwy, Pobierz aktualnego MiFlash (info o braku miejsca występowało na starym MiFlash). podczas instalacji ROMu z http://en.miui.com/a-234.html dostałem błąd (0x80004005:Failed (remote:device is locked. Canot flash images)) Flash all zaznaczone, próbowałem na najnowszym MiFlash, MIpc suite. Nie da się również wejść w tryb edl mimo, że telefon komunikuje się przez fastboot z konsolą. Co mogę dalej z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 W EDL musi wchodzić, po prostu musi. Inaczej nie zflashujesz nowego softu. Próbowałeś przez MiPCSuite? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 To może czas aby kabel deep flash zmotać ?Tapnięte z Lenovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonaszrat Posted January 16, 2017 Author Share Posted January 16, 2017 Próbowałem z PcSuite. Może warto spróbować wszystkich tych metod Link to comment Share on other sites More sharing options...
mezutelni Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 Kabel Deep Flash Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 @piotrkozub87 Dobre prowo, oceniam 9/11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 Dnia 11.04.2017 o 15:41, piotrkozub87 napisał: ja to bym prosił wogiole jakiś poradnik jak wgrac miui polska od podstaw Dnia 11.04.2017 o 15:54, wtbn napisał: @piotrkozub87 Dobre prowo, oceniam 9/11. To nie wystarczy...? https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 @piotrkozub87 Przejdź na stronę opisująca jakąś wersje Xiaomi.eu - Android 7 i masz tam poradnik instalacji Android 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 @piotrkozub87 Do serwisu możesz oddać, ale oddasz i coś popsuje i znowu serwis? a nie lepiej trochę poczytać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 @piotrkozub87 Jeśli chcesz się naprawdę czegoś nauczyć, to ja może coś ci pomogę w tym temacie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addos Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 Witam mam podony problem zakup mi5 alliexpress telefon miał chinska wersje próbowałem wgrac polski miui , bootloader odblokowany twrp wgrane ale przy instalacji xiaomi.eu_multi_MI5_7.4.20_v8-7.0 wyaliło błedy , teraz instaluję wd https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ ale trwa to jakoś długo czy tak ma być ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 @Addos Po pierwsze to do tej wersji Xiaomi.eu dla MiFlash, jest inny MiFlash w instrukcji a po drugie po co instalować taki stary system jak trzeba następnie zainstalować nowsze. To inaczej trzeba zrobić aby było szybciej i bez kombinacji takich jak próbujesz teraz zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts