mruczek66 Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 chciałem zrobić aktualizacje z 6,12,29 na 7,1,12 i nie mogę przenieść spakowaneg pliku na telefon. w trakcie kopiowania wszystko idzie normalnie (powoli przesówa się postęp)pokazuje że zostało np.11min. i nagle robi się 0 i pokazuje że plik jest przeniesiony. niestety podczas aktualizacji przez TWRP 3,0,2 wyskakują jakieś błędy. po powrocie do systemu mam 6,12,29 i brak roota. na nowo wgrałem twrp i supersu i root wraca. próbowałem na innym kompie i inny plik zip ale nic to nie dało. trochę to opisałem zagmatwanie ale może mimo to dacie radę pomóc Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Masz wystarczającą ilość miejsca ? Wrzucasz ZIP na pamięć telefonu czy na kartę pamięci ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 @mruczek66 Sprawdź czy w TWRP > Mount > Masz Disable MTP. Podłącz telefon z włączonym TWRP i sprawdź jak teraz zachowa się telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted January 15, 2017 Author Share Posted January 15, 2017 mariusz.ur miejsca mam dosyć. próbowałem i na kartę i na telefon majdan12 mam disabile mtb .telefon nie jest wykrywany przy włączonym twrp Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted January 15, 2017 Author Share Posted January 15, 2017 aktualizacja zrobiona .dzięki majdan12 wgrałem na kartę z innego czytnika.aktualizacja nic nie dała. zmieniłem twrp na starszą wersję i dalej to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted January 15, 2017 Author Share Posted January 15, 2017 (edited) plik zip na komputerze waży tyle samo .skopiowany na kartę w telefonie , ale przy instalacji zip w twrp wyskakuje błąd. plik nagrany na kartę z innego nośnika instaluje poprawnie. zmieniłem kernel na radeon i bez zmian. no to chyba coś z twrp, ale wgrałem na nowo i dalej lipa. Edited January 15, 2017 by mruczek66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 Posty edytujemy. Spróbuj ponownie pobrać plik - może tutaj jest problem. Napisz również jaki błąd wyskakuje. Być może dotyczy czegoś innego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted January 24, 2017 Author Share Posted January 24, 2017 (edited) wszystkie pliki zip wgrywane bezpośrednio na telefon są wadliwe. Redmi2 polecił mi żeby wgrywać z innego czytnika i to jest skuteczne. pliki zip instaluję teraz z pena przez otg. Edited January 24, 2017 by mruczek66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts