Jump to content

Wymiana wyświetlacza Mi4c

Albertoser

Recommended Posts

Witam, stała się słaba rzecz - mianowicie nosząc telefon w kieszeni, na telefonie pojawiły się dwie "rysy". Nie obawiałem się na początku bo miałem to szkiełko zabezpieczające wiec co mogło się stać, ale jak zdjąłem to szkiełko to okazało się się na głównym ekranie też są te rysy. Wszystko spoko, gdyby nie to, że wyświetlacz w połowie (od tej rysy w dół) nie działa. Nie działają także przyciski na dole wyświetlacza. Telefon zachowuje się jakbym trzymał ciągle palec na dolnej części wyświetlacza. Stąd moje pytanie - czy gwarancja mi to obejmie, czy muszę do kogoś oddać, aby mi wymienił wyświetlacz ? Patrząc od góry rysy są niezauważalne.

Edited by Albertoser

12 minut temu, Albertoser napisał:

ile to będzie kosztować +/- ?

tu zdjęcie słaba jakość, ale chyba widać skale "rysy", dorysowałem czarnymi liniami część rysy bo gołym okiem w takiej jakości nie widać

mrosi Ci napisał co masz zrobić i wtedy się dowiesz jaki jest koszt.

• 9 months later...

Witam,

probuję wymienić sobie ekran w Mi 4c (mam komplet ekranu i ramki). Problem jaki mam to nie mogę znaleźć nigdzie jednej części, której brakuje. W ekranie tego nie było, a widzę w obecnej komórce, że tam coś jest. Czy ktoś wie co to jest i czy mozną kupić?

Pliczek obrazuje o co chodzi.

ramka.png

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Dnia 17.11.2017 o 10:22, franekkimono0 napisał:

Ja raz samemu wymieniałem ekran, ale była totalna klapa- cos się popsuło :D I musiałem oddać do serwisu Bimit Bis (mam blisko, bo mieszkam w Gdańsku). Naprawili fachowo. Już nigdy więcej się nie dotkne do tego hahaha.

Jak z jakością ekranu po wymianie raz się nadziałem na coś co pęka bardzom bardzo łatwo i do tego zielonkowate kolory... 

Jaka cena itp?

• mrosi changed the title to Wymiana wyświetlacza Mi4c

Witam,

Syn mi rozbił ekran w telefonie, może ktoś poratuje dobrą radą... wbił nożyk w głośnik, poszła szyba ochrona, digitizer, lcd świeci ale nie reaguje na dotyk.

Czy ktoś z serwisantów może polecić dobry ekran? Co zamawiacie z aliexpresu?

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-xiaomi-mi-4c-display.html

Czy można dostać orginalny ekran xiaomi, może ktoś zna dostawce oryginalnego ekranu, w kimovil pisze ze sharp ale na aliexpresie nie ma takich? 

Czy taki ekran jest jeszcze produkowany?

Pzdr

Edited by usmiechniety85