Albertoser Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 (edited) Witam, stała się słaba rzecz - mianowicie nosząc telefon w kieszeni, na telefonie pojawiły się dwie "rysy". Nie obawiałem się na początku bo miałem to szkiełko zabezpieczające wiec co mogło się stać, ale jak zdjąłem to szkiełko to okazało się się na głównym ekranie też są te rysy. Wszystko spoko, gdyby nie to, że wyświetlacz w połowie (od tej rysy w dół) nie działa. Nie działają także przyciski na dole wyświetlacza. Telefon zachowuje się jakbym trzymał ciągle palec na dolnej części wyświetlacza. Stąd moje pytanie - czy gwarancja mi to obejmie, czy muszę do kogoś oddać, aby mi wymienił wyświetlacz ? Patrząc od góry rysy są niezauważalne. Edited January 13, 2017 by Albertoser Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Po prostu przycisnąłeś w kieszeni telefon o pękł digitizer. O gwarancji raczej możesz zapomnieć - do wymiany zespół lcd/digitizer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 11 minut temu, Albertoser napisał: Stąd moje pytanie - czy gwarancja mi to obejmie, czy muszę do kogoś oddać, aby mi wymienił wyświetlacz ? Tak, jak napisał @Zexon72, gwarancja tego nie obejmuje. Napisz do @Acida, to pomoże (odpłatnie) w wymianie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albertoser Posted January 12, 2017 Author Share Posted January 12, 2017 ile to będzie kosztować +/- ? tu zdjęcie słaba jakość, ale chyba widać skale "rysy", dorysowałem czarnymi liniami część rysy bo gołym okiem w takiej jakości nie widać Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 12 minut temu, Albertoser napisał: ile to będzie kosztować +/- ? tu zdjęcie słaba jakość, ale chyba widać skale "rysy", dorysowałem czarnymi liniami część rysy bo gołym okiem w takiej jakości nie widać mrosi Ci napisał co masz zrobić i wtedy się dowiesz jaki jest koszt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 @Albertoser jeśli Acid nie miałby na stanie wyświetlaczy, to za kilka dni będę mieć kompletne tzw sety, czyli panel lcd/digitizer z ramką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muadkrak Posted October 26, 2017 Share Posted October 26, 2017 Witam, probuję wymienić sobie ekran w Mi 4c (mam komplet ekranu i ramki). Problem jaki mam to nie mogę znaleźć nigdzie jednej części, której brakuje. W ekranie tego nie było, a widzę w obecnej komórce, że tam coś jest. Czy ktoś wie co to jest i czy mozną kupić? Pliczek obrazuje o co chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
franekkimono0 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Ja raz samemu wymieniałem ekran, ale była totalna klapa- cos się popsuło I musiałem oddać do serwisu Bimit Bis (mam blisko, bo mieszkam w Gdańsku). Naprawili fachowo. Już nigdy więcej się nie dotkne do tego hahaha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
walus002 Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Dnia 17.11.2017 o 10:22, franekkimono0 napisał: Ja raz samemu wymieniałem ekran, ale była totalna klapa- cos się popsuło I musiałem oddać do serwisu Bimit Bis (mam blisko, bo mieszkam w Gdańsku). Naprawili fachowo. Już nigdy więcej się nie dotkne do tego hahaha. Jak z jakością ekranu po wymianie raz się nadziałem na coś co pęka bardzom bardzo łatwo i do tego zielonkowate kolory... Jaka cena itp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eduardo Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Nie bierz pierwszego lepszego czy jakiegoś OEM. Zamówiłem taki, wyglądał jak z dragon-tt OEM i po tygodniu, leżąc na biurku pękł. Lepiej dać więcej a mieć spokój. Link to comment Share on other sites More sharing options...
walus002 Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 ale skąd taki dobrej jakości ekran wziąć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
usmiechniety85 Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 (edited) Witam, Syn mi rozbił ekran w telefonie, może ktoś poratuje dobrą radą... wbił nożyk w głośnik, poszła szyba ochrona, digitizer, lcd świeci ale nie reaguje na dotyk. Czy ktoś z serwisantów może polecić dobry ekran? Co zamawiacie z aliexpresu? https://www.aliexpress.com/w/wholesale-xiaomi-mi-4c-display.html Czy można dostać orginalny ekran xiaomi, może ktoś zna dostawce oryginalnego ekranu, w kimovil pisze ze sharp ale na aliexpresie nie ma takich? Czy taki ekran jest jeszcze produkowany? Pzdr Edited January 3, 2018 by usmiechniety85 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 Pisz do @Zexon72 oraz @Acid, oni zajmuja sie profesjonalnie od lat Xiaomi i pod tym wzgledem sa guru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts