grzybiarz91 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Nie zauważyliście czasami problemów z przesuwaniem różnych rzeczy w poziomie? Najczęściej zdarza mi się to na powiadomieniu gdy je chce odrzucić, przesuwam palcem w prawo/lewo, a ekran wykrywa jakbym przesuwał góra/dół. Zdarza się również w innych miejscach czy aplikacjach, wszystko zależy głównie od precyzji, jak chcę coś zrobić szybko to zazwyczaj ekran wariuje, muszę wtedy spokojnie złapać za dany fragment i dokładnie go przesunąć. Dziwny efekt, jakby źle było skalibrowane coś w systemie. Na innych telefonach i tabletach nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacha56ks Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Mam tak samo na Mi5s Plus.Może to wina naklejonej szybki.Na Galaxy S5 miałem podobnie ale w aplikacji Facebook.Tapnięte z Mi5s Plus Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefju266 Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Nie na mi5s a na mi5 mam to samo jeśli chodzi o Spotify. Na Facebooku mam missclicki próbując nacisnac komentarze wyskakuje mi post nizejWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
hosse6668 Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 15 godzin temu, mefju266 napisał: Nie na mi5s a na mi5 mam to samo jeśli chodzi o Spotify. Na Facebooku mam missclicki próbując nacisnac komentarze wyskakuje mi post nizej Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Mam tak samo, co może być przyczyną? mi5s plus Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted January 14, 2017 Author Share Posted January 14, 2017 Obstawiam, że źle skalibrowany ekran albo soft, który obsługuje ekran. Wydaje mi się, że teraz jest tak, że nawet najmniejsze przesunięcie w pionie powoduje, że soft myśli, że przesuwamy góra/dół. Dziwne to o tyle, że nigdy nie miałem takich przypadków i zawsze telefon wiedział co chce przesuwać, a w Mi5s Plus rzuciło mi się to w oczy pierwszego dnia. Generalnie już ogarnąłem, jak to przesuwać, ale czasem przy szybkich akcjach problem zostaje. Poniżej wideo jak to wygląda, widać, że jak palec nie leci idealnie w poziomie to wykrywa jako ruch w pionie.https://cloud.tapatalk.com/s/5879e607dd86b/2017_01_14_09_45_28.mp4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Mi ten problem też nie jest obcy zarówno jak miałem MI5 jak i teraz w 5s Plus Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefju266 Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Czytalem gdzies, ze ktorys soft to poprawil. Dla mnie nie jest to denerwujace. Na fb sytuacja sie uspokoila w miare aktualizacji aplikacji, co do spotify to idzie wyczuc jak przesuwac, zeby bylo znosnie. Co dziwniejsze w pozostalych aplikacjach problem w ogole nie wystepuje.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
luka Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Temat niestety znany... W mi5s Plus szczególnie widoczny - u mnie problem z przewijaniem jeszcze występuje (choć z każdym nowym buildem jest lepiej w aplikacjach) ale co gorsza w złych miejscach interpretuje tapnięcia! Bug poniżej - potwierdźcie: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=460402 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 (edited) Ten problem dotyczy MIUI, niezależnie od modelu, niestety. Poustawiali zbyt małe marginesy na odchyłki ruchu palca i utrudnia to korzystanie z wielu aplikacji. Szczególnie uciążliwe staje się w aplikacjach, które obsługują gesty poziome i pionowe jednocześnie. Żaden inny system oprócz MIUI nie ma tak tego ustawionego. Od roku czekam na poprawę - nie zmienia się nic. Chińczycy wiedzą lepiej i nie chcą tego zmienić. W samym MIUI widać to w powiadomieniach. Ciężko jest zamknąć powiadomienie ruchem palca, przeważnie rozwija się zamiast polecieć w prawo. Równie uciążliwe jest to w Total Commanderze, przewijanie listy w pionie prawie zawsze kończy się przesunięciem panelu okna. Denerwujące ale trzeba z tym żyć. Edited February 1, 2017 by sp4ubw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts