mast0505 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Witam, jeśli ktoś będzie wgrywał nowe oprogramowanie do telefonu a nie usunie konta Mi przed tą czynnością przy załadowaniu nowego systemu telefon zawoła hasło do wcześniejszego konta bo zweryfikuje sobie ze jest juz automatycznie przypisany do konta Mi. Nie ma problemu jeśli hasło jest znane, niestety u mnie było wygenerowane automatycznie a ja go nie zapisałem. Telefon sie zablokuje i żadne czynności go nie odblokują, istnieje co prawda możliwość wgrania alternatywnego oprogramowania ale nie zawsze jest to możliwe. W takim wypadku telefon świetnie się sprawdza jako ozdoba na biurku... Jest jednak na to rozwiązanie. 1. Trzeba napisać prośbę o odblokowanie do takiego małego chinczyka po drogiej stronie na adres [email protected] 2. Pisać należy max prostym językiem angielskim 3. Podać trzeba kod który wyświetla się pod opcją logowania 4. Podesłać dowód zakupu telefonu i numer IMEI 5. Należy liczyć się z tym ze odpowiedz w języku angielskim może być trochę średnio zrozumiała. Ja czekałem 24 godziny i telefon został odblokowany. Mam nadzieje że komuś to się przyda i uratuje swój telefon. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robaks Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Dobre info. Flashowałeś telefon i ci zablokowało? Jaki ROM miałeś a jaki ROM wgrywałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 9 minut temu, robaks napisał: Dobre info. Flashowałeś telefon i ci zablokowało? Jaki ROM miałeś a jaki ROM wgrywałeś? https://miuipolska.pl/forum/topic/21217-redmi-4-pro-zablokowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaro123 Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 ęMam podobny problem tylko trochę bardziej skomplikowany, poradzicie co robić, na nowym telefonie xiaomi redmi 5 global założyłem konto synchronizacji xiaomi (podałem nr tel i hasło prawdopodobnie bez emaila). Zachciało mi się ROOTa wiec wgrałem sobie najnowszą wersje Developer. Chciałem postępować zgodnie z tutorialem " ale zorientowałem się, że konto xiaomi nie działa tak jak powinno, nie mogłem się na nie zalogować, próbowałem odzyskać hasło, ale nie przychodziły do mnie kody. NIe mogłem się też wylogować z konta na telefonie bo wymagane było hasło. Pomyślem, że w takim razie zresetuje ustawienia telefonu. Reset z poziomu androida się nie udał bo chciał haslo do konta Xiaomi (skusiła mnie ta opcja bo pisało przy niej że wymaże ustawienia konta Xiaomi), reset zrobiłem przez bootloader. w tej chwili po restarcie tel. pyta mni o haslo do konta xiaomi, jedyna co moge robic to zgadywać haslo i uruchomić otwartą sieć WIFI, nigdzie nie widzę, żadnego numeru ani kodu czy można coś jeszcze z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Moge pomoc z problemem konta Mi oraz Google Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaro123 Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 (edited) 11 minut temu, OutSideR napisał: Moge pomoc z problemem konta Mi oraz Google zamieniam się cały w słuch Edited July 20, 2018 by jaro123 fastboot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Booomex Posted July 24, 2018 Share Posted July 24, 2018 Nie działa... Może ktoś ma dobrą formułkę żeby do nich napisać i by to przeszło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted July 27, 2018 Share Posted July 27, 2018 sprawdz priv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczygiello96 Posted May 7, 2019 Share Posted May 7, 2019 Dnia 27.07.2018 o 07:07, OutSideR napisał: sprawdz priv Mogę również prosić o pomoc ? Mam ten sam problem, nie znam hasła do mi account. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majk3l Posted May 25, 2019 Share Posted May 25, 2019 Dołączam się do pytań - ten sam problem na MIUI 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
doman506 Posted June 9, 2019 Share Posted June 9, 2019 Dnia 27.07.2018 o 09:07, OutSideR napisał: sprawdz priv Też podłączam się do prośby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
joseph76 Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Dnia 20.07.2018 o 13:04, OutSideR napisał: Moge pomoc z problemem konta Mi oraz Google Też proszę o pomoc o odblokowanie konta , bo syn 8 letni zablokował telefon a ja nie pamiętam hasła do konta mi . Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter69pan Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Uruchomiłem stary telefon żony i nie pamiętam logowania do konta,jeśli mógłbyś pomóc to byłbym wdzięczny. Dnia 20.07.2018 o 13:04, OutSideR napisał: Moge pomoc z problemem konta Mi oraz Google Uruchomiłem stary telefon żony Redmi note 3 pro i nie pamiętam logowania do konta,jeśli mógłbyś pomóc to byłbym wdzięczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted September 7, 2019 Share Posted September 7, 2019 Dnia 27.08.2019 o 09:55, joseph76 napisał: Też proszę o pomoc o odblokowanie konta , bo syn 8 letni zablokował telefon a ja nie pamiętam hasła do konta mi . Pozdrawiam Jaki telefon ? 7 godzin temu, piter69pan napisał: Odpisalem Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted September 7, 2019 Share Posted September 7, 2019 Przeca do konta mi podajesz albo e-mail lub nr telefonu i się logujeszWysłane z mojego Oppo Reno przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaceks1 Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 podpinam się z prośbą o pomoc z odblokowaniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
borys1978 Posted September 20, 2019 Share Posted September 20, 2019 Dnia 20.07.2018 o 13:04, OutSideR napisał: Moge pomoc z problemem konta Mi oraz Google Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu Dnia 7.09.2019 o 08:26, skay77 napisał: Przeca do konta mi podajesz albo e-mail lub nr telefonu i się logujesz Wysłane z mojego Oppo Reno przy użyciu Tapatalka W moim przypadku nie działają kody które przychodzą na maila lub SMS. Pokazuje mi komunikat... Nie podbijamy wątku /Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 A masz połączenie z siecią? Link to comment Share on other sites More sharing options...
borys1978 Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 (edited) 4 godziny temu, Orjon napisał: A masz połączenie z siecią? Tak, przez wi-fi. Wczoraj napisałem do supportu jak napisał kolega, który założył temat. Dostałem odpowiedź, postępowałem jak napisane... Dear Sir/Madam,Thanks for inquiry. This is Hongkong customer service centre. Sorry for the inconvenience. Did the Mi account that locked your phone registered by yourself? If yes, it is easy for you to find back the password. Please try to find it back or make the artificial complaint. (1)I would like to tell you that you may visit the website: account.xiaomi.com, enter your Mi account number(related phone number or e-mail), click forgot password then find back your PW through related phone number or e-mail bound to the account. (2)If the phone number is lost, we suggest you solve it by artificial complaint.Please operate according to the following steps:Log in account.xiaomi.com——click forgot password——enter your mobile phone number and new image verification, click "next"—— do not click on 'send SMS', please click on the "choose other ways to verify”——"manual verification" below the "next" button, click on it, and submit information according to the prompts. At the step of “add the phone”, please enter a valid phone number such as the one that you are using, not the one that bound to the acocunt. If you succeeded in this, you may receive a message on your new phone number within3 days. If these can’t help, we suggest you contact the local service center or the global service centre: [email protected]. Thank you for your support and attention towards XiaoMi. Any other questions,please feel free to contact us:[email protected] . Best Regards. Oczywiście punkt pierwszy nie działa bo mi przychodzi komunikat że konto nie zgodne z podanymi danymi. Zrobiłem wszystko według punktu drugieg. Zastosowałem zmianę na nowy numer. Podałem WSZYSTKIE odpowiedzi i dostałem takiego SMSa... Hi 62******00! We weren't able to verify your identity using the information you provided (you submitted a verification request on [21/9/2019]). For more information, visit http://www.mi.com/sg/service/online/ Napisałem kolejnego maila i czekam na odpowiedź. Może ktoś wie co jeszcze można zrobić żeby to odblokować Ps. Serwis online podany w SMS-ie nie działa od czerwca 2016r Edited September 21, 2019 by borys1978 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kris333 Posted December 22, 2019 Share Posted December 22, 2019 (edited) Witam. Sprawa wygląda następująco, bratanek ustawił sobie hasło do konta Xiaomi, którego zapomniał. Konto przypisane było do numeru telefonu, którego już nie ma. Wylogował się z konta. Zrobiliśmy przywracanie domyślnych za pomocą Wipe all data. Niestety telefon uruchomił się na ekranie This device is locked. Próba weryfikacji przez opcje Ręczna werfyfikacja na inny nr telefonu skończyła się wiadomością, że nie przeszła pomyślnie. Co najlepsze na stronie mi.com można zalogować się do konta Xiaomi za pomocą powiązanego z tym kontem konta Google, jednak nie można zmienić numeru telefonu na nowy czy dodać email, bo wymagane jest hasło konta Mi. Co robić dalej? Telefon cegła i do kosza? edit Ref. Jest ktoś w stanie pomóc, czy dziecko bez telefonu na święta? Nie piszemy post pod postem. Korzystaj z opcji Edytuj /Orjon Edited December 22, 2019 by Kris333 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 https://micenter.pl/jak-usunac-konto-xiaomi-z-telefonu/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kris333 Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 Dobra, udało się przy chyba 15 ręcznej weryfikacji odzyskać konto i telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
removillk Posted December 24, 2019 Share Posted December 24, 2019 podpinam się do prośby o pomoc z kontem Mi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nauti Posted August 17, 2020 Share Posted August 17, 2020 Witam Mam podobny problem z Redmi 6A Kupiłem od jednego gościa no i niestety zablokowany. Kiedyś go zresetował i nie pamięta kodu do odblokowania. Trochę u niego przeleżał. Można prosić o jakąś pomoc w odblokowaniu? Co i gdzie napisać do serwisu Xiaomi? Mam z telefonem papiery i kartonik. Pozdrawiam Nauti Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted October 7, 2020 Share Posted October 7, 2020 Tylko serwis. Napisałem kilkadziesiąt maili do suportu, zdjęcia, dokument i mają to w 4 literach. Teraz już wiem żeby nigdy więcej nie korzystać z konta xiaomi, jest po prostu bezużyteczne. Nawet przymierzam się do zmiany telefonu i chyba dzięki temu też pożegnam się z xiaomi zwłaszcza że ceny nie są już tak konkurencyjne jak kiedyś a jakość też nie rewelacyjna... nie wspominając o gównianych zdjęciach z tych telefonów mimo 10 aparatów i miliardach mpx.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matikk95 Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 Witam, kupiłem telefon z uszkodzonym ekranem, nic nie wyświetlał ale poprzedni właściciel usunął telefon z konta Xiaomi oraz usunął z konta Google. Wymieniłem ekran i po uruchomieniu wyświetlana jest tapeta użytkownika i należy podać PIN blokady. Czy w takiej sytuacji gdy poprzedni właściciel usunął urządzenie z kont, mogę użyć Wipe Data? Po tej czynności nie powinno już poprosić o zalogowanie się do konta pierwotnego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 24 minuty temu, matikk95 napisał: Czy w takiej sytuacji gdy poprzedni właściciel usunął urządzenie z kont, mogę użyć Wipe Data? Po tej czynności nie powinno już poprosić o zalogowanie się do konta pierwotnego? Nie wystarczy wipe. Musisz zrobić MiFlash: miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
matikk95 Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 15 minut temu, mrosi napisał: Nie wystarczy wipe. Musisz zrobić MiFlash: miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/ Ok, czy taki Rom będzie ok do Mi 9T?Xiaomi Mi 9T Latest Europe Stable Version Fastboot File Download ? Sory za pytanie ale to moje pierwsze urządzenie Xiaomi. I nie muszę mieć odblokowanego BL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 2 minuty temu, matikk95 napisał: Ok, czy taki Rom będzie ok do Mi 9T? Nie. Do MiFlash muszą być ROMy tzw. fastboot. Tu znajdziesz właściwy: https://c.mi.com/oc/miuidownload/detail?guide=2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matikk95 Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 1 minutę temu, mrosi napisał: Nie. Do MiFlash muszą być ROMy tzw. fastboot. Tu znajdziesz właściwy: https://c.mi.com/oc/miuidownload/detail?guide=2 Dokładnie z tego linku pobrałem ROM o nazwie "Xiaomi Mi 9T Latest Europe Stable Version Fastboot File Download" Są jeszcze do wyboru "Global". Ale telefon jest z dystrybucji PL (chyba Play). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 OK. Możesz zrobić MiFlash ROMem global lub Europe. Nie ma to większego znaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matikk95 Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 Przed chwilą, mrosi napisał: OK. Możesz zrobić MiFlash ROMem global lub Europe. Nie ma to większego znaczenia. Dzięki za szybką odpowiedź. A odnośnie BL to ma w tym przypadku znaczenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 Przed chwilą, matikk95 napisał: A odnośnie BL to ma w tym przypadku znaczenie? Musi być odblokowany, z zablokowanym nie użyjesz MiFlasha w trybie fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 Możesz zablokować, albo nie. W pierwszym przypadku będziesz mógł zainstalować ROM alternatywny, choćby MIUI Polska. Po zablokowaniu BL telefon będzie działał tylko na oprogramowaniu globalnym/EU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matikk95 Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 Ok bo w tej chwili nie mam pojęcia czy jest zablokowany czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts