PanPreza Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Witam. Mój post jest opinią i przestrogą dla nowych użyszkodników mi5plusa. Po 2 miesiącach mam drobne rysy, a w zasadzie kropki na obudowie z tyłu. Fajne to coś jest, bo pewniejszy w tym chwyt, ale obudowę na dłuższą metę zniszczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikodem Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Ogólnie telefon jest dosyć delikatny z tego co zauważyłem. Kropki pewnie powstały od czegoś co weszło między etui, a telefon. Ja swój nosiłem w etui ze względu na blaszkę do uchwytu magnetycznego, następnie ściągnąłem etui na parę dni i zrobiły mi się dwie rysy na tylnej obudowie (jedna na 1 cm, druga na 3-4 cm). Telefon co najwyżej mógł leżeć na biurku lub być po nim lekko przesunięty. Niestety coś tam było i zarysowało tył. Możliwe ze te zarysowania to tylko kwestia lakieru bezbarwnego i wystarczyłoby to przepolerować. Co nie zmienia faktu, że wytrzymałość telefonu na zarysowania jest słaba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted January 11, 2017 Author Share Posted January 11, 2017 Na pewno coś wejdzie pod te plecki, bo sa przecież dość luźne. Zirytowałem się na to i noszę bez niczego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Ja noszę ponad 2 miesiące bez etui i folii i na razie rys żadnych się nie dorobiłem. Chociaż dość uważam na niego, zresztą jak na każdy poprzedni telefon, i np. po stole/biurku bym nim nie przejechał, jak odkładam to potem podnoszę. Najbardziej się obawiałem ekranu przez brak Gorilla, ale na szczęście póki co jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted January 12, 2017 Author Share Posted January 12, 2017 Raczej jest delikatny, a przynajmniej te plastikowe wstawki udające metal tracą farbę. Ramka telefonu też szałowo juz nie wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hektor66 Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Witam. Posiadam xiaomi mi5s plus z peknietym szkielkiem aparatu, idzie gdzies dostac tylnia obudowe? Aparat działa ale nie ma szkielka, przeszukalem juz chyba cale internety i nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Samo szkiełko nie wystarczy żeby wkleić/wstawić? Szukaj na aliexpress hasła "mi 5s plus camera glass". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts