dudek Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 (edited) U mnie bateria wytrzymuje 2 dni. Telefon robi za modem WIFI i pare godzin dziennie udostępniania obrazu na telewizor przez WIFI lub Yanosik przez 8-9h dziennie Edited February 4, 2017 by dudek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Animal Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 spotkal sie moze ktos z czyms takim ze po pelnym naladowaniu bateria w 30 minut przy bezczynnosci spada do 96%(z czego 26minut niby w deep sleep). Ekran nawet na sekunde nie byl wlaczony.(wg statystyk accubattery) i poznieju tez jakos dziwnie za szybko. PRzez noc ponad 10% to chyba duzo (wlaczone wifi i opaska po bt). Mialem globala, wrzucilem xiaomi.eu i ponownie wrocilem do globala bo na xiaomi.eu tez tak mialem i myslalem ze powrot do globala pomoze. Mylilem sie. Ogolnie bateria jak dla mnie straszna lipa w dwa dni dzialania ledwo do 4,5h dobija na ekranie. Inni piszą o ponad 10h na dwa dni, wiec chyba jest cos nie tak? Miernikiem patrzylem i wychodzi ze 4000mah wchodzi. A nie widze by cos chlalo bateria a mam wakelock detector wersje z rootem. Uslugi xiaomi sporo razy sie wyzwala, ale chyba tego nie zmniejsze. Duzo apek (autostart itp) mam podpietych z powiadomieniami do opaski. W kazdych badz razie facebooka nie instalowalem. jakies pomysly? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 (edited) A coś wiadomo o dev romie kiedy będzie i czy w ogóle będzie? Bo niestety ale na xiaomi.eu trochę męczy że trzeba to z pliku instalować za każdym razem. Edited February 10, 2017 by PokaBobra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szyszonek Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Dnia 7.02.2017 o 21:52, Animal napisał: spotkal sie moze ktos z czyms takim ze po pelnym naladowaniu bateria w 30 minut przy bezczynnosci spada do 96%(z czego 26minut niby w deep sleep). Ekran nawet na sekunde nie byl wlaczony.(wg statystyk accubattery) i poznieju tez jakos dziwnie za szybko. PRzez noc ponad 10% to chyba duzo (wlaczone wifi i opaska po bt). Mialem globala, wrzucilem xiaomi.eu i ponownie wrocilem do globala bo na xiaomi.eu tez tak mialem i myslalem ze powrot do globala pomoze. Mylilem sie. Ogolnie bateria jak dla mnie straszna lipa w dwa dni dzialania ledwo do 4,5h dobija na ekranie. Inni piszą o ponad 10h na dwa dni, wiec chyba jest cos nie tak? Miernikiem patrzylem i wychodzi ze 4000mah wchodzi. A nie widze by cos chlalo bateria a mam wakelock detector wersje z rootem. Uslugi xiaomi sporo razy sie wyzwala, ale chyba tego nie zmniejsze. Duzo apek (autostart itp) mam podpietych z powiadomieniami do opaski. W kazdych badz razie facebooka nie instalowalem. jakies pomysly? Opaska - i wszystko jasne. Niektore egzemplarze tak maja, ze BT zjada baterie jak szalony przy sychronizacji z opaska. Po prostu tak jest, mozesz sobie o tym poczytac na forum, jest troche postow na temat MiBanda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 To niech wyłączy bt i sprawdzi ale wątpie że to to, ja mam 5h sot na 2 dni a mam tylko wifi włączone. Też coś mam nie tak albo Ci którzy twierdzą, że mają 10h sot na 2 dni to kłamią Link to comment Share on other sites More sharing options...
Animal Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 na próbe wyłącze program miband tools i zostawie samo mifit. Juz nawet zadnych programow nie dodaje do powiadomien, tylko smsy i te nieszczesne powiadomienia o telefonie po 3 sekundach od rozpoczecia dzwonka. Pomijam ze raz to dziala, innym razem nie...czesto opaske rozlacza...dodana do autostartu wg zalecen...i loteria oczywiscie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon1982 Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 Ja mam takie pytanie i prosze na mnie nie wrzeszczec:) kupilem z ebaya Redmi 4 Pro, global, wszystko smiga ok, bateria 2 dni z powodzeniem. Facet na ebayu pisał o globalu, natomiast moj system to 8.1.2.0.0?!? Z tego co wiem powinny byc 4cyfry. Czy wiec bede mial OTA? Z tego co wiem to chyba najnowszy build na ten model. Ktos moze mi doradzic czy probowac wgrywac 8.1.2.0 czy ten co mam to jest to samo. Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
SperQu Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 Ten co masz to syfmiui, wgraj 8.1.2.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon1982 Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 14 minutes ago, SperQu said: Ten co masz to syfmiui, wgraj 8.1.2.0 Oki, jpewnie sie skusze. Powinno pojsc bez problemu z wgraniem paczki przez miflash (chyba tak to sie nazywa). Powiedz mi jeszcze prosze czy jak mam juz kopie zaposowa to czy nie strace danych z telefonu. Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
SperQu Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 Jeżeli jest w chmurze to powinno dać się przywrócić dane aplikacji, ale nie jestem pewien. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego04 Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 A czy Global Stable 8.1.2.0 dostaje aktualizacje co tydzień? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SperQu Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 Jak sama nazwa mówi jest to stabilna wersja, dev dostaje co tydzień Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arko01 Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Właśnie dostałam aktualizację do miui v8.2.1.0 MEBMIDL na moje redmi 4 pro czy warto aktualizować? Ma ktoś już Link to comment Share on other sites More sharing options...
asambler Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Hey. Kupiłem tego redmi 4 dla taty a tam tylko angielski i chinski soft. Wiecie moze kiedys bedzie polska wersja?. Telefon wszedl w listopadzie a nadal nie ma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Global do Redmi 4 jest niepubliczny. Za to miuipolska.pl jest publiczny Z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sulfur Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 14 godzin temu, Arko01 napisał: Właśnie dostałam aktualizację do miui v8.2.1.0 MEBMIDL na moje redmi 4 pro czy warto aktualizować? Ma ktoś już Właśnie mi się instaluje. Dam znać wieczorem czy działa poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 chyba 8.1.2.0 .... Przecież to stare jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemen Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 Mozna tez zassac stad, jesli ktos niecierpliwy, jak ja. Dziala. http://bigota.d.miui.com/V8.2.1.0.MBEMIDL/miui_HM4ProGlobal_V8.2.1.0.MBEMIDL_5f3af3d494_6.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
smuf Posted March 9, 2017 Author Share Posted March 9, 2017 można zainstalować tą aktualizacje przez TWRP na Miuipolska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 17 minut temu, smuf napisał: można zainstalować tą aktualizacje przez TWRP na Miuipolska? Nie, to nie jest aktualizacja romu eu, tylko globala. Nawet jak się uda wgrać to global z twrp nie wstanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 To jest jakiś tam beta stable, ja mam stable 8.1 i nie mogę tego pobrać przez OTA, mogę to zrobić jakoś bez wipe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duris Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 U mnie nie ma aktualizacji OTA ... Hm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 Mi się pojawiła. Przy aktualizacji wchodzi mi do TWRP, powinienem go pierw odinstalować? Jak instalowałem pierwszy stable rom przez TWRP z pliku to nie było problemu, ale przez OTA to się już gryzie jak rozumiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted March 11, 2017 Share Posted March 11, 2017 Tak to wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 Mam już ten soft aktualizacja przez OTA. Bateria trzyma jeszcze lepiej, zasięg jakby się polepszył bo był nieznacznie gorszy niż w mi5. Działa fajnie. Jedyny minus jaki znalazłem w tej i poprzedniej wersji to fakt iż czasem wciskając ikonę SMS lub poczty zamiast nich uruchamia się aparat. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter5564 Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 (edited) Jakieś spostrzeżenia po wgraniu nowego romu 8.2? Jak działa na nim redmi 4 prime? Żywotność baterii itp. Edited March 13, 2017 by piter5564 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SperQu Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 (edited) Mam pytanie, czy jeśli mam TWRP i Globala to po wgraniu tej aktualizacji przez apke Aktualizacje TWRP się usunie? Próbowałem aktualizować i gdy daje resetuj teraz żeby zaktualizować to przenosi mnie do TWRP, co powinien zrobić? Zainstalować aktualizacje przez TWRP? Edited March 13, 2017 by SperQu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid_Kowalik Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Właśnie dostałem R4 Prime od Goldway. Czy ROM MIUI Global 8.1.2.0(MBEMIDI) to oficjalny global czy jakaś podróba? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stan48 Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 1 godzinę temu, Nowyuzyt napisał: Oficjalny. 8.2.1.0.MBEMIDL (MIUI8) aktualny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniello Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Wczoraj wgrałem Globala 8.2.1.0, po 24h używania wszystko wydaje się być spoko. Nawet bateria jakby lepiej trzymała. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stan48 Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Global był zawsze lepszy od devel.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r00baq Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 19 godzin temu, Nowyuzyt napisał: Ze co? Co to jest devel? O ile wiem to jet cos takiego jak stable czyli wersja stabilna i deve czyli beta. Jest Global stable, global dev, china stable, china dev, xiaomi.eu stable, xiaomi.eu dev. Jak global moze byc lepszy od dev? To bezsens. A jesli juz to china dev bije na glowe global dev, tak samo china stable boje global stable. Global stable i dev przegrywa nawet z xiaomi.eu stable i dev. Czy chinczycy czy u nas w PL tak naprawde wszyscy olewaja, najwiecej jest wlasnie problemow na globalu. Tak samo tworcy i administracja faworyzuja china, a global jest na dalszym planie. To który najlepszy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cr00x Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Podpowiedzcie mi proszę, który lepiej telefon wybrać: https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi-4x-qualcomm-snapdragon-435-octa-core-3gb-ram-32gb-rom-8779.html czy https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi4-qualcomm-snapdragon-625-20ghz-3gb-ram-32gb-rom-8651.html chciałbym na nim zainstalować ROM z miuipolska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kdokamil Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 Wiem że przewijało się w to w tym temacie ale nie zauważyłem żadnych konkretów wiec stąd moje pytanie. Jakie są największe różnice pomiędzy globalem a miui polska? Nie zauważyłem na globalu (8.2.1.0) żadnych błędów w tłumaczeniu. Najbardziej zależy mi na stabilności i czasie działania na baterii. Warto bawić się w miui.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 Ja wróciłem do GLOBALa i sobie chwalę. Tutaj wszystko działa i nie muszę myśleć o jakichkolwiek aktualizacjach. Na xiaomi.eu (miui polska) miałem problem z bluetooth. Co chwile się wyłączało, co oczywiście powodowało rozłączenie zestawów słuchawkowych/głośnomówiących oraz mi banda. Bateria także trzymała trochę słabiej. Na Globalu działa perfekcyjnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts