Szukam nowego telefonu. W skrócie budżet do 1300 zł, zależy mi na b.dobrej wydajności, dobrym aparacie, dobrą baterie, slot na kartę bądź 64GB pamięci, conajmniej 3GB ramu.
Oczywiście słowa dobry upatruję w danej kategorii cenowej bądź w odniesieniu do telefonu Nexus 4. I to co też najważniejsze - z telefonu chcę korzystać jak najdłużej, dotychczas Nexusa miałem przez 4l. i gdyby nie to, że ekran umarł to zostałby przez długi czas i chciałbym też aby ten telefon tyle wytrzymał
Wstępnie byłem napalony na Mi5, w tej kategorii cenowej z tego co widzę to "killer" innych smartfonów, tyle że przeczytałem teraz, że zdarza się padanie płyt głównych [prawda to?] Jeśli to prawda to może być to bomba z opóźnionym zapłonem, która chyba może wybuchnąć tuż po okresie gwarancyjnym (i nie spełnia definicji "jak najdłużej")
I tak się zastanawiam czy może zamiast brać Mi5 może lepszą opcją byłoby wziąć np. Xiaomi Redmi 4A na max. rok [wtedy zależy mi tylko na w miarę dobrej wydajności] i kupno wtedy np. Mi5S bądź Mi6(?), który może będzie "bezpieczniejszy"? Jak to oceniacie?
Question
grondek
Witam wszystkich serdecznie
Szukam nowego telefonu. W skrócie budżet do 1300 zł, zależy mi na b.dobrej wydajności, dobrym aparacie, dobrą baterie, slot na kartę bądź 64GB pamięci, conajmniej 3GB ramu.
Jeśli to prawda to może być to bomba z opóźnionym zapłonem, która chyba może wybuchnąć tuż po okresie gwarancyjnym (i nie spełnia definicji "jak najdłużej")
Edited by grondekOczywiście słowa dobry upatruję w danej kategorii cenowej bądź w odniesieniu do telefonu Nexus 4. I to co też najważniejsze - z telefonu chcę korzystać jak najdłużej, dotychczas Nexusa miałem przez 4l. i gdyby nie to, że ekran umarł to zostałby przez długi czas i chciałbym też aby ten telefon tyle wytrzymał
Wstępnie byłem napalony na Mi5, w tej kategorii cenowej z tego co widzę to "killer" innych smartfonów, tyle że przeczytałem teraz, że zdarza się padanie płyt głównych [prawda to?]
I tak się zastanawiam czy może zamiast brać Mi5 może lepszą opcją byłoby wziąć np. Xiaomi Redmi 4A na max. rok [wtedy zależy mi tylko na w miarę dobrej wydajności] i kupno wtedy np. Mi5S bądź Mi6(?), który może będzie "bezpieczniejszy"? Jak to oceniacie?
9 answers to this question
Recommended Posts