ROBLOK2 Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 Witam,Proszę o pomoc.Właśnie dostałem zgodę na odblokowanie root, wszystko zrobiłem jak było napisane w i instrukcji, ale pojawił się problem z wgraniem TWRP. Nie da się zainstalować przez co nie mogę wgrać polskiego MiuiWysłane z mojego MIX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 @ROBLOK2 Możesz podać jakieś szczegóły dotyczące instalacji TWRP przez komendę ADB? Masz jakiś błąd czy może się zainstalowało niby poprawie a nadal masz Mi-Recovery? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBLOK2 Posted January 7, 2017 Author Share Posted January 7, 2017 https://cloud.tapatalk.com/s/58710ec921a3c/Nowy%20Dokument%20programu%20Microsoft%20Word.pdfWitam,W załączniku print screen który wczoraj zrobiłem. Wg niego bootler powinien być odblokowany. Jak odblokowywałem były trzy zielone potwierdzenia. Czy jest jakiś inny sposób żeby sprawdzić czy jest odblokowany. Jak chcę zainstalować TWRP wg poradnika wskazuje ścieżkę tel. W fastboot i nie chce się zainstalować.Może coś robię nie takWysłane z mojego MIX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 (edited) @ROBLOK2 Jeśli wykonujesz instalacje TWRP według poradnika MIUI Polska 2016 to oczywiście wrzuciłeś pobrany plik TWRP do folderu C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot (może być to inna niż C) zmieniłeś też nazwę pobranemu TWRP na twrp? W ADB wpisałeś komendę fastboot devices aby wykryć podłączony przez USB telefon w trybie Fastboot i otrzymałeś numer ID telefonu w ADB? jeśli tak to następnie wpisałeś fastboot flash recovery twrp.img aby zainstalować TWRP na telefonie a na końcu wpisałeś fastboot boot twrp.img aby uruchomić TWRP? Fastboot włączyłeś przez przytrzymanie na wyłączonym telefonie klawiszy Włącznik (Power) i głośność w górę (Volume +) i podłączyłeś go do komputera i włączyłeś ADB? Edited January 7, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBLOK2 Posted January 7, 2017 Author Share Posted January 7, 2017 Dzięki. Jutro zrobię ponownie tak jak piszeszWysłane z mojego MIX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBLOK2 Posted January 7, 2017 Author Share Posted January 7, 2017 Zrobiłem jednak dziś i pokazało się coś takiego. Fastboot to power+ volume-, jak dam volume-+ to wtedy wchodzi w tryb podłączenia pc.suitWysłane z mojego MIX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 (edited) 24 minuty temu, ROBLOK2 napisał: Zrobiłem jednak dziś i pokazało się coś takiego. Fastboot to power+ volume-, jak dam volume-+ to wtedy wchodzi w tryb podłączenia pc.suit Wysłane z mojego MIX przy użyciu Tapatalka Wykryło ci poprawnie telefon w trybie Fastboot i zainstalowałeś sobie TWRP,tylko że druga komenda jest błędna z mojej winy bo brakuje f (na początku komendy,poprawiłem komendę w moim poście) Wpisz tą drugą komendę czyli fastboot boot twrp.img jak się nie uruchomi TWRP (automatycznie) co się zdarza to sam ręcznie je uruchom,odłączając telefon od USB i trzymając jednocześnie przycisk włącznik (Power) i głośność w górę (Volume +) trzymaj tak długo aż zniknie napis Fastboot i pojawi się logo MI na czarnym tle i puść oba klawisze. Jak będziesz w TWRP to zastosuj się do Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP przechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych. Z menu Reboot wybieramy Reboot recovery i ponownie podłączamy urządzenie do komputera, którego pamięć wewnętrzna powinna być teraz widoczna i zamontowana w systemie. Edited January 7, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBLOK2 Posted January 7, 2017 Author Share Posted January 7, 2017 Cos Chyna zrobilem nie take zniknol mi jezyk polskiSent from my MIX using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 1 minutę temu, ROBLOK2 napisał: Cos Chyna zrobilem nie take zniknol mi jezyk polski Sent from my MIX using Tapatalk Język Polski w TWRP czy MIUI (system operacyjny)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBLOK2 Posted January 7, 2017 Author Share Posted January 7, 2017 W MIUISent from my MIX using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 1 minutę temu, ROBLOK2 napisał: W MIUI Sent from my MIX using Tapatalk W samouczku mogłeś wybrać język a jak tego nie zrobiłeś to w systemie masz wybór języka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBLOK2 Posted January 7, 2017 Author Share Posted January 7, 2017 Niestety nice maSent from my MIX using TapatalkNiestety nie, ma mozliwosciSent from my MIX using TapatalkTWRP przestal reagowac na dotykSent from my MIX using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 10 minut temu, ROBLOK2 napisał: Niestety nice ma Sent from my MIX using Tapatalk Niestety nie, ma mozliwosci Sent from my MIX using Tapatalk TWRP przestal reagowac na dotyk Sent from my MIX using Tapatalk Jak to nie mam możliwości zmiany języka,to jest nie możliwe. Jak ci przestało TWRP nagle reagować na dotyk to zrestartuj je i może zaskoczy a jak nadal nie będzie działać to będzie trzeba komendami wykonać to co potrzebujesz i czekać na poprawione TWRP. Z tym że ja nie wiem jakie komendy trzeba w ADB wpisać aby wykonać to co potrzebujesz nie było mi to potrzebne,ale nauczę się tych komend. Na obecną chwilę poproś o pomoc @Acid on na Mi Mix posługiwał się komendami ADB żeby zarządzać telefonem przez TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 adb shell twrp wipe dataadb push -p rom.zip /sdcard/adb shell twrp install /sdcard/rom.zipadb rebootTak z głowy... Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 (edited) 7 minut temu, Acid napisał: adb shell twrp wipe data adb push -p rom.zip /sdcard/ adb shell twrp install /sdcard/rom.zip adb reboot Tak z głowy... Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Korzystając z okazji może masz gdzieś zapisaną stronę gdzie są wypisane wszystkie komendy ADB i opis funkcji komend? sam też poszukam,ale wiadomo im więcej materiału tym lepiej. Oczywiście nazwę rom.zip musi posiadać nasz system? czyli zmieniamy xiaomi.eu... na nazwę rom,dobrze myślę? Edited January 7, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 Eh rom.zip by nie trzeba było dużo pisać... Możesz dać Jestem_Master.zip i też będzie dobrze. A komendy adb w twrp są w Google. Z tego co pamiętam było to z 1 minute szukania. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 4 minuty temu, Acid napisał: Eh rom.zip by nie trzeba było dużo pisać... Możesz dać Jestem_Master.zip i też będzie dobrze. A komendy adb w twrp są w Google. Z tego co pamiętam było to z 1 minute szukania. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Ja się domyśliłem że może być każda nazwa,tylko chciałem to napisać aby ktoś bardzo zielony w temacie wiedział co ma zrobić z pobranym systemem,bo nie zmienił by nazwy i by się dziwił czemu mu komendy nie działają Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBLOK2 Posted January 8, 2017 Author Share Posted January 8, 2017 (edited) Niestety nadal Twrp jest zawieszony. Nie reaguje na nic. Wgrałem mi się chyba chiński room i teraz nawet nie mogę wgrać ponownie domu.dev Wysłane z mojego MI NOTE Pro przy użyciu Tapatalka Edited January 8, 2017 by ROBLOK2 Dopisanie wąrku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 8, 2017 Share Posted January 8, 2017 Napisz do mnie ma MiCenter. Na pewno da się go zrobić. Wysłane z mojego MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBLOK2 Posted January 8, 2017 Author Share Posted January 8, 2017 Już napisałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 8, 2017 Share Posted January 8, 2017 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squeeze83 Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Witam. Podłączę się pod temat, ponieważ nie mogę zainstalować TWRP na moi mi mix. Proszę o pomoc. W załączeniu zrzut ekranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Wyślij chopie telefon do Acida bo w twrp na mixa dotyk nie działa i trzeba wszystko przez komendy robić. Wysłane z mojego MIX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts