raven18 Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Witam. Pojawił się Global dla Mi5s http://en.miui.com/download-314.html Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristofo Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Twój link nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatthewS Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 No wreszcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven18 Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 U mnie działa :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatthewS Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 U mnie też. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deamian_pl Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 Panowie (i panie oczywiście, o ile czytacie ten post ) Jestem tu nowy (i niestety zielony). Za wszystkie głupie błędy i brak zrozumienia nawet i prostych kwestii z góry przepraszam. Dokonałem zakupu MI5s na ibuygou, mam informację, że paczka jest już w rękach polskiego oddziału DHL, więc szukam informacji aby być "zwartym" i gotowym. Telefon jest prezentem dla żony, więc chciałbym żeby uniknęła możliwie największej liczby kłopotów. Z tego co rozumiem, chiński rom będzie wymagał natychmiastowej zmiany. Zakładam, że telefon będzie miał zablokowany bootloader(mylę się?). Przeczytałem wszystkie rady/artykuły/poradniki na tym forum i stronie miuipolska. Mam dziwne przeczucie, że mi się wszystko pomieszało, dlatego proszę was o pomoc i łopatologiczne wytłumaczenie kilku kwestii: 1.Czy w moim przypadku (mi5s) mogę zastosować poradnik instalowania miuipolska dla mi5? 2. Z tego co widzę na angielskim forum, po raz pierwszy pojawił się rom global dla Mi5S, czy jest sens instalowania takiego romu ? 3.Global Rom ze strony Xiaomi (en.miui.com), czy rom Xiaomi Polska ? 4. Jak zainstalować ? czy wystarczy ściągnąć , wrzucić do pamięci instalator i kliknąć ikonę aktualizacja, czy musze sie bardziej postarac ? 3. Jeśli któryś z użytkowników będzie miał na tyle dużo cierpliwości, żeby "poprowadzić mnie za rękę" przez ten proces, to będę wyjątkowo zobowiązany. Jeśli ta wiadomość narusza zasady forum, to proszę admina o usunięcie posta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatthewS Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Bardziej możesz założyć nowy post w dziale ogólnym, bo tam jest większe prawdopodobieństwo, że ktoś ci odpowie, sam przymierzam się do zakupu mi5s, no ale piniendzy ni mo i najpierw zarobić trzeba. Jak działa skaner liniipapilarnych na globalu i jak z wydajnością? Różni sie od miuipolska/china? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piootr Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 witam, również podpinam sie pod post deamian_pl. Mam dokładnie to samo bardziej zielonym w tym chyba nie da sie być czytam te posty i im więcej czytam tym mniej wiem... to moje pierwsze zderzenie z xiaomi i androidem. Mam mi5s i jakiś badziewny podrabiany MIUI GLOBAL 8.0.10.0.0 (jak czytałem na forum) i chce się tego pozbyc. Tylko jak i na co? miui polska czy global z linku w pierwszym poście? i czy taki "zielony" czlowiek jak ja poradzi sobie z instalacją? czy lepiej sie za to nie zabierac i oddać zawodowcom i jeszcze jedno ewentualne pytanie. Czy instalowanie tego globala z linku powyzej jest dosc proste? wystarczy uruchomic plik przez updater w telefonie? czy to bardziej zawiłe i poszedłem po bandzie? hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatthewS Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Chyba przez MiFlashera trzeba to wrzucić, ale pewności nie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piootr Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Hm... spróbowałem od najprostszego kroku. Pobralem plik z linku i zainstalowałemz poziomu telefonu przez aktualizacje/w wybierz aktualizacje z pliku i teraz zamiast wersji 8.10.0.0 pokazuje mi coś takiego Czy to już jest dobra wersja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Dobra.Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piootr Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Wcześniej miałem tak jak osoba na forum Czyli już nie muszę się martwić że mam jakis dziwny syf udający miui global? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Musisz bo masz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piootr Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 czyli to nic nie dało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 @galakty przeczytaj uważnie dwa ostanie posty @piootr zanim zaczniesz straszyć @piootr po zmianie na 8.0.3.0.MAGMIDI masz już oficjalny global Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 No właśnie, tak też napisałem, że 8.0.3.0 to już jest dobry global.Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piootr Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Dziękuję za pomoc. Jestem już spokojniejszy. Zobaczymy jak będzie się sprawował, jeżeli będą problemy to będę musiał myśleć o zmianie na miui polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
deryl4 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Link ponownie nie działa. Mam takie pytanie. Mam w tej chwili zainstalowany MIUI 8.1 EU w wersji DEV. Nigdzie nie mogę znaleźć takiej wersji ale Stable dla Mi5s, stąd moje pytanie czy mając MIUI 8.1 dev mogę wgrać starszą wersje 8.0 ale Stable? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niejeden z nas Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Link ponownie nie działa. Mam takie pytanie. Mam w tej chwili zainstalowany MIUI 8.1 EU w wersji DEV. Nigdzie nie mogę znaleźć takiej wersji ale Stable dla Mi5s, stąd moje pytanie czy mając MIUI 8.1 dev mogę wgrać starszą wersje 8.0 ale Stable?Możesz jeszcze raz? Link dzialawysłane z nokii 7110 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deryl4 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 6 minut temu, Niejeden z nas napisał: Możesz jeszcze raz? Link dziala wysłane z nokii 7110 Dalej nie działa. Po wciśnięciu linku wywala komunikat jak na zdjęciu. Sprawdziłem na dwóch przeglądarkach Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 8 minut temu, deryl4 napisał: Dalej nie działa. Po wciśnięciu linku wywala komunikat jak na zdjęciu. Sprawdziłem na dwóch przeglądarkach A teraz uwierzysz? Przed chwilą sprawdziłem, ale ja bym poczekał na wersję fastboot, szczególnie jak ktoś ma teraz jakiś śmieciowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deryl4 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 teraz działa. Przed chwilą nie działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven18 Posted January 4, 2017 Author Share Posted January 4, 2017 (edited) Pierwsze co mogę wywnioskować po wgraniu GLOBALa jest to że czytnik papilarny działa zdecydowanie lepiej :] Edited January 4, 2017 by raven18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TePe Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Dnia 3.01.2017 o 21:05, FromWP napisał: Przed chwilą sprawdziłem, ale ja bym poczekał na wersję fastboot, szczególnie jak ktoś ma teraz jakiś śmieciowy. Przecież jest FastBoot od początku dostępny: http://en.miui.com/a-234.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Spójż spójrz na datę, mojego wpisu. Przecież zanim napisałem to sprawdziłem pod linkiem który wkleiłeś. mrosi:// to byłem ja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TePe Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 2 godziny temu, FromWP napisał: Spójż na datę, mojego wpisu. Przecież zanim napisałem to sprawdziłem pod linkiem który wkleiłeś. OK spoko bez spiny, możliwe że coś przeoczyłeś bo ja wgrałem pzez fastboot 30.12.2016... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 9 minut temu, TePe napisał: OK spoko bez spiny, możliwe że coś przeoczyłeś bo ja wgrałem pzez fastboot 30.12.2016... Nie szukałem po całym forum, ale tam pojawił się chyba później, ale to nie zmienia sensu wpisu, bo lepiej fastbootem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcino Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Jak mogę bezpiecznie przejść z Miui Polska /TWRP na Global ROM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 A czemu? Coś nie pasuje? Z tego co wiem to przez miFlash Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcino Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 A czemu? Coś nie pasuje? Z tego co wiem to przez miFlash Pierwsze co mogę wywnioskować po wgraniu GLOBALa jest to że czytnik papilarny działa zdecydowanie lepiej :]Podobno czytnik linii papilarnych działa lepiej na globalWysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 @Marcino Dam Ci 100zł gdy powiesz mi w którym miejscu z wypowiedzi @raven18 można wywnioskować, na którym romie wcześniej siedział. Bo obecnie, jest zgadywanka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galinowsky Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Panowie jak wgracie globala dajcie znać czy żywotność baterii się wydłużyła, bo u mnie na miui polska najnowszym dość biednie,SOT ledwo 4 h. Myślicie że wgranie globala mogłoby to poprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcino Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 @Marcino Dam Ci 100zł gdy powiesz mi w którym miejscu z wypowiedzi @raven18 można wywnioskować, na którym romie wcześniej siedział. Bo obecnie, jest zgadywanka. Masz racjęWysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven18 Posted January 11, 2017 Author Share Posted January 11, 2017 Witam. Przesiadłem się z Xiaomi.eu :] Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galinowsky Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 10 hours ago, raven18 said: Witam. Przesiadłem się z Xiaomi.eu :] Pozdr. Bateria coś lepiej chula? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts