kumpel_ Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 Mam białą i ona ma oddzielna apke Soocast po ENG. Ale po za pierwszym uruchomieniem to jej nie używam. Praktycznie to samo jest w apce Mi Home tylko, że po chińsku, ale do podglądu stanu baterii to w ogole nie przeszkadza. Z tym, że ja jej używam z żoną, z racji tego odrzuciłem na wstępie funkcje Smart, być może jest to fajny gadżet.Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 (edited) ok dzięki za info - nie wiedziałem że w Mi Home ona też może być w weekend testy aha i zamówiłem teraz komplet dodatkowych końcówek bo są w promo ale tych standardowych Edited June 22, 2017 by milenium17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Moja szczoteczka chyba umarla, dzisiaj rano chcialem myc zeby i nic. Podlaczylem do ladowania i tez nic, zadna dioda nie swieci. Ani zielona, ani pomaranczowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumpel_ Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 No to jesteś kolejną osobą po @roman106 któremu padła szczoteczka... Pewnie też nie zbyt długo używasz. Gdzie kupowałeś na GB? Będziesz do nich pisał? może zachowają się fair i oddadzą kasę. Bez jaj, żeby po tak krótkim czasie sprzęt padł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 ładowałem caly dzien ale nadal nic nie swiecilo, wrecz zrobila sie ciepla od ladowania. Polozylem na biurku i sama sie nagle uruchomila. Teraz dziala dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted July 2, 2017 Share Posted July 2, 2017 Pytanie trochę z "innej beczki". Czy końcówki SOOCARE pasują do szczoteczki Philipsa? MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian1988 Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 NieWysłane z mojego BLN-L21 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted July 12, 2017 Share Posted July 12, 2017 (edited) Jakby ktoś chciał to jest czarna we Flash Sale na GB za 46,99 USD + Priority Line za 5 z kawałkiem. Ja swoją wciąż testuje http://www.gearbest.com/tooth-care/pp_664825.html?lkid=10971870 Edited July 12, 2017 by milenium17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Dnia 28.06.2017 o 16:56, Mielcar napisał: ładowałem caly dzien ale nadal nic nie swiecilo, wrecz zrobila sie ciepla od ladowania. Polozylem na biurku i sama sie nagle uruchomila. Teraz dziala dobrze. teraz chyba przycisk umarl na dobre, naciskalem z dwie minuty pod roznym katem, w roznym miejscu, rozna sila nacisku i nic. Wczoraj to samo, czas na nowa. Czarnej nie zamawiam bo ten sam przycisk, zamowie nowa biala - inny przycisk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob83 Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 umie też od miesiąca szwankuje. Raz działa innym razem nie da się włączyć. Raz w nocy sama się załączyła. Ciekaw jestem jak sprawuje się czarna, App nadal nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 39 minut temu, Rob83 napisał: umie też od miesiąca szwankuje. Raz działa innym razem nie da się włączyć. Raz w nocy sama się załączyła. Ciekaw jestem jak sprawuje się czarna, App nadal nie działa. ja zamowilem nowa, z innym przyciskiem na banggood bo byl za 40$ w preorderze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob83 Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 dobra cena. jestem ciekaw ile wytrzyma. Ja swoją zakupiłem w styczniu i do tej pory chodziła. Same końcówki też długo się trzymają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 Mam czarną od ponad miesiąca i działa bez zarzutu. tu mała recka - http://miboy.pl/2017/06/25/soocas/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumpel_ Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 @Mielcar a z którą to miałeś takie problemy? Ja mam tą: http://www.gearbest.com/tooth-care/pp_616635.html Troche nakręciłem siostrę na tą szczoteczkę, bo póki co jestem bardzo zadowolony, ale po waszych przejściach już sam nie wiem czy dalej to taki dobry sprzęt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 8 godzin temu, kumpel_ napisał: @Mielcar a z którą to miałeś takie problemy? Ja mam tą: http://www.gearbest.com/tooth-care/pp_616635.html Troche nakręciłem siostrę na tą szczoteczkę, bo póki co jestem bardzo zadowolony, ale po waszych przejściach już sam nie wiem czy dalej to taki dobry sprzęt. Wlasnie ta która pokzalaes, mi się zepsuła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenny Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Dziś przyszła do mnie czarna z Gearbest. Nie mogę jej znaleźć w aplikacji Mi Home. Na szczoteczce świeci się symbol bluetooth, telefon ją wynajduje, ale aplikacja jej nie widzi. W czym problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob83 Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 A czy końcówki z białej pasują do czarnej?. jest teraz promocja na 40$. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanek Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Odświeże troche temat, jak tam Panowie się sprawuje występują jeszcze jakieś problemy? Z tego co wczytałem są dwa rodzaje pierwsza biała i druga poprawiona czarna tak? czy te wkłady do niej mają jakiś stopień twardości "soft" "medium" czy jest jeden rodzaj? nie są za twarde? Będę wdzięczny za wszelkie opinie Link to comment Share on other sites More sharing options...
boroch Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 A czy końcówki z białej pasują do czarnej?. jest teraz promocja na 40$.Pasują. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob83 Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 dziękuje. Dodam pewne spostrzeżenie od siebie. Jak już wyżej pisałem i moją szczoteczka dopadły problemy z brakiem reakcji na naciśniecie przycisku. Przez 3-4 dni nie dała się wcale uruchomić bądź było to jednorazowe. Winę za to ponosi najprawdopodobniej nieszczelność na wejściu metalowej końcówki. Najpewniej do środka dostaje się trochę wody i pozostałości po szczotkowaniu. Od około tygodnia odkąd to odkryłem i szczoteczka dała się uruchomić, zawsze po myciu ząbków płukam ten element i co najważniejsze pozostawiam szczoteczkę w pozycji poziomej(pionowa pozycja powoduje zalewanie szczoteczki). Od tego momentu znów działa prawidłowo i za każdym razem. Dodam jeszcze ze pisałem do GB i sklep całkiem fajnie się zachował proponując różne opcje rozwiązania tego problemu jak choćby zwrot w wysokości 20$ w postaci punktów GB Warto zatem pisać, reklamować towar, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanek Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Rob -a jaką masz wersje białą czy czarną? w obu występuje ten problem? Możesz powiedzieć jak to jest z wkładami do niej, mają jakiś stopień twardości "soft" "medium" czy jest jeden rodzaj? nie są za twarde? Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Ja mam czarną Gold wersję,tą z mniej okrągłym przyciskiem. U mnie od początku stoi w ładowarce. Ani razu nie odmówiła pracy czyli już prawie 2 miesiące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanek Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 To czarne są 2 wersje? Możesz podać link jak Twoja dokładnie wygląda i powiedzcie prosze jak jest z twardością końcówek, jest jedna czy różne rodzaje? Zawsze używałem szczoteczki soft, czy ta nie będzie za twarda Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Black Classic Type - classic Black Golden - Moja - golden Różnica to też inna końcówka - ale czy moja jest twardsza nie mam jak porównać i jakby co na classic kupon SCX3BC obniża cenę na 39,99 USD a na golden SCX3B o 1 usd mniej 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanek Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 (edited) Z tego co widze biała też jest z tym podłużnym przyciskiem (takim samym jak w czarnej podłużnej) czy to jest ten sam model a tylko różnią się kolorem? Czy jednak czarna podłużna nowszy? Panowie proszę o opinie, chciałem dziś-jutro zamówić Edited August 21, 2017 by Fanek Link to comment Share on other sites More sharing options...
żabsko Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 (edited) Właśnie przyszła moja szczoteczka i nijak nie wiem jak rozwiązać problem z blutufem - kontrolka nie świeci. Czyżby popsuta? Normalnie przyciskiem przełączam między programami, ale dioda od blutufa jest niezmieniona... EDIT: Ok, telefon widzi szczoteczkę, ale Mi Home już nie, popsuli do końca aplikację? Ktoś wyżej pisał, że jest apka soocare po angielsku, skąd ją wziać? Edited August 25, 2017 by żabsko Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumpel_ Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Apka po angielsku: https://m.apkpure.com/soocas/com.soocare.international spróbuj czy uda Ci się połączyć. Ja ostatnio zamawiałem dla siostry i też się nie mogłem z MiHome połączyć ale nie mailem więcej czasu żeby próbować się połączyć z Soocast. Daj znać czy udało Ci się połączyć z jakąś apka. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Ewentualnie stąd możesz jeszcze pobrać Soocast po chińsku http://en.miui.com/thread-574917-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanek Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Także na początku nie mogłem się połączyć z angielskim Soocast, z mi home i chińskim Soocast bez problemu. Problem z ang Soocast rozwiązało nadania w ustawieniach telefonu - aplikacje - uprawnienia lokalizacji i przy włączonym sparowanym blueutooth trzeba też włączyć lokalizacje telefonu no i po tym działa, normalnie się łączy i synchronizuje A sama apka Soocast bardzo fajna 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
żabsko Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Dnia 25.08.2017 o 20:09, kumpel_ napisał: Apka po angielsku: https://m.apkpure.com/soocas/com.soocare.international spróbuj czy uda Ci się połączyć. Ja ostatnio zamawiałem dla siostry i też się nie mogłem z MiHome połączyć ale nie mailem więcej czasu żeby próbować się połączyć z Soocast. Daj znać czy udało Ci się połączyć z jakąś apka. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Ewentualnie stąd możesz jeszcze pobrać Soocast po chińsku http://en.miui.com/thread-574917-1-1.html Super, wszystko działa z tą angielską aplikacją, tylko trzeba tak jak Fanek napisał włączyć lokalizację i uprawnienia. Chińska też działa, ale napociłam się przy tłumaczeniu. Dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanek Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Czas szczotkowania w apce można ustawić tylko 2 lub 2.5min tak? Nie ma opcji manualnie aby np. 1minuta? Chodzi mi o sytuacje, gdy jest mało czasu i aby szybko przemyć, jak robicie wtedy? Ręcznie wyłączacie przyciskiem na szczoteczce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumpel_ Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Normalnie możesz przerwać szczotkowanie, więc myjesz nie zależnie od wibrowań 30 sekundowych i w odpowiednim dla Ciebie momencie włączasz przycisk. Wydaje mi się, że pauzuje, a po jakimś czasie wyłącza całkiem szczoteczkę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
roman106 Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Wiele osób pyta się o rodzaje tych szczoteczek. Są dwa: - przycisk okrągły - starsza wersja z nazwą Soocare - przycisk podłużny - nowsza wersja z nazwą Soocas Jak pisałem wcześniej, moja przestała działać. GearBest zwrócił mi pieniądze, ale odesłałem ją na swój koszt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 to jest jakiś dramat... czekałem miesiąc, dzisiaj przyszła, uruchomiła się połączyłem z aplikacją, później się rozłączyła i przestała działać... na początku myślałem, że pewnie jest połączona z innym( moim kontem, na innym serwerze), ale z tego co widzę to chyba jest wadliwa... a może zaszkodziła jej aktualizacja oprogramowania?;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavco1 Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 (edited) 2 godziny temu, tekjow napisał: to jest jakiś dramat... czekałem miesiąc, dzisiaj przyszła, uruchomiła się połączyłem z aplikacją, później się rozłączyła i przestała działać... na początku myślałem, że pewnie jest połączona z innym( moim kontem, na innym serwerze), ale z tego co widzę to chyba jest wadliwa... a może zaszkodziła jej aktualizacja oprogramowania?;/ Gdzie zamawiałeś? Ja kupiłem w Gearbest białą z owalnym włącznikiem. Ktoś wcześniej pisał, że reklamował tam. Po zsynchronizowaniu z MiHome poszła aktualizacja firmware z 1.03 na 1.10. Na razie działa. Może trzeba podładować? Edited October 2, 2017 by pavco1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 Na GB, czarną z okrągłym. Po aktualizacji wyskoczyły chińskie krzaki, kliknąłem w obie opcje, ale nic się nie stało. Nie mogła się połączyć, to ją, tj szczotkę usunąłem z aplikacji i już na nowo nie dało się połączyć. Jeszcze kiedy działała pokazywała prawie pełną baterię, teraz po podłączeniu nic się nie dzieje... Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts