mirela Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Mam problem z redmi 3s. Kupiony w oficjalnej dystrybucji w Polsce. Mam internet moblilny, natomiast telefon nie łączy się z nim. Internet mam tylko przez wifi. Restarowanie telefonu też nie pomaga. Czy ktoś miał podobny problem??Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 38 minut temu, mirela napisał: Mam problem z redmi 3s. Kupiony w oficjalnej dystrybucji w Polsce. Mam internet moblilny, natomiast telefon nie łączy się z nim. Internet mam tylko przez wifi. Restarowanie telefonu też nie pomaga. Czy ktoś miał podobny problem? Najprawdopodobniej kwestia ustawień, ewentualnie zbyt starej karty sim (przy braku LTE). Nie napisałaś jaki rom i jaka sieć, bo niektóre sieci wymagają ręcznej konfiguracji APN-ów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirela Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 Najprawdopodobniej kwestia ustawień, ewentualnie zbyt starej karty sim (przy braku LTE). Nie napisałaś jaki rom i jaka sieć, bo niektóre sieci wymagają ręcznej konfiguracji APN-ów.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaSieć PlusWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 A sieć? Masz niby najnowszy global stable, nie powinno być problemu z danymi mobilnymi na tym romie (niektórzy mają problem z przejściem z 2G do 3G lub 4G ale to inna kwestia). Musisz sprawdzić ustawienia karty sim czy włączone dane mobilne i ewentualnie APN. 5 minut temu, mirela napisał: Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Sieć Plus Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka To w Plusie trzeba chyba ręcznie APN-y ustawić, musisz poszukać, było na forum i na ich stronach też powinno być. W Play to się samo konfiguruje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirela Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 A sieć? Masz niby najnowszy global stable, nie powinno być problemu z danymi mobilnymi na tym romie (niektórzy mają problem z przejściem z 2G do 3G lub 4G ale to inna kwestia). Musisz sprawdzić ustawienia karty sim czy włączone dane mobilne i ewentualnie APN. To w Plusie trzeba chyba ręcznie APN-y ustawić, musisz poszukać, było na forum i na ich stronach też powinno być. W Play to się samo konfiguruje.To znaczy do salonu Plusa mam przejść, czy na obsługę kluenta dzwonić?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Przed chwilą, mirela napisał: To znaczy do salonu Plusa mam przejść, czy na obsługę kluenta dzwonić? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Nie ustawić ręcznie jak tu napisane: http://ustaw.plus.pl/konfiguruj-telefon Jakby nadal nie działało to wtedy trzeba do nich uderzyć po wyjaśnienie dlaczego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirela Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 Zrobiłam zgodnie z podanymi krokami.... Odpowiedź: brak ustawień dla telefonu. Przejdź do konfiguracji ręcznej.Wg kroków podanych w konfiguracji ręcznej nie mogę skonfigurować telefonu, bo w xiaomi nie ma tych opcji. Przynajmniej nie widzę ich.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Jak nie ma jak są? http://ustaw.plus.pl/konfiguruj-telefon Ustawienia -> sieci komórkowe -> wybierasz SIM dla której chcesz skonfigurować -> punkty dostępu -> + nowy APN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirela Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 Jak nie ma jak są?http://ustaw.plus.pl/konfiguruj-telefon Ustawienia -> sieci komórkowe -> wybierasz SIM dla której chcesz skonfigurować -> punkty dostępu -> + nowy APN. Doszłam już do tego.... Wpisuję, restartuję i nic.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Usuń wszystkie APN jakie masz, zrestartuj, i skonfiguruj jeszcze raz. aha, gdzieś mi się obiło o oczy, że w nazwie APN "Plus" musi być na końcu spacja, żeby działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirela Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 Usuń wszystkie APN jakie masz, zrestartuj, i skonfiguruj jeszcze raz. aha, gdzieś mi się obiło o oczy, że w nazwie APN "Plus" musi być na końcu spacja, żeby działało. I nic.... Idę jutro do plusaWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Po co iść. Zadzwoń na infolinieWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deggial Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 A tak z pytań typu głupie: a włączyłaś przesyłanie danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirela Posted December 29, 2016 Author Share Posted December 29, 2016 Po co iść. Zadzwoń na infolinieWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu TapatalkaBlondi nie jestem włączyłamWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts