Jump to content

Problem z aktualizacją i połączeniem z WiFi

SucciKae

Recommended Posts

Witam, 
Posiadam Xiaomi Redmi Note 4, wersja 3GB RAMu, MIUI 8.0.5.0.0 global. 
Chciałam zaktualizować do MIUI 8.1.2.0, ale gdy wchodzę w informacje o telefonie -> aktualizacje systemowe mówi mi, że nie można połączyć z siecią. I tyle. 
Telefon jest cały czas podłączony do WiFi, naładowany powyżej 80%. 
Po kliknięciu "Szukaj aktualizacji" pojawia się jedynie komunikat "Połącz z Wi-Fi. Aby pobrać aktualizację połącz się z Wi-Fi." i opcje "Anuluj" oraz "Ponów", przy czym przy ponowieniu znów ten sam komunikat. 
Próbowałam czyścić dane aplikacji o nazwie "Aktualizacje" (kilkukrotnie), jednak żadnego skutku to nie przyniosło, poza tym, że kilka razy zapytało się mnie ponownie czy zezwolić na automatyczne aktualizacje w nocy. :) 
Do trybu Recovery nie chce mnie wpuścić. Widzę tylko ekran z obrazkiem telefonu z podłączonym/odłączonym kablem. 
Chciałam zaktualizować poprzez MiPCSuite, ale program nie chce się połączyć z moich telefonem, mówi że muszę go najpierw zaktualizować (błędne koło).  
Myślałam nad ściągnięciem .zipa, ale nie wiem który, a boję się uceglić telefon, bo mam go dopiero 4 dzień i nie wiem jeszcze jak się z nim obchodzić. 
Jestem podłączona do konta Xiaomi. 
W ustawieniach aktualizacji mam włączoną opcję "Sprawdzaj tylko przy połączeniu Wi-Fi", zaś "Aktualizuj automatycznie" wyłączoną, przy żadnej kombinacji tych opcji nic się nie zmieniło.
Spotkał się ktoś z tym problemem? 

Oczywiście każdy miał to samo. Prawdopodobnie masz zablokowany bootloader. Jedyne okienko jakie ci pozostaje to tryb Fastboot, który posłuży ci do odblokowanie bootloadera właśnie. Poszukaj na necie jak zrobić to dla Twojego modelu urządzenia. Ja robiłem to dla Xiaomi Redmi Note 3 MTK.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...