santos Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Witam, nie wiedziałem w którym wątku zadać to pytanie więc zakładam nowy. Otóż za pomocą pliku com.miui (instrukcja w innym wątku) zmieniłem sobie rozmiar siatki z 4x5 na 5x6. O ile więcej ikonek na jednym pulpicie wygląda genialnie o tyle spapralem sobie mój ulubiony widżet-zegar który domyślnie ma rozmiar 4x2 i nie ma możliwości skalowania. Czym takowe zrobić? Mam Zooper Pro ale on z tego co zdążyłem zorientować się tworzy nowe widzety a nie edytuje obecnych od innych producentów (chyba że się mylę..?). Jakaś inna aplikacja lub sposób edycji/zmiany rozmiaru? Ktoś coś? Redmi Pro, xiaomi.eu 6.12.1 z root. Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 Naprawdę nikt nic? Jakiś program który pozwoliby albo na skalowanie albo na stałe powiększyć rozmiar widzetu? Xposed? Link to comment Share on other sites More sharing options...
acanth Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Xmiui Tylko darmowa wersja nie zapisuje ustawień (po restarcie wracają do default) i od połowy listopada spora część opcji nie działa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 Ale jako że- nie oszukujmy sie- telefonu nie resetuje się trzy razy dziennie to pewno nie jest to duże utrudnienie? A nawet jeśli to po restarcie na powrót powiększyć sobie widżet chyba nie jest problemem? A jesteś w stanie powiedzieć czy ta funkcja akurat działa? W zasadzie na innych mi zbytnio nie zależy. To że inne nie działają to kwestia romu, tak? Po prostu od któregoś tam wzwyż rom jest nie do końca kompatybilny z Xmiui tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Pobierz starą wersję 0.1.2 z XDA i będziesz miał zapamiętane ustawienia. Funkcja działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Na wersji 0.1.6 też działa zapisywanie ustawień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts