Muniek Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 Czjest gdzies instrukcja do przeprowadzenia aktualizacji na redmipro? szukam i szukam i znalezc nie moge. Bede wdzieczny za pomoc ( jestem laikiem). Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 Aktualizacji tygodniowej, czy instalacji na nowo romu Miui.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muniek Posted December 23, 2016 Author Share Posted December 23, 2016 tygodniowej Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 Pobierz to https://www.androidfilehost.com/?fid=673368273298918320 wrzuć spakowane, tak jak jest do telefonu, na pulpicie masz katalog "narzędzia" wybierz apke "aktualizacje" kliknij na górze po prawej trzy kropeczki, i wybierz komendę zainstaluj plik zip, dalej leci automatem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muniek Posted December 23, 2016 Author Share Posted December 23, 2016 (edited) i to wszystko z poziomu aplikacji telefonu? ( tzn bez twrp?) i jak zaktualizuje to nie zrestetuje mi do ustawien poczatkowych? ( reset do ustawien fabrycznyc hitp ? ),. A skrot klawiszowy zeby dostac sie do twrp? ( naarzie korzystalem tylko do zdalnego zalaczania twrp z Xiaomi ) .... Jak wciskam power + przyciski glosnosci + - to zalacza mi sie fastboot Edited December 23, 2016 by Muniek Link to comment Share on other sites More sharing options...
@[email protected] Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 Po wybraniu pliku w aplikacji aktualizacja telefon sam się uruchomi w trybie recovery, wgra co trzeba i uruchomi ponownie. Żadne dane nie zostaną usunięte, chyba że miałeś np. roota lub coś dogrywałeś innego do partycji systemowej to będziesz musiał na nowo. Do twrp wchodzisz trzymając vol- włączając telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muniek Posted December 23, 2016 Author Share Posted December 23, 2016 thx wszystko dziala , wszystko wydaje sie byc latwe Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 Muniek, nie tylko się wydaje ale jest hehe. Chłopaki z Miui Polska nie próżnują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 5 godzin temu, @[email protected] napisał: Po wybraniu pliku w aplikacji aktualizacja telefon sam się uruchomi w trybie recovery, wgra co trzeba i uruchomi ponownie. Żadne dane nie zostaną usunięte, chyba że miałeś np. roota lub coś dogrywałeś innego do partycji systemowej to będziesz musiał na nowo. Do twrp wchodzisz trzymając vol- włączając telefon. mała literówka, do Twrp wchodzi się Vol+ i power ( Vol- to fastboot) Link to comment Share on other sites More sharing options...
@[email protected] Posted December 24, 2016 Share Posted December 24, 2016 A no tak faktycznie, dzięki za poprawkę. Tak to jest jak co telefon to inna kombinacja, potem się to myli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muniek Posted December 27, 2016 Author Share Posted December 27, 2016 Dzieki chlopaki !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinu600 Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 (edited) Dnia 23.12.2016 o 13:40, wojtekmarchewka napisał: Pobierz to https://www.androidfilehost.com/?fid=673368273298918320 wrzuć spakowane, tak jak jest do telefonu, na pulpicie masz katalog "narzędzia" wybierz apke "aktualizacje" kliknij na górze po prawej trzy kropeczki, i wybierz komendę zainstaluj plik zip, dalej leci automatem U mnie to nie działa komunikat nie można zweryfikować aktualizacji. Tel kupiony z xiaomi foryou wawa miui global 8.0 stabilna 8.0.4.0(LXKCNMA) procek to MTK 10x25 GHz co mogę z tym zrobić chciałbym wgrać Miui polska nie umie wejść w tryb download mode,i obawiam sie że się do tego trybu nie da wejść. Pomocy 3 dni siedze przy tym i nic nie zrobiłem,obiecywali przy zakupie że soft w 100% spolszczony i w ogole,a jak powiedziałem że chciałbym mieć miui polska to musi pan zapłacić,heh i postanowiłem że sobie sam to zrobie,ale nie daje rady.Przy kombinacji przycisków power vol plus pokazuje się logo mi i tak w koło a jak je puszcze to jest taki telefon z odłączonym kablem,ale ponoć to nie jest tryb download mode.? Edited January 1, 2017 by sinu600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 Sinu bo Ty masz jakiś syf-miui a nie Miui Polska do którego chcesz wrzucić update. Najpierw musisz zmienić cały soft na Miui Polska i dopiero wtedy aktualizować go z tych cotygodniowych aktualizacji. Jak zainstalować Miui Polska od podstaw krok po kroku opisywał Wojtekmarchewka w dziale bodaj problemów technicznych, Gość wymiata a xiaomi i miui nie ma dla Niego tajemnic, jestem pewny że jeśli znajdzie wolną chwile to pomoże Ci przy zmianie softu i podpowie co i jak żebyś nie zrobił z RP cegły =P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts