fido Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 Niestety nie pomogło. Może kiedyś była inna wersja Ariwatch i Magisk potrafił sobie poradzić teraz może jest coś nowszego i lipa no chyba że nowszy Magisk, ale czy jest sens aktualizować Magiska czy coś nie popsuje bo różnie to bywało z tym Magiskiem. Teraz mam v.14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 Jak najlepiej zaktualizować żeby nie mieć problemów. Z poziomu samego Magiska, czy poprzez zipa z TWRP ? Czy odinstalować tą wersję co mam czy można na nią ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 1 godzinę temu, fido napisał: Jak najlepiej zaktualizować żeby nie mieć problemów. Od zawsze, nie pamiętam od której wersji zacząłem zabawę z magisk, aktualizuję z poziomu Magisk Manager i nigdy nie miałem problemów Radzę tylko po aktualizacji wyczyścić dane nowego Magisk Managera i ustawić go od nowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Czyszczenie danych z poziomu Magisk bo nie widziałem nigdzie opcji czyszczenia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cygg Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Jaka może być przyczyna tego że usuwa mi coś Magisk? Po restarcie telefone chwile działa i znika. Pokazuje "nie jest zainstalowany" Używam Global 8.7.5 i Magisk 16.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Dnia 4.07.2018 o 06:35, dzidexx napisał: Ustawienia- zainstalowane- MM. Nie działa, jak znajdę chwilę czasu to spróbuję wersję v16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cygg Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Stabilną 16.0 próbowałeś? @up Powróciłem do stabilnej i działa dobrze. Dziwne ma globalu 8.6.21 dobrze chodziła 16.4. Ale ważne że działa na stabilnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 Czy po zainstalowaniu xposed bede miec safetynet poprawny? Wiadomo chodzi o platnosci nfc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantinPL Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 2 godziny temu, redminote2 napisał: Czy po zainstalowaniu xposed bede miec safetynet poprawny? Wiadomo chodzi o platnosci nfc. Nie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 (edited) Tak jeśli masz odpowiednią wersję androida. Na tych starszych (bodajże 6.0 i w dół) możesz mieć poprawny SafetyNet. Na nowszych załatali już lukę i to nie działa. A sądząc po tym ile czasu się już z tym męczą to wiele wskazuje, że już tak zostanie. Edited July 16, 2018 by Karls Link to comment Share on other sites More sharing options...
motaba74 Posted August 1, 2018 Share Posted August 1, 2018 Mam pytanieMam mi note 2 android 8, miui global 9.6.1.0 stabilnaCzy po zrotowaniu, zainstalowaniu magisk, supersu będą działać płatności nfc ING. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
motaba74 Posted August 1, 2018 Share Posted August 1, 2018 Po Magisk być może, Po SuperSu nie.Co znaczy być może? Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
motaba74 Posted August 6, 2018 Share Posted August 6, 2018 Wszystko działa tak jak powinno gcam, płatności ING, netflix Mi note 2 global 9.6.1.0 Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
weah Posted August 15, 2018 Share Posted August 15, 2018 Poradzcie mi proszę. Miałem zainstalowanego Magiska na poprzedniej wersji. Przy przejściu na 8.8.9 przestało mi działać płatności zbliżeniowe a Gpay nie mogę dodać karty. Próbowałem odinstalować Uinstallerem - nie podziałało. Próbowałem z poziomu aplikacji - nie działa. Nie mam już pomysłu. Czyżby wipe all? Wolałbym nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted August 15, 2018 Share Posted August 15, 2018 Poradzcie mi proszę. Miałem zainstalowanego Magiska na poprzedniej wersji. Przy przejściu na 8.8.9 przestało mi działać płatności zbliżeniowe a Gpay nie mogę dodać karty. Próbowałem odinstalować Uinstallerem - nie podziałało. Próbowałem z poziomu aplikacji - nie działa. Nie mam już pomysłu. Czyżby wipe all? Wolałbym niePo przejściu na 8.8.9 nie działa możliwość sprawdzenia statusu safertnet . Mam komunikat usługa nie odpowiada, może to jest przyczyną?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
weah Posted August 15, 2018 Share Posted August 15, 2018 (edited) 6 minut temu, Adamk102 napisał: Po przejściu na 8.8.9 nie działa możliwość sprawdzenia statusu safertnet . Mam komunikat usługa nie odpowiada, może to jest przyczyną? Biorę możliwość że to wina 8.8.9. gdyż nawet były głosy że komuś nie działa. Ale biorę też pod uwagę magiska. Na programiku safetynet check pokazuje failure. W samym magisku jak piszesz nie może sprawdzić Edited August 15, 2018 by weah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted August 15, 2018 Share Posted August 15, 2018 Po raz pierwszy odkąd mam xiaomi.eu i magisk mam tej błąd.. tylko na tym Romie jak do tej poryWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 15, 2018 Share Posted August 15, 2018 Ja tak miałem jak mi internet wysiadł bo coś z zasięgiem było. Restart telefonu albo włączenie i wyłączenie trybu samolotowego załatwia sprawę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted August 15, 2018 Share Posted August 15, 2018 Też mam błąd przy SafetyNet - usługa nie odpowiada, restart fona nie pomaga czy może ktoś rozpracował temat ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
motaba74 Posted August 18, 2018 Share Posted August 18, 2018 Ja mam to samo po aktualizacji do 9. 6.2.0 global root, już mnie szlak trafiał z tym, zmieniałem na magisk 16.0, 16.3. Wróciłem do globala bez roota, Na 9.6.1.0 wszystko było ok, Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 18, 2018 Share Posted August 18, 2018 Zmieniło się api od SafetyNet. Magisk jeszcze nie jest "zaktualizowany" pod to. Do sprawdzania SafetyNet użyjcie np. tego: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.scottyab.safetynet.sample 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 Czy jest sens instalowania pierwszych trzech modułów do Magisk? Czy jednak obecny firmware ma to wszystko odblokowane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
motaba74 Posted September 26, 2018 Share Posted September 26, 2018 (edited) Miui 10. 8.9.20 Nie mogę sobie poradzić, soft wgrany na czysto z pendriva Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Już sobie poradziłem, Universal safetynet fix pomógł, Edited December 23, 2018 by mrosi Dodaj jeszcze pół strony pustych wierszy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 Cloudflaredns ktoś używa? Jakieś opiniePozdrawiamWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 Do tej pory korzystałem ze SuperSu i z Adaway, Chcę zacząć zabawę z magisk i mam parę pytań. Czy w magisk można uzyskac pełen root? Chodzi o odinstalowywanie systemowych apk Czy można zainstalować Adaway i bez problemu bedzie z nim działał? Czy można modyfikować systemowe pliki? Chodzi mi o pewną podmianę w pkliku która usuwa napisy pod ikonami. W sumie tylko do tego potrzebny mi jest magisk. Czy może jednak lepiej dalej używać SuperSu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 Tak, po prostu sobie później doinstalowujesz jakąś apkę która usuwa apki systemowe (np. Titanium Backup albo Root Essentials) Tak... Tak... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 (edited) 7 minut temu, Orjon napisał: Tak, po prostu sobie później doinstalowujesz jakąś apkę która usuwa apki systemowe (np. Titanium Backup albo Root Essentials) Tak... Tak... Dzięki, a jak wygląda podmiana systemowych plików. Do tej pory korzystał z pliku com.miui.home który podmieniałem i który mi usuwał napisy pod ikonami poprzez ES eksplorator. Czy poprzez magisk też będzie to możliwe? Czy może jakimś innym sposobem będzie można usunąć te napisy? Może jakiś moduł? Edited October 29, 2018 by gwalberg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 Możesz albo ES eksploratorem, albo na przykład Root Essentials - ale w przypadku tego drugiego (w sumie jak większości) musisz ustawić partycję system do odczytu i zapisu - inaczej po prostu nie będzie w stanie podmienić. Ustawić tak możesz w samym Root Essentials, jest odpowiednia opcja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 (edited) A nie lepiej "zmodyfikować" ten plik pisząc sobie moduł do Magiska? Jak tak z build.prop robiłem. Po raz, że bez ryzyka bo zmiana jest wirtualna, tak na prawdę /system jest nietknięty, po dwa, że można włączać/wyłączać z poziomu MagiskManagera według upodobania. Edited October 29, 2018 by Karls 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 Na RN5 magisk działa bez problemu. Xposed jest kompatybilny z MIUI10? 3 godziny temu, Karls napisał: A nie lepiej "zmodyfikować" ten plik pisząc sobie moduł do Magiska? Jak tak z build.prop robiłem. Po raz, że bez ryzyka bo zmiana jest wirtualna, tak na prawdę /system jest nietknięty, po dwa, że można włączać/wyłączać z poziomu MagiskManagera według upodobania. Nie za bardzo wiem jak się za to zabrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 Co do Xposed to nie wiem czy jest jakaś wersja działająca MIUI10, nie używam. Moduł Magisk - to jest prostsze niż się wydaje. Ściągasz sobie wzór modułu (https://github.com/topjohnwu/magisk-module-template) - to jest gotowy moduł który nie robi nic ;). Reszta zależy od tego co zamierzasz zmienić. Najłatwiej jest robić modyfikacje w build.prop bo do tego jest gotowa funkcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Na razie mam inny problem. Niby wszystko działa, czyli viper jest okej, adaway okej, nie mogę jednak usuwać systemowych apk poprzez SD Maid. Ma przyznane superusera jednak jak usuwam systemowe apk, na przykład "aplikacja Google" to pokazuje że usunął jednak aplikacja jest nadal, restart nic nie daje. Jakieś rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Polecam Magisk Debloater (moduł do Magiska), odpalasz po instalacji terminal, wpisujesz debloat i masz menu gdzie możesz sobie wybrać apki do wywalenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 3 godziny temu, Orjon napisał: Polecam Magisk Debloater (moduł do Magiska), odpalasz po instalacji terminal, wpisujesz debloat i masz menu gdzie możesz sobie wybrać apki do wywalenia Już sobie poradziłem, odinstalowałem ES eksploratorem. Dziwna sprawa, SD Maid zamraża bez problemu, jednak nie usuwa apk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Czy magisk potrafi już ukrywać Xposed? Chodzi mi o to aby telefon przeszedł test safetynet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts