Brendol Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Gdzieś już widziałem taki temat ale nie było sensownej odpowiedzi więc napiszę swój. Zainstalowałem na Redmi 4 (Prime) Xiaomi.eu, dokładna lista krokow była taka: - wgranie china dev przez MiFlasha (w trybie edl) - odblokowanie bootloadera MiUnlockToolem - wgranie TWRP - wipe wszystko oprócz karty MicroSD (miałem na niej ROM) - instalacja romu z karty No i wszystko pięknie cudnie niby, ale po włączeniu: - w aparacie po zrobieniu zdjęcia, kiedy się zapisuje, komunikat coś w stylu brak pamięci wewnetrznej czy tam podłącz pamięć wewnętrzną - nic się nie pobiera z Google Play (nie idzie pobieranie, a po chwili Google Play się wyłącza z jakimś błędem) - apka od motywów nie działa (sama apka działa ale podgląd motywów się nie pokazuje i nie mogę ich ściągnąć) - parę innych Co zle zrobilem i jak to naprawić? Może nie potrzebnie robiłem wipe praktycznie dosłownie wszystkiego i później ta instalacje z karty? Chociaż wcześniej już dwa razy tak robiłem i poszło bez problemów (Redmi 3S, Redmi Pro). Wersja MIUI 6.12.8 czy coś takiego, ta druga najnowsza (6.12.15 jest chyba najnajnowsza?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
smuf Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 @Brendol zrobiłeś wipe system. Wejdź teraz w TWRP i sformatuj wszystko tylko nie system. i zainstaluj ROM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maq Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Pisałem o tym już w innym temacie o R4P, aby usunąć problem z uprawnieniami do zapisu trzeba w TWRP wyczyścić uprawieniania SELinux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OrionFOTL Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Dosłownie wczoraj też miałem ten problem. Wystarczyło wejść w TWRP jak mówi @Maq , wejść w Zaawansowane i wybrać "Napraw uprawnienia" czy coś takiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brendol Posted December 19, 2016 Author Share Posted December 19, 2016 2 godziny temu, Maq napisał: Pisałem o tym już w innym temacie o R4P, aby usunąć problem z uprawnieniami do zapisu trzeba w TWRP wyczyścić uprawieniania SELinux. 1 godzinę temu, OrionFOTL napisał: Dosłownie wczoraj też miałem ten problem. Wystarczyło wejść w TWRP jak mówi @Maq , wejść w Zaawansowane i wybrać "Napraw uprawnienia" czy coś takiego. Dzięki Panowie, tylko teraz czy możecie mi jeszcze powiedzieć - to TWRP muszę od nowa wgrać? Znowu przez konsole "fastboot flash recovery nazwa.img" i później "fastboot boot nazwa.img"? Czy teraz odrazu boot, a flash pominąć? Czy jak? Kombinacja klawiszy Power + Vol+ wprowadza mnie do chińskiego recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maq Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 (edited) Jeśli działa Ci system, to po prostu restartujesz, wciskasz Power i VOL + równoczesnie (w trakcie ponownego uruchamiania), wyświetla Ci się specjalnie menu, wybierasz tam TWRP, resetujesz w nim SELinux i odpalasz ponownie system bez konicezności ponownego flashowania czy wipe'a. Edited December 19, 2016 by Maq Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 (edited) 43 minuty temu, Brendol napisał: Kombinacja klawiszy Power + Vol+ wprowadza mnie do chińskiego recovery. Bo ta kombinacja w Redmi uruchamia właśnie to menu. Do twrp (jak masz je zainstalowane) to wszystkie trzy klawisze, vol+, vol- i power, lub z tego chińskigo menu klawisz recovery. Edited December 19, 2016 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brendol Posted December 19, 2016 Author Share Posted December 19, 2016 43 minuty temu, Maq napisał: Jeśli działa Ci system, to po prostu restartujesz, wciskasz Power i VOL + równoczesnie (w trakcie ponownego uruchamiania), wyświetla Ci się specjalnie menu, wybierasz tam TWRP, resetujesz w nim SELinux i odpalasz ponownie system bez konicezności ponownego flashowania czy wipe'a. 4 minuty temu, FromWP napisał: Bo ta kombinacja w Redmi uruchamia właśnie to menu. Do twrp (jak masz je zainstalowane) to wszystkie trzy klawisze, vol+, vol- i power, lub z tego chińskigo menu klawisz recovery. A, dobra dzięki wielkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdWolf Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Czy jest możliwe przenoszenie danych aplikacji na kartę pamięci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts