GeraltPL Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 WitamCzy ktoś z forumowiczów korzysta z adaptera qi i ładowarki indukcyjnej z naszym redmi 3s? Ciekawi mnie jak to działa zwłaszcza, że mam moto360, który ładuje bezprzewodowo i chciałbym jedną ładowarką bez przepinania kabli ładować oba sprzęty.Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afrodyta4 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 co, jest coś takiego gdzie i jak to kupić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawciobiel Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 Jaką ładowarkę dokupić do Redmi 3S. Poprzednia zaginęła w akcji. Wydaje mi się, że ta której obecnie używam (inna firma, do innego telefonu) ma chyba inny prąd ładowania. Czy starać się kupić oryginalną czy raczej po prostu dokupić sobie jakąś ładowarkę z micro-USB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszko60 Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 Je używam do wszystkich sprzętów (tablet Lenovo, telefony Redmi 3S, LG Spiryt, LG F60) jedną ładowarkę. To ładowarka od tabletu Lenovo-IdeaTab S6000-H na wyjściu ma 5,2V i 2A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawciobiel Posted July 18, 2017 Share Posted July 18, 2017 No dobrze, to może inaczej zapytam, jakie są parametry wyjściowe z oryginalnej ładowarki do Redmi 3S ? Z tego co sprawdzałem to jest to jedna z wartości: 5.0V / 1300mA 5.0 V DC / 1500 mA (1.5 A) 5.0 V DC / 1500 mA (1.5 A) 5.0 V DC / 2A zależnie od modelu ładowarki. Co prawda nie patrzyłem na ładowarkę którą ja posiadałem tylko sprawdzałem w internecie / google. Różnica co do wartości prądowej jest równoważna z szybkością ładowania oraz jak mniemam z żywotnością baterii. Stąd moje pytanie którą ładowarkę lepiej kupić - z niskim natężeniem czy wysokim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted July 18, 2017 Share Posted July 18, 2017 Oryginalna ma 5.0V / 1A Ja używam podwójnej blitzwolfa, i mogę polecić. Na jednym slocie QC, a na drugim 5V / 2.0A + dwustronny kabel USB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszko60 Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 Moja oryginalna ładowarka, którą dostałem z telefonem. Ma takie oznaczenia MDY-08-EF na wyjściu ma napisane 5V/2000mA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 ja na oryginale mam 5V/1000mA(słabo, kiszka) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts