Jump to content

Recommended Posts

Posted

A ja się nie zgadzam. Play ma stosunkowo młodych, świadomych technologicznie abonentów. Po ostatniej burzy medialnej związanej z wprowadzeniem xiaomi przez abc data marka wcale nie jest taka nieznana.

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Posted

Z tego co zrozumiałem to Redmi 3S dostępny jest tylko w ofertach na życzenie, więc Play nie ma normalnie ich na stanie ;)

• Like 1
Posted
Dnia 14.12.2016 o 19:00, tpawel napisał:

A ja się nie zgadzam. Play ma stosunkowo młodych, świadomych technologicznie abonentów. Po ostatniej burzy medialnej związanej z wprowadzeniem xiaomi przez abc data marka wcale nie jest taka nieznana.

Skoro są młodzi i świadomi, to raczej wezmą samą SIM, a telefon kupią z aliexpresu ;) Inaczej wcale nie są tacy świadomi ;) 

• Like 3
Posted

Masa jest świadomych ale tchurzliwych:) mam nawet w pracy ludzi mlodych,którzy w życiu na Allegro nic nie kupili o Aliexpress to nawet słyszeć nie chcą a z Xiaomi w kieszeni chodzą. W Warszawie po sklepach,komisach, wyspach można kupić spokojnie już te telefony dawno,ale ceny takie że wystarczyłoby mi 10 na miesiąc sprzedać i nie musiałbym pracować ;)

Posted
1 godzinę temu, tpawel napisał:

Masa jest świadomych ale tchurzliwych:) mam nawet w pracy ludzi mlodych,którzy w życiu na Allegro nic nie kupili o Aliexpress to nawet słyszeć nie chcą a z Xiaomi w kieszeni chodzą. W Warszawie po sklepach,komisach, wyspach można kupić spokojnie już te telefony dawno,ale ceny takie że wystarczyłoby mi 10 na miesiąc sprzedać i nie musiałbym pracować ;)

Tak ogólnie to już nawet nie jest kwestia, czy to Xiaomi, czy LG. U operatora po prostu nie opłaca się kupować w abonamencie :) 

Też mi się nie wydaje, żeby jakiś szał ogarnął rodaków przy zakupie Xiaomi, a jeśli już, to obstawiam, że znaczna większość będzie nieogarnięta, żeby ogarnąć odblokowanie BL. I później bricki.. I Redmi2 znowu będzie ich smagał nahajem ;) 

• Like 1
Posted

Ktoś może natknal się na jakieś statystyki sprzedaży Xiaomi od wprowadzenia ich przez ABC Data? Czy to dane ściśle tajne?;p

Napisane z Xiaomi Mi5

Posted
Ktoś może natknal się na jakieś statystyki sprzedaży Xiaomi od wprowadzenia ich przez ABC Data? Czy to dane ściśle tajne?;p

Napisane z Xiaomi Mi5

Tajemnica, któryś portal o to pytał ale mu odpowiedzieli tylko że rośnie ;)

Posted

Witam ,miałem telefony 3 może mi najmocnej półki mi3,mi4, teraz mam wiadomo w opisie i nigdy bym nie wziął jakiegoś 3S,4s próbki słabe , andreno hmm ,boję się takich osób które biorą taki prechistoryk (: i nie ma wytłumaczenia że to mtk czy stary snap ,pomysł chłopie to jakbyś kupował i 3 teraz ,śmiech dwa lata temu kupowałem i7 a teraz wciskają na święta i5 ,śmiech i oszukiwanie użytkownika bo dostanie 200zl obniżki a za chwilę nie masz wsparcia ,i kto się cieszy ten kto ci sprzedał procek oraz ddr stare możesz sobie odpalic Mario brothers ,więc po UJ ci telefon taki z andreno 505 ,

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Posted

Mi się wydaje, że to dosyć popularne jednak telefony. W kręgu moich najbliższych znajomych 6 osób ma Xiaomi + 2 się przymierzają do zakupu :)

• Like 1
Posted

Dosyć popularne są, prawda. Ze względu na cenę, bo znajdź cokolwiek do 1500 zł co przegoni choćby Mi4C. Nie ma nic, a jak jest, to jest paskudne albo bez wsparcia, jednak MIUI ma ten plus, że nawet po 2 latach będziesz miał świeży system, mimo starego numeru Androida.

• Like 1
Posted

Wstapilem dziś przy okazji do salonu Play z ciekawości i zapytałem o xiaomi. Gość w pierwszym momencie nie załapał wogole o czym mówię, po chwili dopiero domyslil się i powiedział że "faktycznie, jakieś xiaomi u nich w sprzedaży miało być ale on generalnie niewiele na ten temat wie". Na stanie absolutnie nic takiego nie mają, coś zaczął w komputerze sprawdzać i powiedział że tylko na zamówienie jeśli już. Tylko model Redmi 3s a w ich magazynie (cokolwiek to znaczy, nie dopytywalem) na obecną chwilę brak, także w praktyce oznacza to że nawet na zamówienie niedostępny do niewiadomo kiedy hehe... Play jak widzę poszedł w ślady niektórych sklepów- próbuje sprzedawać coś czego nawet fizycznie nie ma...

Posted

Jak to w każdej branży. Zdarzają się pasjonaci, ale najczęściej jednak niestety nie ma z kim w salonie pogadać. Dzisiaj podpytywalem w salonie o Huawei e5186, pani nie mając go na stanie wciskala mi b315 bo nie ma u mnie LTE-A. Za nic nie chciała się przekonać do tego że ten router ma tez wifi dual band z AC na których mi zależy.

Posted
21 godzin temu, DKFeniks napisał:

Wiadomo czy Xiaomi będzie brandowany? Bo inne Androidy mają jakiś syf od operatora. A dla przykładu iOS nie ma żadnych śmieci od operatora.

Moim zdaniem to bez znaczenia, bo brandowany będzie Global. Do 3S wsadzają bodajże 7.5 Stable, więc kumaci i tak wrzucą sobie nowego roma ;)

21 godzin temu, santos napisał:

Wstapilem dziś przy okazji do salonu Play z ciekawości i zapytałem o xiaomi. Gość w pierwszym momencie nie załapał wogole o czym mówię, po chwili dopiero domyslil się i powiedział że "faktycznie, jakieś xiaomi u nich w sprzedaży miało być ale on generalnie niewiele na ten temat wie". Na stanie absolutnie nic takiego nie mają, coś zaczął w komputerze sprawdzać i powiedział że tylko na zamówienie jeśli już. Tylko model Redmi 3s a w ich magazynie (cokolwiek to znaczy, nie dopytywalem) na obecną chwilę brak, także w praktyce oznacza to że nawet na zamówienie niedostępny do niewiadomo kiedy hehe... Play jak widzę poszedł w ślady niektórych sklepów- próbuje sprzedawać coś czego nawet fizycznie nie ma...

Może rzeczywiście ludzie się na niego rzucili? Nie dysponujemy informacjami ile sztuk Play miał na stanie, więc ciężko zgadywać ;)

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...