sp4ubw Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 (edited) CM 13, CM14.1 posiadają dotykowe odblokowanie palcem, MIUi nie. Co zrobić aby w MIUI to działało? Należy zainstalować w TWRP pliki z załącznika. Edited July 26, 2018 by sp4ubw aktualizacja softow obsługiwanych 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
barti Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Wiadomo czy będzie działać na MIUI 8.2 6.11.10? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 Ktoś wcześniej pisał i warto o tym wspomnieć że ma to wpływ na baterię, nie wiem jak bardzo bo nie testowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted December 15, 2016 Author Share Posted December 15, 2016 Tak, pisałem o tym. W innym temacie Ma wpływ ale da się używać telefonu. I tak codziennie ładuję więc nie zwracam na to uwagi jak jest podczas uśpienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek1134 Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 Jak to wrzucę przez TWRP to czy w łatwy sposób będę mógł to wyłączyć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 @arek1134 na xda masz zip do usunięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek1134 Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 w każdym razie albo ja coś źle zrobiłem albo na 6.11.10 nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted December 15, 2016 Author Share Posted December 15, 2016 Na tej wersji nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tartary Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 14 godzin temu, sp4ubw napisał: Na tej wersji nie działa. Czy jest sens wrzucać to na 6.12.15 na Mi5, czyli na Android 7, czy z góry wiadomo, że nie zadziała? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted December 16, 2016 Author Share Posted December 16, 2016 Na siódemce działa. Masz to przecież w pierwszym wpisie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tartary Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 7 minut temu, sp4ubw napisał: Na siódemce działa. Masz to przecież w pierwszym wpisie. Przepraszam. Przeoczyłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vognar Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 (edited) Wow! Genialne, zawsze chciałem żeby przycisk odblokowania był ciągle aktywny. Wielkie dzięki za te info! 1 pytanie - czy przy każdym updacie tygodniowym trzeba to instalować od nowa? edit: z tego co czytam trzeba miec roota żeby to zainstalować Edited December 20, 2016 by Vognar Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus1212 Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Nie działa na stable 8.1.3.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted December 21, 2016 Author Share Posted December 21, 2016 (edited) Z racji sprzedaży MI5, tak, chcę na dniach sprzedać Musicie sami dalej testować softy i działanie, a jak ktoś zainteresowany kupnem czarnej MI5 32GB z wieloma kabelkami porządnymi, ringke, silikonem, przejściówkami z micro USB z przenoszeniem OTG to zapraszam prywatnie. Przed świętami cena będzie bardzo niska, a sam telefon w idealnym stanie, z Nougatem. Forum nie opuszczam ale rzadko będę zaglądał do tego działu Edited December 21, 2016 by sp4ubw Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Z racji sprzedaży MI5, tak, chcę na dniach sprzedać Musicie sami dalej testować softy i działanie, a jak ktoś zainteresowany kupnem czarnej MI5 32GB z wieloma kabelkami porządnymi, ringke, silikonem, przejściówkami z micro USB z przenoszeniem OTG to zapraszam prywatnie. Przed świętami cena będzie bardzo niska, a sam telefon w idealnym stanie, z Nougatem. Forum nie opuszczam ale rzadko będę zaglądał do tego działu Czemu sprzedajesz ?Tapnięte z Lenovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted December 21, 2016 Author Share Posted December 21, 2016 Sprawdziłem jak działa 7demka więcej się nic nie zmieni. Tak po prostu. Kilka mi i redmi w rodzinie zostaje, więc tu będę. Dostałem po taniości służbowego iphona na własność to dwa na raz, a w zasadzie trzy mi teraz niepotrzebne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Jasna sprawa Tapnięte z Lenovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted December 22, 2016 Author Share Posted December 22, 2016 Nieaktualne Sprzedałem Iphone MI5 został ze mną. Więc dalej będę sprawdzał oprogramowanie. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKG Posted December 24, 2016 Share Posted December 24, 2016 @sp4ubwdobra decyzja Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Na 7.1.5 nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnsonCase Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 (edited) W poprzedni wersji softu wszystko działało, się w najnowszej już nie. Edited January 15, 2017 by JohnsonCase Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soren Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Na aktualnej wersji mini polska 7.3.9 działa bardzo fajnie Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrillco Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 ktoś testował na 7.3.16? u mnie niestety nie dziala ;/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Dziala na 3.16Wysłane z mojego MI+5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Nie dziala po.ustawieniu android payWysłane z mojego MI+5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 Na filmiku gościu pyta w ekran i mu się wygasza. To jest jakiś bajer? U mnie działa ale w odwrotnie. Z ciemnego na jasny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 9 minut temu, JacekBB napisał: Na filmiku gościu pyta w ekran i mu się wygasza. To jest jakiś bajer? U mnie działa ale w odwrotnie. Z ciemnego na jasny. Jeśli można włączyć wyświetlacz to też można wyłączyć, wystarczy poszukać takiego czegoś w systemie a jak nie ma to dodatku który nam to umożliwi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Gosciu na filmiku nie ma miui tylko cmWysłane z mojego MI+5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 @simcold Mi nie było potrzebne posiadanie tej funkcji w MIUI, ale nie problemem chyba jest poszukanie modułu do Xposed który nam umożliwi wygaszanie ekranu dwukrotnym dotknięciem w wyświetlacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 21, 2017 Author Share Posted March 21, 2017 (edited) @simcold Ma MIUI, a nie CM. co zresztą napisał konkretnie w opisie i nie ma Xposed tylko Nova Launcher, który ma to w standardzie bo ma obsługę gestów. Poza tym to mój film, więc pisząc o mnie poproszę odnośnik do nicka, łatwiej będzie śledzić wpis i odpowiedzieć. Teraz zaglądam tylko przy okazji do tego tematu. Edited March 21, 2017 by sp4ubw 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 [mention=1895]simcold[/mention] Ma MIUI, a nie CM. co zresztą napisał konkretnie w opisie i nie ma Xposed tylko Nova Launcher, który ma to w standardzie bo ma obsługę gestów. Poza tym to mój film, więc pisząc o mnie poproszę odnośnik do nicka, łatwiej będzie śledzić wpis i odpowiedzieć. Teraz zaglądam tylko przy okazji do tego tematu.A to przepraszam A xposed nie mam bo mam andka 7....Wysłane z mojego MI+5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheGusti Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 @sp4ubw Wygląda na to że na xiaomi.eu 7.4.20 nie działa.. Chyba że ja coś źle zrobiłem.. Przy okazji, czy instalacja Modyfikacji Dual Speaker mam w twrp normalnie wrzucić plik, czy zrobić coś jeszcze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 Działa na każdej wersji, najlepiej ręcznie wejść jakims menadżerem z rootem do /sys/devices/soc/soc\:fpc_fpc1020/enable_wakeup , zmienić z 0 na 1 i zapisać. Działa od razu, nie potrzebny nawet restart. Sprawdzałem na najnowszej wersji.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxit100 Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 (edited) 1 godzinę temu, Kios napisał: Działa na każdej wersji, najlepiej ręcznie wejść jakims menadżerem z rootem do /sys/devices/soc/soc\:fpc_fpc1020/enable_wakeup , zmienić z 0 na 1 i zapisać. Działa od razu, nie potrzebny nawet restart. Sprawdzałem na najnowszej wersji. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Robiłem dokładnie jak napisałeś i wszystko działa jak trzeba, lecz do momentu wyłączenia czy zresetowania telefonu po ponownym uruchomieniu wpis w pliku /sys/devices/soc/soc\:fpc_fpc1020/enable_wakeup znowu sam zamienia się na 0, ze skryptem .zip jest tak samo (skaner przestaje być aktywny), wie ktoś może dlaczego ? Da się to na stałe zapisać ?? Mam Xiaomi Mi5 xiaomi.eu 7.4.27 Edited May 1, 2017 by foxit100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 Dałem 1 i sensor nie działa do odblokowania telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts