19kamillo20 Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 Witam Po uszkodzeniu mojego Samsunga Galaxy Grand 2 zamierzam kupić nowy Smartfon. Kwota na którą zamierzam wydać to 700zł~ . Po przeczytaniu kilku tematów wybrałem Redmi Note 3 Pro. Czy będzie to dobra opcja ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Kadi Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 TakWysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 19kamillo20 Posted December 14, 2016 Author Share Posted December 14, 2016 dziekuje za odpowiedz. Wybór padł jednak na redmi 3 pro , ponieważ mam mniejszy ekran. Teraz przed kupnem mam kilka pytań . Telefon przyjdzie z chińskim oprogramowaniem ? Jak wyglada pozniej cala procedura żeby doprowadzić do użyteczności smartfon Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tpawel Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Zależy gdzie kupiłes. Różni sprzedawcy różne Romy wrzucają. Poczytaj najpierw, potem pytaj. Są poradniki na forum. Redmi 3 pro to nie tylko mniejszy ekran. To tez sporo słabszy procek i gorszy aparatWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 19kamillo20 Posted December 14, 2016 Author Share Posted December 14, 2016 czyli ogolnie do tej kwoty najlepiej kupić redmi note 3 pro czy jakaś inna alternatywa? dlatego pytam gdzie najlepiej kupić ? allegro jakis chinski sklep ? jesli tak to prosze o linki Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 19kamillo20 Posted December 14, 2016 Author Share Posted December 14, 2016 Przeczytałem że pierwszą czynnością jest odblokowanie bootloadera , co w dalszej kolejnosci ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tpawel Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Znajdź na www zakładkę instalacja miui2016. Możesz też kupić już z romem Global, wtedy nie trzeba nic robić. Co do zakupu to wiadomo że najtaniej w Chinach.Ja kupuję u Goldwaya na Aliexpress. Za 9$ ma wysyłkę gwarantującą brak VAT Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 19kamillo20 Posted December 14, 2016 Author Share Posted December 14, 2016 a jak z gwarancja wyglada ? nie leipeij kupic na ibuygo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 19kamillo20 Posted December 14, 2016 Author Share Posted December 14, 2016 Warto sie bawic w przesyłkę z Chin skoro tu mam w bardzo dobrej cenie ? http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-pro-prime-pl-global-wersja-i6614400791.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MiD Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Przeczytałeś dokładnie ofertę z linku? Czym to się różni od wysyłki z Chin? Przedmiot wysyłany jest od naszego dostawcy z Singapuru. Towar zawsze jest sprawdzany przed wysyłką.Przesyłki są ubezpieczone zarówno w zakresie uszkodzeń fizycznych jak i od zaginięcia.Przesyłki mogą zostać objęte opłatami celnymi w kraju przeznaczenia wtedy kupujący ponosi koszt opłaty vat od importu liczony wg ceny wartości przedmiotu. Przesyłka priorytetowa wysyłana pocztą lotniczą.Czas realizacji to od 12 do 35 dni roboczych od momentu wpłynięcia pieniędzy na Konto .Nie mamy możliwości wycofania wysłanej przesyłki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 19kamillo20 Posted December 14, 2016 Author Share Posted December 14, 2016 przepraszam macie racje. Więc wracając do tematu lepiej goldway z gwarancja w Chinach czy Ibuygo(gwarancja w polsce ale opcja troche drozsza)? rozumiem że jak kupię z rom global nie chinski to bedzie latwiejsze przejscie do muipolska czy to czarna magia w dalszym ciagu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tpawel Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Jak kupisz z Globalem to wcale nie musisz wrzucać miuipolska,wtedy zależy to tylko od Twojego widzimisię.Co do kupna na IBG to już sam musisz podjąć tą decyzję, Twój portfel jeśli uważasz że warto to płać, tego nikt za Ciebie nie wybierze Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 19kamillo20 Posted December 14, 2016 Author Share Posted December 14, 2016 na globalu nie ma sklep play ? czym w ogole różni sie ROM global od muipolska mam jeszcze jedno pytanie czym rozni sie wersja 2/16 od 3/32. Prócz napewno większej pojemności i większej ilości RAM. Szybkość działania jest o wiele szybsza ? Czy różnią się te wersje jeszcze czyms Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 muszateq Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 1 Miuipolska jest na bieżąco co tydzień aktualizowana i odchudzona z chińskich śmieci. 2 Nie różnią się niczym poza ilością pamięci, różnic w prędkości działania nie zauważysz. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tpawel Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 1 Miuipolska jest na bieżąco co tydzień aktualizowana i odchudzona z chińskich śmieci. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaGlobal też ma aktualizacje i nie ma Chinskich smieciWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 etiaro Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Można wiedzieć,gdzie kupię ten telefon za 600 zł z 2 roczna gwarancja? Bo nigdzie poza tą ofertą na allegro nie widzę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
19kamillo20
Witam
Po uszkodzeniu mojego Samsunga Galaxy Grand 2 zamierzam kupić nowy Smartfon. Kwota na którą zamierzam wydać to 700zł~ . Po przeczytaniu kilku tematów wybrałem Redmi Note 3 Pro. Czy będzie to dobra opcja ?
15 answers to this question
Recommended Posts