Squid Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Dla kate wyszło 7.11.10. Może spróbuje dzisiaj. Edit: Spróbowałem i jest niestety to samo. TWRP nadal działa. Edit2: Próbowałem przywrócić wgrywając 7.10.19 i niestety też klops. Jak w twrp wezmę uruchom ponownie system, to pokaże się na chwilę logo Mi i następnie telefon się wyłącza - czarny ekran. Działa tylko na 7.9.7 :/ Gdybym miał pewność, że po wgraniu oficjalnego globala będę mógł odblokować bootloader bez problemów, to bym się pobawił, a tak to mi się nie chce.U mnie ostatnią dającą się wgrać wersją jest 7.11.2 Po wgraniu każdej późniejszej i po restarcie, na chwilę pojawia się logo MI i następuje wyłącznie telefonu :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek87 Posted December 1, 2017 Author Share Posted December 1, 2017 (edited) 23 godziny temu, Squid napisał: U mnie ostatnią dającą się wgrać wersją jest 7.11.2 Po wgraniu każdej późniejszej i po restarcie, na chwilę pojawia się logo MI i następuje wyłącznie telefonu :-/ Niestety mam ten sam objaw. Nie znam przyczyny. Nie chce mi się próbować z każdą nową wersją. Edit: Pod tym linkiem: https://xiaomi.eu/community/threads/fix-cant-upgrade-to-latest-xiaomi-eu-dev-roms-7-9-21-7-10-12-up.42004/ jest jakiś sposób na naprawę tego. Próbowałem wgrać przez fastboot, ale nie dało rady. Przez TWRP nie probuje póki co. Edited December 1, 2017 by jarek87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squid Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Właśnie udało mi się zainstalować najnowszą wersję - najpierw kopia w twrp, potem instalacja zipa i na końcu przywrócenie partycji boot z kopii. Po tym zabiegu telefon wstaje z zainstalowaną aktualizacją Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek87 Posted December 2, 2017 Author Share Posted December 2, 2017 5 godzin temu, Squid napisał: Właśnie udało mi się zainstalować najnowszą wersję - najpierw kopia w twrp, potem instalacja zipa i na końcu przywrócenie partycji boot z kopii. Po tym zabiegu telefon wstaje z zainstalowaną aktualizacją Dzięki za podanie metody!!! Działa i u mnie. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squid Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Niestety po podmianie boot przestaje działać Wi-Fi... :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek87 Posted January 17, 2018 Author Share Posted January 17, 2018 @Squid Hej! Jakiś postęp? Ja skorzystałem z miflash i zainstalowałem ostatnia betę global miui 8.1.11. Niestety nadal nie mogę odblokować bootloadera przez brak możlliwości powiązania konta xiaomi z urządzeniem w opcjach programistycznych. To jest chyba na kate nie wykonalne. Jest może jakaś metoda na nieoficjalne odblokowanie bootloadera aby móc wrócić na rom miuipolska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squid Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 [mention=22922]Squid[/mention] Hej! Jakiś postęp? Ja skorzystałem z miflash i zainstalowałem ostatnia betę global miui 8.1.11. Niestety nadal nie mogę odblokować bootloadera przez brak możlliwości powiązania konta xiaomi z urządzeniem w opcjach programistycznych. To jest chyba na kate nie wykonalne. Jest może jakaś metoda na nieoficjalne odblokowanie bootloadera aby móc wrócić na rom miuipolska?Nie nic nowego w tym temacie, ja bootloader odblokowałem metodą nieoficjalną, a z racji że nie mogę być na bieżąco z Miui Polska przeszedłem na Resurrection Remix Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts