qnajan Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Problem polega na tym, że w sms-ach przychodzących brak polskich znaków diakrytycznych (podczas pisania wiadomości są, odbiorca otrzymuje smsy z polskimi znakami). Dziwna sprawa, "ogonki" pojawiają się w odebranych wiadomościach pod warunkiem, że nadawca zamieścił w smsie choć jedną emotikonę lub gdy wiadomość była na tyle duża, że została automatycznie wysłana jako mms. Dlaczego tak się dzieje i jaka jest przyczyna, że nie mam polskich liter w odbieranych wiadomościach sms ? Zaznaczam, że problem występuje nie tylko w moim Mi5 ale sprawdzone to zostało także u innej osoby na Redmi Note 3 Pro. Z góry dziękuję za wszelkie pomysły, które rozwiążą ten problem i spowodują, że wiadomości od nadawców będą przychodziły z polskimi znakami (bez potrzeby proszenia znajomych aby wstawiali za każdym razem "buźkę") Link to comment Share on other sites More sharing options...
DukeN Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 7 godzin temu, qnajan napisał: Problem polega na tym, że w sms-ach przychodzących brak polskich znaków diakrytycznych (podczas pisania wiadomości są, odbiorca otrzymuje smsy z polskimi znakami). Dziwna sprawa, "ogonki" pojawiają się w odebranych wiadomościach pod warunkiem, że nadawca zamieścił w smsie choć jedną emotikonę lub gdy wiadomość była na tyle duża, że została automatycznie wysłana jako mms. Dlaczego tak się dzieje i jaka jest przyczyna, że nie mam polskich liter w odbieranych wiadomościach sms ? Zaznaczam, że problem występuje nie tylko w moim Mi5 ale sprawdzone to zostało także u innej osoby na Redmi Note 3 Pro. Z góry dziękuję za wszelkie pomysły, które rozwiążą ten problem i spowodują, że wiadomości od nadawców będą przychodziły z polskimi znakami (bez potrzeby proszenia znajomych aby wstawiali za każdym razem "buźkę") Podbijam temat u mnie to samo, otrzymuje sms-y bez polskich znaków. W czym problem, klawiatura i słownik ustawione na polski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts