Jump to content

MI5 vs deszcz - porażka

OZy

Recommended Posts

MI5 64 mb zakupiony w ibuygou gdzieś w lipcu tego roku

Dwie  rozmowy  i  trochę  nawigowania w mieście na piechotę podczas deszczu. W domu zauważyłem że ekran stracił rozdzielczość ,wyłączyłem  fona od razu  , po  24 godzinach schnięcia  okazało się że nie działa dotyk a na ekranie oprócz utraty rozdzielczości pojawiły się skaczące paski.

Wytrzymałość   Xaomi a warunki pogodowe to chyba jakiś  kawał. Moja stara   Xperia M    działa do dziś mimo    wielokrotnego używania w gorszych warunkach i  przy znacznie  dłuższej ekspozycji na deszcz.

Czy jest sens próbować   wysłać   telefon do naprawy gwarancyjnej czy   raczej samemu szukać serwisu, jeśli samemu to mozecie polecic jakis dobry serwis ?

Tak czy tak wewnętrzne paski reagujące na wilgoć będą zabarwione więc od razu odrzucą gwarancję. Można próbować ale szanse marne.

Swoją drogą to apropo tych pasków - zastanawiam się czy też reagują jak na zalanie gdy telefon przyniesiemy z ujemnej temperatury do ciepłego pomieszczenia. Wtedy wiadomo że robi się cały wilgotny więc wewnątrz pewnie też. I co- paski zareagują i można powiedzieć że po gwarancji?

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...