OZy Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 MI5 64 mb zakupiony w ibuygou gdzieś w lipcu tego roku Dwie rozmowy i trochę nawigowania w mieście na piechotę podczas deszczu. W domu zauważyłem że ekran stracił rozdzielczość ,wyłączyłem fona od razu , po 24 godzinach schnięcia okazało się że nie działa dotyk a na ekranie oprócz utraty rozdzielczości pojawiły się skaczące paski. Wytrzymałość Xaomi a warunki pogodowe to chyba jakiś kawał. Moja stara Xperia M działa do dziś mimo wielokrotnego używania w gorszych warunkach i przy znacznie dłuższej ekspozycji na deszcz. Czy jest sens próbować wysłać telefon do naprawy gwarancyjnej czy raczej samemu szukać serwisu, jeśli samemu to mozecie polecic jakis dobry serwis ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Nie masz już gwarancji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Z tymi innymi serwisami to masz tak, że żaden nie podejmie się naprawy po zalaniu, jeśli tak to żaden to serwis. Próbować możesz sam. Często coś tam jeszcze działa i czasami nawet długo. Kwestia szczęścia i przypadku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Tak czy tak wewnętrzne paski reagujące na wilgoć będą zabarwione więc od razu odrzucą gwarancję. Można próbować ale szanse marne. Swoją drogą to apropo tych pasków - zastanawiam się czy też reagują jak na zalanie gdy telefon przyniesiemy z ujemnej temperatury do ciepłego pomieszczenia. Wtedy wiadomo że robi się cały wilgotny więc wewnątrz pewnie też. I co- paski zareagują i można powiedzieć że po gwarancji?Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Chodzę z moim tel od września, deszcz, śnieg, mróz i takiego problemu nie ma, może po prostu słynny problem z płytą główną? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts