Jump to content

Gogle VR dla Xiaomi Mi Max

Lancetti

Recommended Posts

9 godzin temu, Lancetti napisał:

Tak jak w temacie. Przeleciałem przez całe fora i nie mogłem niczego znaleźć. A ze zbliża się okres świąteczny to i wyprzedaże :D

Więc jakie okulary dla tego kolosa wybrać ?

Zapomnij o VR w tym modelu,za mało PPI ma wyświetlacz.

Z tego co wiem to takie optimum to rozdzielczość 1080p dla wyświetlacza 5''.

• 1 month later...
Dnia 6.12.2016 o 19:28, majdan12 napisał:

Zapomnij o VR w tym modelu,za mało PPI ma wyświetlacz.

Z tego co wiem to takie optimum to rozdzielczość 1080p dla wyświetlacza 5''.

To to. Od biedy 1080p na 5,5" da się oglądać (401 ppi), ale widać piksele. Wszystko powyżej tego to będzie niemiłe doświadczenie. 

10 godzin temu, JestemMortem napisał:

@galakty mi na przykład lepiej się korzysta na Maxie niż redmiakach 5,5".

Obraz nie jest prostokątnie zamykany po bokach tylko rozciąga się na całe pole widzenia, a piksele... identico jak w RN2, RN3.

Bo masz kiepskie gogle VR bez regulacji. W porządnych ustawiasz ostrość, odległość itp do danego rozmiaru wyświetlacza. Więc to zbieg okoliczności w danych goglach :) 

No nie są identico ;) 

3 minuty temu, JestemMortem napisał:

No regulacje mam w soczewkach i tę “na boki”

To może mają mały FoV. Dopiero gogle od 300 zł mniej więcej nadają się do prawdziwego VR :/ Mam jakieś BOBOVR za 15$ i wiem co mówię, tutaj faktycznie większy telefon = lepiej, ale normalnie powinno być w porządku na każdym telefonie i regulacje są 3 (zapomniałem co ta trzecia robi ale drogie zestawy właśnie mają 3, albo nawet 4). 

A im więcej ppi tym mniejszy screen door. Tu najlepiej nadał by się telefon z ekranem UHD (4K). 

Ciekawostka - Takie Mi4C i inne z ekranem FHD 5" mają takie samo albo większe PPI od pierwszego Oculusa ;) 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...