Lancetti Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 Tak jak w temacie. Przeleciałem przez całe fora i nie mogłem niczego znaleźć. A ze zbliża się okres świąteczny to i wyprzedaże Więc jakie okulary dla tego kolosa wybrać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 9 godzin temu, Lancetti napisał: Tak jak w temacie. Przeleciałem przez całe fora i nie mogłem niczego znaleźć. A ze zbliża się okres świąteczny to i wyprzedaże Więc jakie okulary dla tego kolosa wybrać ? Zapomnij o VR w tym modelu,za mało PPI ma wyświetlacz. Z tego co wiem to takie optimum to rozdzielczość 1080p dla wyświetlacza 5''. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 FiiT VR pasują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 Dnia 6.12.2016 o 19:28, majdan12 napisał: Zapomnij o VR w tym modelu,za mało PPI ma wyświetlacz. Z tego co wiem to takie optimum to rozdzielczość 1080p dla wyświetlacza 5''. To to. Od biedy 1080p na 5,5" da się oglądać (401 ppi), ale widać piksele. Wszystko powyżej tego to będzie niemiłe doświadczenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 @galakty mi na przykład lepiej się korzysta na Maxie niż redmiakach 5,5". Obraz nie jest prostokątnie zamykany po bokach tylko rozciąga się na całe pole widzenia, a piksele... identico jak w RN2, RN3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 10 godzin temu, JestemMortem napisał: @galakty mi na przykład lepiej się korzysta na Maxie niż redmiakach 5,5". Obraz nie jest prostokątnie zamykany po bokach tylko rozciąga się na całe pole widzenia, a piksele... identico jak w RN2, RN3. Bo masz kiepskie gogle VR bez regulacji. W porządnych ustawiasz ostrość, odległość itp do danego rozmiaru wyświetlacza. Więc to zbieg okoliczności w danych goglach No nie są identico Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 No regulacje mam w soczewkach i tę “na boki” Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 3 minuty temu, JestemMortem napisał: No regulacje mam w soczewkach i tę “na boki” To może mają mały FoV. Dopiero gogle od 300 zł mniej więcej nadają się do prawdziwego VR :/ Mam jakieś BOBOVR za 15$ i wiem co mówię, tutaj faktycznie większy telefon = lepiej, ale normalnie powinno być w porządku na każdym telefonie i regulacje są 3 (zapomniałem co ta trzecia robi ale drogie zestawy właśnie mają 3, albo nawet 4). A im więcej ppi tym mniejszy screen door. Tu najlepiej nadał by się telefon z ekranem UHD (4K). Ciekawostka - Takie Mi4C i inne z ekranem FHD 5" mają takie samo albo większe PPI od pierwszego Oculusa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 Autor, jak tuszę, nie widział wątku założonego dwa miesiące wcześniej. Zakładanie tematów, to jak widzę ostatnimi czasy modna forma zaistnienia na Forum. Kosz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts