Aniol Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Tak wiem, takich tematów wiele ale nie w dziale naszego mi5s plus. Zacznę jak większość - nie mogę odblokować. Wersja MIUI: MIUI Global 8.0 | Stabilna Windows 10 x64 ze sterownikami z MiFlashUnlock_1.1.1111.1_en Zgoda SMS Przy unlock 50% i stop Różne kombinacje z kartą SIM i bez, lokalizacja poprawna z chmurą, różne komputery i usb. Proszę o doradzenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Przeczytaj cały temat wszystko masz w jednym temacie i do wszystkich telefonów jest tak samo.. Spróbuj na devie odblokować jeśli nie dasz rady na stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aniol Posted December 3, 2016 Author Share Posted December 3, 2016 Tak, zgadza się, że tematyka podobna. Jednak nie mogę wprowadzić w trym EDL aby dokonać flasha przez MiFlash. Po poleceniu adb reboot edl telefon resetuje się i uruchamia z systemem miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Spróbuj innymi metodami w temacie masz podane Link to comment Share on other sites More sharing options...
caraleus Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Cytat Tak, zgadza się, że tematyka podobna. Jednak nie mogę wprowadzić w trym EDL aby dokonać flasha przez MiFlash. Po poleceniu adb reboot edl telefon resetuje się i uruchamia z systemem miui Zastosuj kabel deep flash tu masz info jak go wykonać samemu http://xiaomitips.com/guide/miui-deep-flash-engineering-cable-solution-to-non-edl-device/ dodatkowo jest już wersja global dev http://en.miui.com/download-315.html#464 ja odblokowałem właśnie na tej wersji Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 U mnie nie chciał sie zainstalować dev. Odblokowywałem na stable. Poszło bez problemów, ale z Mi5 miałem dużo zabawy. Za któryms nastym podejściem nagle poszło. Do dzisiaj nie wiem dlaczego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raggo Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Witam Mam problem z odblokowaniem bootloadera, wyskakuje mi że adres IP jest zablokowany, próbowałem trzy razy i nie przychodzi mi już SMS z kodem. Czy orientuje się ktoś jak załatwić ? Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 Dnia 3.08.2017 o 11:44, Raggo napisał: wyskakuje mi że adres IP jest zablokowany Odczekaj pare dni ewentualnie odblokuj w innym IP, pojdzie Ci pewnie wtedy od reki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janer Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Siemka, jestem świeżym, zielonym użytkownikiem forum. Mam mi5s plus i problem z odblokowaniem bootloadera. Chce wgrać miui polska. Odblokowywałem wg poradnika z kanału majster pirzu na yt, ale dość szybko zauważyłem dwa problemy. Pierwszy jest taki, że fastboot działa, że tak powiem, średnio. Zainstalowałem program minimal ADB and Fastboot. Kiedy wpisuję w nim komendę fastboot devices, komp nic nie widzi. Tel rzecz jasna w fastboocie jest, debugowanie usb włączone. Po kilkunastu sekudach telefon samoczynnie wychodzi z fastboota. A drugi problem wygląda w ten sposób, że gdy w minimal adb fastboot wpisuję komendę adb fastboot edl, to tel po prostu się uruchamia ponownie. Ale to chyba jest dość powszechne, że ta komenda tak działa, przynajmniej wg tego co tu wyczytałem na forum. Będę wam bardzo wdzięczny za pomoc :). Nie wiem, czy to dobrze, że podpinam się do tego wątku, ale zdaje mi się, przynajmniej wg tego z czym się spotykałem na innych forach, że gdybym założył nowy wątek to zaraz by przylecieli panowie z kluczami i nakrzyczeli, że temat był już 100 razy omawiany na forum szukaj sobie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janer Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Siemka, jestem świeżym, zielonym użytkownikiem forum. Mam mi5s plus i problem z odblokowaniem bootloadera. Chce wgrać miui polska. Odblokowywałem wg poradnika z kanału majster pirzu na yt, ale dość szybko zauważyłem dwa problemy. Pierwszy jest taki, że fastboot działa, że tak powiem, średnio. Zainstalowałem program minimal ADB and Fastboot. Kiedy wpisuję w nim komendę fastboot devices, komp nic nie widzi. Tel rzecz jasna w fastboocie jest, debugowanie usb włączone. Po kilkunastu sekudach telefon samoczynnie wychodzi z fastboota. A drugi problem wygląda w ten sposób, że gdy w minimal adb fastboot wpisuję komendę adb fastboot edl, to tel po prostu się uruchamia ponownie. Ale to chyba jest dość powszechne, że ta komenda tak działa, przynajmniej wg tego co tu wyczytałem na forum. Będę wam bardzo wdzięczny za pomoc :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwitek191 Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Witam serdecznie. Też jestem świeżym posiadaczem telefonu Xiaomi. Mam problemy z wysypującymi się aplikacjami. Próbowałem instalacje nowych romów bez odblokowania bootloadera i się udało, ale nie rozwiązało to moich problemów. Jeżeli chodzi o tryb download w naszych Mi5s Plus to ja wchodzę przez komendy fastboot devices -> fastboot oem edl , telefon przechodzi z trybu fastboot w tryb download w mniej niż 0,2 s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts