DKFeniks Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Orientuje się czy nasz model otrzyma API Vulcan z Androidem 7.0? W Galaxy S7 jest i gry wyglądają oszałamiająco, czy może to zależy od procesora, a nasz Snap 430 jest za słaby? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Snapdragon 430 jest kompatybilny z API Vulcan. @Acid wspominał coś, że 7.0 w przypadku miui to w zasadzie tylko zmiana numerka. O szczegóły pytaj go. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 W przypadku MIUI może tak, ale w przypadku gier obsługujących Vulkana da to znacznie lepsza grafikę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 na Redmi zapomnij o 7. Androida 7.0 otrzyma 9 telefonów z półki "Mi". Nie mniej, nie więcej. Może androida 7.x lub 8, za rok/2, ale na samego 7.0, nie ma co liczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DKFeniks Posted December 21, 2016 Author Share Posted December 21, 2016 Dlaczego niby Redmi 3S nie dostanie Androida 7.0 ma niecałe pół roku i nie ma dostać aktualizacji? Trochę to było by dziwne, nawet Samsung nie porzuca tak modeli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Ale Xiaomi nie porzuci tego modelu. MIUI będziesz miał aktualne, tylko na starej wersji adroida Taka polityka firmy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 Dnia 21.12.2016 o 16:00, DKFeniks napisał: Dlaczego niby Redmi 3S nie dostanie Androida 7.0 ma niecałe pół roku i nie ma dostać aktualizacji? Trochę to było by dziwne, nawet Samsung nie porzuca tak modeli. Dlatego, że to numerek, a zmiana całej bazy Androida tylko dla zmiany numerka nie ma sensu, bo zajmuje zbyt dużo czasu developerom. Kupując telefon Xiaomi godzisz się z tym, że kupujesz go dla MIUI i interesują Cię tylko wersje MIUI, a nie Androida. Co do Vulkana to nie jest magiczna różdżka, która daje lepszą grafikę. To niskopoziomowe API, które w odpowiednich rękach pozwala odciążyć CPU, przez co nie jest ono wąskim gardłem. Oczywiście na high-end to będzie się równać z możliwością zwiększenia detali grafiki, ale na naszych budżetowych urządzeniach nie powinniśmy zauważyć większej różnicy, bo i GPU nie są superwydajne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DKFeniks Posted December 26, 2016 Author Share Posted December 26, 2016 Akurat Adreno 505 jest bardzo wydajne. Zresztą trwają Global Testy Androida 7.0 dla Redmi 3S więc nie piszcie głupot, że nie będzie Androida 7.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Ooo a podasz linka potwierdzającego tę rewelację? Wysłane z mojego MI 5 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Na redmi 2 odczułem wzrost wydajności. Testuję nugata 7.1.1 i nawet wyniki antutu podskoczyły. Z 23tys do 31tys. Więc coś tam daje api vulkan i nie tylko w grach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Ano to mówcie, że testujecie sobie CM/aosp czy jakieś tam podobne. To inna bajka niż MIUI. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DKFeniks Posted December 27, 2016 Author Share Posted December 27, 2016 (edited) Przecież na oficjalnej apke MIUI Forum można było wysłać Request do testowania Global Beta 7.0 na Redmi 3S. Zresztą nie wiem skąd wy macie informacje, że Redmi 3S nie dostanie 7.0 http://xiaomiadvices.com/xiaomi-phones-android-70-nougat-update/ Edited December 27, 2016 by DKFeniks Link to comment Share on other sites More sharing options...
DKFeniks Posted December 27, 2016 Author Share Posted December 27, 2016 Dałem link z modelami, które dostaną Androida 7.0, a Wy czym potwierdzacie swoją tezę, że nie dostanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 (edited) 39 minut temu, DKFeniks napisał: Dałem link z modelami, które dostaną Androida 7.0, a Wy czym potwierdzacie swoją tezę, że nie dostanie? to, że ktoś zarejestrował sobie domenę xiaomiadvices.com i coś sobie na niej napisał nie znaczy, że ma źródła zbliżone do dobrze poinformowanych od razu zaznaczę, że nie posiadam żadnej tajnej/poufnej wiedzy na temat planów xiaomi, może @Redmi2 jako alfa/beta/meta czy inny tester coś więcej wie przeczytaj sobie dokładnie ostatni fragment: "Note: The following list is just an assumption from our side..." kilometry od potwierdzenia, że cokolwiek dostaną Edited December 27, 2016 by MiD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Każdy się napalił na 7.0 i Vulcana, tak jakby telefon miał zaraz wskoczyć na poziom wydajności iPhone'a 7 czy S7, a przyjdzie co do czego to nikt nawet tej legendarnej vulcanowej wydajności nie zauważy, za to przybędzie nowych bugów i problemów. Świetnym przykładem są posiadacze Mi5. Rzucili się na 7 jak łysy na promocję grzebieni, a tylko trup się ścieli i płacze. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Podobnie było, nawiasem mówiąc, przy pojawieniu się pierwszych 64bitowych SoC. Ludki zamiast brać urządzenia na snapdragonach 80x, wybierali kaszlaki na snapach 410, bo 64bit, przyszłość etc. Ale takie pytanie techniczne mam w sumie. Widziałem już urządzenia na owym snapdragonie 410 z adreno 306 które oficlanie vulkana nie wspiera, lecz nugata oficjalnego mają (np. urządzenia z projektu Android One) - działają one na API Vulkan, czy jest też opcja, że jadą na starych bibliotekach? Chodzi mi o to, że nawet jeśli 3S dostanie 7.0, to od Xiaomi zależy, czy w ogóle będą chcieli skorzystać z nowego API. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Ja może korzystając 5 minut czasu po raz kolejny jak byk napiszę jaka jest sytuacja z update do 7.0: nikt, żaden portal, żadne media nie wiedzą nic o aktualizacjach. Wszystkie listy to fake i wróżenie z d.... Xiaomi nigdy nie dzieli się planami z update. na en.miui.com są listy i czasem pokrywają się z prawdziwym faktem ale to dlatego, że osoby takie jak ja czy @Redmi2 są w beta testach więc widzą co chińczyki piszą po chińsku w tych aktualizacjach. Bo tylko tam (wewnętrznie) jest to napisane. dodatkowo ja jeszcze mam większy dostęp przez swoje wtyczki do serwerów Xiaomi takich już w ogóle ukrytych i wiem o kompilacjach takich, które jeszcze do beta nie trafiły. Tego nie mają media żadne na świecie tylko ja i parę innych wtajemniczonych osób. Update teraz dostaje w kolejności MIMAX, Note pro/mi4c/mi4s gdzie już wstrzymano w tym tygodniu regularny update. Potem pewnie MI5s/Plus i Note 2 i MIX. Tyle. Nie ma Redmi nawet wewnętrznie. Może będzie kiedyś, może nie. Aktualnie nie ma. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Podobnie było, nawiasem mówiąc, przy pojawieniu się pierwszych 64bitowych SoC. Ludki zamiast brać urządzenia na snapdragonach 80x, wybierali kaszlaki na snapach 410, bo 64bit, przyszłość etc. Ale takie pytanie techniczne mam w sumie. Widziałem już urządzenia na owym snapdragonie 410 z adreno 306 które oficlanie vulkana nie wspiera, lecz nugata oficjalnego mają (np. urządzenia z projektu Android One) - działają one na API Vulkan, czy jest też opcja, że jadą na starych bibliotekach? Chodzi mi o to, że nawet jeśli 3S dostanie 7.0, to od Xiaomi zależy, czy w ogóle będą chcieli skorzystać z nowego API. Mylisz się. Snapek 410 dostał nugata. Właśnie od początku grudnia na nim siedzę w redmi 2 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 (edited) A ty czytać nie umiesz. Dokładnie o tym piszę. Snapdragon 410 oficjalnie nie wspiera API Vulkan, ale jednak ROMy 7.0 na takie urządzenia się pojawiają. Pomijam już jakieś ROMy od garażowców z XDA, bo oni nie taki hacki już wyczyniali (np. uruchomienie OMXa na arm v6 to było coś). Ale nawet są oficjalne aktualizacje dla takich smartfonów (@ urządzenia z Googlowskiego programu Android One). Edited December 29, 2016 by meccaryn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts