mariuszpudzian Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 RN4 3/64 czy jednak RN3P 3/32? To i to global. Jestem ciekaw który lepiej wyrabia, bo rn3p jest na snapdragonie a drugi ma mediatek, ale jednak 10rdzeni ma tek a 6 snap. Chce, zeby poprostu nie zamulał po paru miesiącach i robił spoko foty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chomeini Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 Opiszę to tak (ale to moje i tylko moje spostrzeżenia), posiadam w domu oba te telefony X RN3 (3/32) i X RN4 (3/64) - pierwszy użytkuje córka a drugi jest mój. Nie wbijając się w benchmarki, nie widzę praktycznie żadnych różnic w działaniu oraz szybkości. Telefony stabilne (oba Global) bez zbędnych śmieci, no może kilka można by usunąć ale generalnie nie przeszkadzają. Jest różnica w aparatach RN3 - 16MPix a RN4 - 13MPix ale różnic nie widzę w jakości wykonywanych zdjęć. Baterie te same i trzymają podobnie. Pierwotnie chciałem wziąć dwa w wersji RN3, ale zdecydowałem się na RN4 dla siebie i nie żałuję wyboru, czwórka jest bardziej kanciata (tzw. męska :-)) bardzo ładnie wykonana, podoba mi się w niej wyjście głośnika z dolnej maskownicy co nie przeszkadza w odbiorze muzyki/rozmów w etui, a szczególnie gdy telefon leży na pleckach. W RN3 głośnik jest na pleckach i w powyższym przypadku wytłumia dźwięk. Generalnie wysoko oceniam oba te telefony, oba postawiłbym na tzw. jednym podium, kwestia wyboru należy do kupującego - co chce, jak ma wyglądać i parę innych ale .... Oba na pewno warte tych pieniędzy (no niekoniecznie przy obecnym kursie $ - 4.20zł) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qidin Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 Uważam, że lepszym wyborem będzie RN4. Dlaczego? Bo telefon jest lepiej wykonany i ma ładniejszą bryłę. Wydajnościowo podobnie. Chyba, że ustrzelisz RN3 w lepszej kasie to wtedy warto by było rozważyć taki zakup 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts