FELEX Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Witam Wszystkich Od wczoraj mam Redmi 3S z polskiego wypustu z Xkom-u . wersja Miui 7 dziś zaktualizowana do Miui 8 Personalizując kontakty nie jestem w stanie przypisać indywidualnie dzwonka/pliku muzycznego do danego kontaktu. Z przypisaniem jednego pliku do wszystkich kontaktów nie ma problemu. W podobnych wątkach pisze ,że po wyświetleniu szczegółów kontaktu powinna być na dole opcja DOMYŚLNY DZWONEK ale u mnie tego nie ma.. Pod nazwą kontaktu są w 1 linii :Udostępnij,Historia połączeń , Ulubione , poniżej numer tel. a pod tym Kod QR . ?????? Czy możliwe że w telefonie z tak dużą możliwością personalizacji kompletnie nie ma takiej prostej opcj ???????i czy też mogę to gdzieś znaleźć w ustawieniach. Kartę SIM mam w gnieździe SIM 1. Aplikacją ZEDGE na razie nie jestem zainteresowany pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drakoon34 Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Wrzuć może screen z wersją softu co? Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
FELEX Posted November 30, 2016 Author Share Posted November 30, 2016 (edited) U mnie wygląda to tak: wersja softu to MIUI Global 8.1 Stabilna 8.1.1.0 (MALMIDI) Możliwiść przypisania dzwonku do kontaktu to naprawdę dla mnie ważna rzecz. Jeśli ktoś pomoże to będę wdzięczny. pozdrawiam Edited November 30, 2016 by FELEX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał2016 Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Możesz spróbować zrobić reset do ustawień fabrycznych. U mnie wygląda tak samo jak u "Drakoon34". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Paluszkiem wskazującym przesuń ekran do góry i się pokaże... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FELEX Posted December 1, 2016 Author Share Posted December 1, 2016 Witam ponownie Sprawa rozwiązana i w zasadzie banalnie prosta. Opcja DOMYŚLNY DZWONEK nie jest podświetlana w danym kontakcie dopóki nie zostanie on skopiowany lub zapisany na telefonie . W skrócie: Ustawienia-Aplikacje Systemowe-Kontakty-Wczytywanie/Kopiowanie-Kopiój na nośnik-Wczytaj z nośnika-Nie wyświetlaj Kontaktów z SIM (żeby nie były wyświetlane podwójnie...) Ot,, cała filozofia , ale może komuś następnemu z podobnym problemem się przyda. RAFAŁ2016 i DRAKOON37 - dzięki za zainteresowanie a koledze od "paluszka"postaram się kiedyś pomóc równie "merytorycznie".... Prosze zamknąć temat 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts