Jump to content

Zapomniałem hasła do Miui account. Co dalej?

tymbarck

Recommended Posts

Witam,

Podkusiło mnie wczoraj i zrobiłem aktualizacje do najnowszego Miui. Aktualizacja poszła nie tak i musiałem ja zrobić jeszcze raz przez TWRP, przy okazji zrobiłem wipe data.

Wszystko ładnie się zainstalowałó, ale... ekran początkowy i prosi o hasło do miui. Hasła nie pamietam. Wchodze na strone z odzyskiwaniem. Wpisuje adres email na który mam konto - nie działa, nie dostaję żadnego maila (spróbowałem przez wszystkie przeglądarki). Oczywiście nie podpiąłem telefonu pod konto, więc sms też odpada (wiem mój błąd, ale nie wiedziałem, że są takie problemy z odzyskiwaniem haseł)

Ok, jest manual verification. Uzupełniłem dane i wywaliło okienko, że do 3 dni odpowiedzą.

Czy rzeczywiście odpowiedzą, ktoś już robił coś podobnego?

Czy można jakoś inaczej odzyskać hasło? Od nowa wgrać soft itp?

Czy zmiana w ostateczności romu na CyanogenMod pomoże? Kurdę na razie mam bezużyteczną cegłę za tysiaka. (telefon MI4S)

Dzięki za odpowiedzi.

57 minut temu, tymbarck napisał:

Czy można jakoś inaczej odzyskać hasło? Od nowa wgrać soft itp?

Czy zmiana w ostateczności romu na CyanogenMod pomoże? Kurdę na razie mam bezużyteczną cegłę za tysiaka. (telefon MI4S)

Chyba inaczej nie można, to dosyć skuteczne zabezpieczenie.Wgranie Miui od nowa nie pomoże.

Zmiana na CM-a pomoże o ile masz cały czas odblokowany bl i wgrane twrp .

Powinni odpowiedzieć, dodatkowo jak próbowałeś odzyskiwać dzisiaj, to akurat im serwery siadły i to też może być powód problemów. Jakbyś doprowadził proces rejestracji konta do końca to na pewno było by łatwiej, jak to przebiega bez tego to niestety nie wiem.

Problem rozwiązany, można wrzucić do kosza.

Po tylu latach przy komputerze. Jestem Januszem weryfikacji. Przy weryfikacji, Jest przycisk send, klikamy i pojawia sie nowe okno. Myslalem ze wtedy wysla mi na maila kod weryfikacjyjny, ale nie... obok jest capthca i trzeba je wpisac i dopiero poźniej wyślą potwierdzenie na maila;)

Przynajmniej naczytałem się o CyanogenModach, więc zawsze coś. Pozdro.

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...