vladek Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 (edited) Witajcie, to mój pierwszy post tutaj i szczerze mówiąc piszę go tylko dlatego, że jestem już zmęczony. Szukałem informacji jednak żadna mnie nie usatysfakcjonowała albo po prostu nie mogłem znaleźć nic porządnego. Zaczynając od początku - przyszedł mi w tym tygodniu redmi 4 pro/prime. Dzisiaj dostałem smsa o odblokowaniu przez chińczyków bootloadera. Zabrałem się za wgrywanie polskiego miui. Po zrobieniu wszystkiego zgodnie z poradnikiem dotarłem do ostatniej pozycji - "installing miui update". Trwa to juz jakiś dłuższy czas (około godziny) i nie wiem za bardzo co teraz robić. Edited November 27, 2016 by vladek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Pewnie bootloopa załapałeś jeżeli wciąż wisi na logo Mi lub instalacja trwa w nieskończoność. A tak w ogóle jest już Miui Polska dla tego telefonu?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drakoon34 Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Pewnie bootloopa załapałeś jeżeli wciąż wisi na logo Mi lub instalacja trwa w nieskończoność. A tak w ogóle jest już Miui Polska dla tego telefonu?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaWłaśnie o tym mówiłem, że chyba jest miui polska, bo Acid coś wspominał, mówił też, że globala nie będzie. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladek Posted November 27, 2016 Author Share Posted November 27, 2016 Jak rozwiązać ten problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drakoon34 Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Jak rozwiązać ten problem?Przeczytać forum dokładnie, a nie na odwal się? Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladek Posted November 27, 2016 Author Share Posted November 27, 2016 (edited) Próbowałem przez miflasha wgrać wersję dev, wgrywałem na nowo roma, przebrnąłem przez bootloopa, brak id (invalid id), próbowałem postawić na nowo. Całe forum przejrzałem i nic mi nie pomogło, dlatego napisałem ten temat. Rozumiem, że oczekujecie tego od nowego użytkownika (każdego w sumie) ale nie pisałbym nowego tematu gdybym nie przewertował pół internetu na poszukiwanie problemu. Nic nie znalazłem, dlatego napisałem. Jestem na etapie w którym telefon włącza mi się do ekranu "welcome to miui 8". Gdy dochodzę do wyboru wifi - nie czyta żadnego, nie widzi też karty sim i wywala po chwili błąd o "invalid id". Pomysły co mogę zrobić? Edited November 27, 2016 by vladek Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatil Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 MiUnlock używałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladek Posted November 27, 2016 Author Share Posted November 27, 2016 Tak, używałem. Wgrałem z poziomu karty sd china dev, obecnie aktualizuję go do 6.11.24. Telefon działa, fabryczne ustawienia. Czy w ten sam sposób pójdzie mi zainstalowanie polskiego miui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.swider79 Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Dnia 27.11.2016 o 13:16, vladek napisał: Próbowałem przez miflasha wgrać wersję dev, wgrywałem na nowo roma, przebrnąłem przez bootloopa, brak id (invalid id), próbowałem postawić na nowo. Całe forum przejrzałem i nic mi nie pomogło, dlatego napisałem ten temat. Rozumiem, że oczekujecie tego od nowego użytkownika (każdego w sumie) ale nie pisałbym nowego tematu gdybym nie przewertował pół internetu na poszukiwanie problemu. Nic nie znalazłem, dlatego napisałem. Jestem na etapie w którym telefon włącza mi się do ekranu "welcome to miui 8". Gdy dochodzę do wyboru wifi - nie czyta żadnego, nie widzi też karty sim i wywala po chwili błąd o "invalid id". Pomysły co mogę zrobić? przez Miflasha wersje dev??? 1. nowy telefon wyjety z pudelka aktualizuj prze OTA. 2. Sciagnij na kompa china dev z en.miui, wrzuc do telefonu i wgraj przez trzy kropki na gorze po prawej w aplikacji UPDATE - install .zip 3. odblokuj bootloader wg poradnika na miuipolska. 4. sciagnij ostatnia wersje romu miuipolska i wrzuc do telefonu. 5. Wgraj TWRP wg poradnika na miuipolska. 6. Wipe 7. Wgraj przez TWRP miuipolska umieszczone wczesniej na telefonie. Finito. Jezeli nie potrafisz/masz problemy, wyslij do Micenter telefon a odesla Ci z wgranym miuipolska. Tyle. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladek Posted November 30, 2016 Author Share Posted November 30, 2016 (edited) @daniel.swider79 flashować przez miflash cokolwiek czy po prostu instalować kolejne miui (china dev, miuipolska)? Edited November 30, 2016 by vladek Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.swider79 Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 3 godziny temu, vladek napisał: @daniel.swider79 flashować przez miflash cokolwiek czy po prostu instalować kolejne miui (china dev, miuipolska)? Postepuj wg instrukcji Jezeli nawet robisz to pierwszy raz, to nie powinienes sie bac. To nie jest naprawde skomplikowane. https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdWolf Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 W tym sofcie miuipolska wszystko działa jak należy? Pytam bo na innych telefonach mam niemiłe doświadczenie z cyanogenem (nie działające aparaty, wifi, itp..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.swider79 Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Działa jak należy. To już 3 Xiaomi u mnie i pełne zadowolenie. Na Redmi 4 akurat miałem problem z pamięcią, ale to mój błąd przy wgrywaniu prawdopodobnie. Wczoraj zrobiłem full wipe i śmiga. Na MIUI polska masz wsparcie i aktualizacje co tydzień. Jest git. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladek Posted November 30, 2016 Author Share Posted November 30, 2016 (edited) Po flashowaniu telefon stoi na logu Mi przez godzinę. Nie mam już siły. @edit Panowie, nie wiem jakim cudem, zrobiłem to. Jesus christ. Edited November 30, 2016 by vladek Link to comment Share on other sites More sharing options...
plewy38 Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 Panowie prośba o pomoc bo nie chce niczego uwalić...... Rozumiem że chiński rom stable (mam smiecia) zgram poprzez wrzucanie na pamięć telefonu ale w poradnikach mam dwie przeciwstane procedury co do wgrania miui polska/eu przez twrp. W jednej jest info że ma pójść z pamięci telefonu, a innej że koniecznie karty pamięci bo twrp wszystko usunie i zostane z uwalonym telefonem..... Co zrobić???/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frauka Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Wczoraj wgrywałam na redmi4 prime z chińsko angielskim softem z ibuygou wg poradnika i poszło bez problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts