adi997 Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 Mam problem z MI5, bardzo bardzo często gdy jadę gdzieś w trasę z włączoną drugą kartą SIM z internetem i nawigacją Google czy Yanosik, po paru-parunastu minutach telefon się sam restartuje i czuć że jest mocno ciepły. Mam MIUI 7.5.7.0 Stable od xiaomi.eu. Ktoś również ma z tym problem? Cały czas zastanawiam się nad przejściem na najnowszą stabilną wersje MIUI 8.2 ale na 7.5 mam pewność że bateria trzyma długo, czego o 8.0 nie mogłem powiedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 Dnia 26.11.2016 o 17:09, adi997 napisał: Mam problem z MI5, bardzo bardzo często gdy jadę gdzieś w trasę z włączoną drugą kartą SIM z internetem i nawigacją Google czy Yanosik, po paru-parunastu minutach telefon się sam restartuje i czuć że jest mocno ciepły. Mam MIUI 7.5.7.0 Stable od xiaomi.eu. Ktoś również ma z tym problem? Cały czas zastanawiam się nad przejściem na najnowszą stabilną wersje MIUI 8.2 ale na 7.5 mam pewność że bateria trzyma długo, czego o 8.0 nie mogłem powiedzieć. Cóż... Nie używalem stable na Mi5, ale mogę Cię zapewnić, ze na najnowszych "dev" MIUI EU taki problem nie występuje, a akurat ten aspekt używania telefonu testuję szczególnie dokładnie i uporczywie (choć tylko na 1 karcie SIM, przyznaję). Oto screen z dziś z małej trasy po mieście, – ok. 20 jazdy. Włączony Yanosik oraz nawigacja Google, ekran zapalony, jasność max. Jak widać - zero nagrzewania się, niewielkie zużycie baterii. Jak dla mnie - lepiej to wyglądać być nie może. Drugi screen - dla porównania jest z Mi4c (ta sama trasa, test jednoczasowy, oba tel. były tak samo skonfigurowane, te same apki, te same ustawienia). Jak widać – Mi4c się podgrzał o pawie 10°C. A Mi5 może o 1°C. Tak więc jesteś kolejnym (z dziesiątek) przykładów że magiczna stabilność i bezproblemowość tzw. wersji stable to mit. Zainstaluj najnowszą wersję dev MIUI EU. Podziękujesz mi później Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts