Jump to content

xiaomi.eu stable - problem z instalacją

xliked

Recommended Posts

Witam!

Na wstępie zaznaczam, że przeszukałem chyba całe to forum, xda, oficjalne forum miui i inne mniejsze fora, niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie a raczej rozwiązania problemu. 

Moim celem jest zainstalowanie miui polska w wersji stable, rom ten pobieram z tej strony, czyli oficjalnej :)

Co robię?

1. Instalacja china dev

a) Loguję się na konto xiaomi

b ) Przygotowuje telefon do oficjalnego odblokowania

2. Odblokowuje telefon przez MiFlashUnlock

3. Wgrywam TWRP z oficjalnej strony twrp

4. Instaluje miuipolska w wersji stable 

Sposoby którymi instaluje system:

a ) Robie format wszystkiego i instaluje

b ) Postępuje według tego poradnika:

c ) Nie formatuje niczego

d ) Tylko factory reset przed, po, jedno i drugie

5. Wszystko kończy się tak samo tzn. Telefon restartuję się po zainstalowaniu romu,

- widnieje logo xiaomi przez ułamek sekundy

- telefon się resetuje

- widnieje logo xiaomi przez ułamek sekundy

- gaśnie ekran i miga czerwona dioda powiadomień

Można normalnie wejść w fastboota a potem w edl. To jest pierwszy telefon z którym mam taki problem ;o Zostałbym na rozwojowej, ale mimo wszystko chciałbym sprawdzić wszystkie warianty systemów i zdecydować który najlepszy do mojego stylu używania telefonu. 

Pozdrawiam. Alan :) 

Edited by xliked

15 minut temu, Matf napisał:

Zamiast China Dev na początku zainstaluj Global Stable. China Dev jest na Androidzie 6.0, który nie działa z TWRP. Też się z tym męczyłem. Wszystko robisz dobrze, tylko musisz zacząć od instalacji Global Stable przez MiFlasha.

twrp działa. Oczywiście dziękuje za cenną wskazówkę, nigdy nie spotkałem się z takimi wymaganiami co do instalacji czegokolwiek. Ściągam global stable i biorę się za robotę. 

Wszystko poszło sprawnie, telefon pracuje właśnie na miuipolska 8 stable. wgrałem global stable, odblokowalem bl, wgrałem twrp, recovery nie pytalo o żadne hasła, sflashowalem rom,  pierwszy boot nie poszedł, przytrzymalem guzik power,  poleciał tzw restart i zbootowalo się prawidłowo. dziękuję wszystkim za pomoc 

• 1 year later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...