xliked Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 (edited) Witam! Na wstępie zaznaczam, że przeszukałem chyba całe to forum, xda, oficjalne forum miui i inne mniejsze fora, niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie a raczej rozwiązania problemu. Moim celem jest zainstalowanie miui polska w wersji stable, rom ten pobieram z tej strony, czyli oficjalnej Co robię? 1. Instalacja china dev a) Loguję się na konto xiaomi b ) Przygotowuje telefon do oficjalnego odblokowania 2. Odblokowuje telefon przez MiFlashUnlock 3. Wgrywam TWRP z oficjalnej strony twrp 4. Instaluje miuipolska w wersji stable Sposoby którymi instaluje system: a ) Robie format wszystkiego i instaluje b ) Postępuje według tego poradnika: c ) Nie formatuje niczego d ) Tylko factory reset przed, po, jedno i drugie 5. Wszystko kończy się tak samo tzn. Telefon restartuję się po zainstalowaniu romu, - widnieje logo xiaomi przez ułamek sekundy - telefon się resetuje - widnieje logo xiaomi przez ułamek sekundy - gaśnie ekran i miga czerwona dioda powiadomień Można normalnie wejść w fastboota a potem w edl. To jest pierwszy telefon z którym mam taki problem ;o Zostałbym na rozwojowej, ale mimo wszystko chciałbym sprawdzić wszystkie warianty systemów i zdecydować który najlepszy do mojego stylu używania telefonu. Pozdrawiam. Alan Edited November 25, 2016 by xliked Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian1988 Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Działa, głupot nie opowiadajWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xliked Posted November 25, 2016 Author Share Posted November 25, 2016 15 minut temu, Matf napisał: Zamiast China Dev na początku zainstaluj Global Stable. China Dev jest na Androidzie 6.0, który nie działa z TWRP. Też się z tym męczyłem. Wszystko robisz dobrze, tylko musisz zacząć od instalacji Global Stable przez MiFlasha. twrp działa. Oczywiście dziękuje za cenną wskazówkę, nigdy nie spotkałem się z takimi wymaganiami co do instalacji czegokolwiek. Ściągam global stable i biorę się za robotę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Sprawdź czy ci zablokowało bootloader Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebeek Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 (edited) @xliked Pisałem nie dawno na forum miałem to samo po tym jak zainstalujesz xiaomi.eu wejdź w fastboot i odblokuj bootloader i włącz telefon u mnie działało. Edited November 25, 2016 by Sebeek Link to comment Share on other sites More sharing options...
xliked Posted November 26, 2016 Author Share Posted November 26, 2016 Wszystko poszło sprawnie, telefon pracuje właśnie na miuipolska 8 stable. wgrałem global stable, odblokowalem bl, wgrałem twrp, recovery nie pytalo o żadne hasła, sflashowalem rom, pierwszy boot nie poszedł, przytrzymalem guzik power, poleciał tzw restart i zbootowalo się prawidłowo. dziękuję wszystkim za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Na global dev się pyta o hasło ale po factory reset i flashu lazyflasher ginieWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts