Ramador Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Wersja MIUI: Jakim użytkownikiem jesteś? -- używam MIUI od pewnego czasu Opis znalezionego błędu Witam. Problem dotyczy braku możliwości zapisania nowych kontaktów do pamięci telefonu,czy ten problem jest już znany ?? Logcat Dodatkowe informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 To nie bug, dodajesz numer albo do konta google (które ma każdy posiadacz androida), albo do konta xiaomi. Czysty android daje możliwość dodawania kontaktów tylko do konta google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramador Posted February 18, 2014 Author Share Posted February 18, 2014 Nie chcę ani do google ani do xiaomi. Podobno to problem techniczny i gdzieś o tym jest napisane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Problem pojawia się jak coś nie działa jak powinno, a tu wszystko działa według założeń. Fakt, że mogą być one sprzeczne z oczekiwaniami użytkowników systemu to już in na sprawa. Może jest jakaś aplikacja, która pozwoli wybrać inne miejsce zapisu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Ojj ZduneX25 coś zamieszałeś z tą niemożliwością ?, przy dodawaniu nowego kontaktu mam normalnie u góry do wyboru czy ma być dodany do Telefonu (lokalnie) czy do konta Google, konta Xiaomi nie mam więc nie mam do wyboru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Ja w mi3 i s3 nie mam takiego wyboru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramador Posted February 18, 2014 Author Share Posted February 18, 2014 Ojj ZduneX25 coś zamieszałeś z tą niemożliwością ?, przy dodawaniu nowego kontaktu mam normalnie u góry do wyboru czy ma być dodany do Telefonu (lokalnie) czy do konta Google, konta Xiaomi nie mam więc nie mam do wyboru. No właśnie nie mam do Telefonu, jest jakiś problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Ja też nie mam opcji zapisu na telefonie więc to jakaś grubsza sprawa patrząc po modelach telefonów choć mi akurat nie robi różnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramador Posted February 18, 2014 Author Share Posted February 18, 2014 Jakoś mi tak lepiej jak mam możliwość zapisu w telefonie -- 18 lut 2014, o 19:54 --Jakoś mi tak lepiej jak miałbym możliwość zapisu w telefonie ale nie mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Po co kontakty w telefonie... Jeśli dodając swoje konto gmail z kontaktami w telefonie robimy w moment. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Ja w mi3 i s3 nie mam takiego wyboru. A to sorry myślałem, że MIUI to MIUI, modelu nie brałem pod uwagę, u mnie wygląda to tak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramador Posted February 18, 2014 Author Share Posted February 18, 2014 Ale ja np. nie trawię kontaktów w google Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 a czym się różnią od kontaktów w telefonie bo ja nie widzę różnicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Tym, że nie są udostępnione w 'chmurze' google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoT Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 No i padnie telefon i takie lokalne kontakty też padną ... Ja tam trzymam wszystko na koncie google. Tak dla nie bezpieczniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramador Posted February 19, 2014 Author Share Posted February 19, 2014 Może się skuszę na google takie słodkie rady, jak tu nie skorzystać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Może się skuszę na google takie słodkie rady, jak tu nie skorzystać Dobre A może to kwestia samej aplikacji kontaktów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramador Posted February 19, 2014 Author Share Posted February 19, 2014 Dobre A może to kwestia samej aplikacji kontaktów ? A dokładnie, bo grzebałem szukałem i nic. A może są jakieś inne apki do kontaktów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athame Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 a czym się różnią od kontaktów w telefonie bo ja nie widzę różnicy ta subtelna różnica to złudzenie większej prywatności No i padnie telefon i takie lokalne kontakty też padną ... Ja tam trzymam wszystko na koncie google. Tak dla nie bezpieczniej. Problem z padającym telefonem rozwiązuje wyeksportowanie kontaktów do pliku VCF i zapisanie go na komputerze lub jakimś chomiku itp. Z konta google to nawet script kiddies potrafią skopiować kontakty, więc jak dla mnie to nie bardzo kojarzy się z bezpieczeństwem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramador Posted February 19, 2014 Author Share Posted February 19, 2014 Z konta google to nawet script kiddies potrafią skopiować kontakty, więc jak dla mnie to nie bardzo kojarzy się z bezpieczeństwem. Wiedziałem, wiedziałem że coś nie kaman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Tak i wykorzystają wasze kontakty w jakich celach? Mam kontakty na google od 2010 roku, nigdy nie było żadnych problemow. Zmiana telefonu, synchronizacja i kontakty są. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Jak ja osobiście miałbym patrzeć, co, gdzie, kiedy wykorzystają moje kontakty /dane tel itp itd - to bym zgłupiał. W dzisiejszych czasach ciągłej inwigilacji, to jest gine w tym tłumie szpiegowanych ludzi. Szczepów atomu w szafce nie mam, żebym był priorytet u nich . A jak ktoś ma obawy, to zawsze można korzystać ze sprawdzonej Nokii 3310. Takie jest akurat moje zdanie. Tapnięte z mojego Mi2S. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Nie chcę się z Wami sprzeczać i udowadniać, ale jak 'dane' google wykorzystuje, to akurat wiem Sam mam zsynchronizowane na ich serwerach, nie uchronię się tak czy siak przed inwigilacją. p.s. lepiej mieć w google, niż na telefonie, jednak bezpieczniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoT Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Problem z padającym telefonem rozwiązuje wyeksportowanie kontaktów do pliku VCF i zapisanie go na komputerze lub jakimś chomiku itp. Z konta google to nawet script kiddies potrafią skopiować kontakty, więc jak dla mnie to nie bardzo kojarzy się z bezpieczeństwem. Tylko że ja nie o tym. W kwestii takiego bezpieczeństwa o jakim piszesz wypowiedzieli się koledzy powyżej. W czasach cyfryzacji to zawsze będzie rzecz względna. Mi chodzi o fizyczne bezpieczeństwo danych. Pewnie, że można je wyeksportować ... jeśli się o tym pamięta i robi to często. Dlatego wracam do sedna: po co skoro google robi to sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 A dokładnie, bo grzebałem szukałem i nic. A może są jakieś inne apki do kontaktów ? A może spróbuj sobie podmienić, aplikację do kontaktów i weź z Mi2S, jak źle będzie działać to wrócisz i już, tylko po podmianie zrób restart tel., Co do innej aplikacji spróbuj może GO Contacts, uzywam ich GO SMSa bo ładnie ucina ogonki w SMSach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramador Posted February 19, 2014 Author Share Posted February 19, 2014 A może spróbuj sobie podmienić, aplikację do kontaktów i weź z Mi2S, jak źle będzie działać to wrócisz i już, tylko po podmianie zrób restart tel., Co do innej aplikacji spróbuj może GO Contacts A jaka to ta z Mi2S ?? zapodaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Ściągnij ostatni rom i wyciągnij, sa dwie Contacts.apk i ContactsProvider.apk nie wiem, która od czego, nie próbowałem , no albo, bez kombinowania spróbuj GO Contacts pierw Ścieżka do aplikacji :\SYSTEM\APP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramador Posted February 19, 2014 Author Share Posted February 19, 2014 Mam najnowszą aktualizację Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Ale Ty masz MIUI na Note jak rozumiem ?, a mi chodziło abyś ściągnął rom przeznaczony dla Mi2S wypakował i wziął tylko aplikację od kontaktów i podmienił w twoim telefonie jakimś Menadżerem plików. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramador Posted February 20, 2014 Author Share Posted February 20, 2014 Ale Ty masz MIUI na Note jak rozumiem ?, a mi chodziło abyś ściągnął rom przeznaczony dla Mi2S wypakował i wziął tylko aplikację od kontaktów i podmienił w twoim telefonie jakimś Menadżerem plików. Zrobiłem to, i nie dział. Dużo rzeczy nie działa mi, nie dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts