Jump to content

Zakres pasm / częstotliwości w Polsce oraz wersje Xiaomi

sieradz628

Recommended Posts

Na wstępie zaznaczę że przeszukałem forum i nie znalazłem podobnego tematu jak i również ten dział najbardziej pasował pod moje zapytania.

Teraz do rzeczy, mianowicie kupując telefon z zagranicy, szczególnie z innego kontynentu trzeba zwracać uwagę na zakres pasm / częstotliwości na jakich działają interesujące nas modele. W internetowym sklepie www.ibuygou.com znalazłem model Mi5 EU DIRECT pracujący pod obcymi dla mnie liczbami pasm:

FDD-LTE:B1/B3/B7
TDD-LTE:B38/B39/B40/B41
TD-SCDMA:band 34 / 39
WCDMA:band 1 / 2 / 5 / 8
GSM:band 2 / 3 / 5 / 8
CDMA 1X:BC0 

Ten sam model telefonu w wersji bez  EU DIRECT, pracuje na pasmach:

FDD-LTE:B1/B3/B7
TDD-LTE:B38/B39/B40/B41
TD-SCDMA:band 34 / 39
WCDMA:band 1 / 2 / 5 / 8
GSM:band 2 / 3 / 5 / 8
CDMA 1X:BC0 

Czy widzicie tutaj jakąś różnice? Pewnie nie, ponieważ jej nie ma, możliwe że to błędny opis. Jednakże proszę Was, czy ktoś może jakie pasma są "must have" a jakie to przykładowo LTE 800mhz? Dodam iż to ostatnie bardzo mnie interesuje z uwagi iż ponoć nie jest jeszcze najpopularniejsze u nas, jednak czytałem że właśnie to pasmo będzie się rozrastało i będzie rozbudowywana właśnie ta infrastruktura. 

Drugą intrygującą mnie rzeczą są wszelakie wersje Xiaomi. Natknąłem się na mnóstwo rożnych wersji:

NOTE

NOTE PRO

PRIME

PRO

EU DIRECT

KATE

KENZO

OFFICIAL GLOBAL ROM

INTERNATIONAL EDITION

ES STOCK

Możecie pomóc to rozszyfrować laikowi i wspólnie zbudować taka bazę wiedzy dla początkujących miłośników Xiaomi? :)

Dziękuję za pomoc :)

Edited by sieradz628
Update

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...