sieradz628 Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 (edited) Na wstępie zaznaczę że przeszukałem forum i nie znalazłem podobnego tematu jak i również ten dział najbardziej pasował pod moje zapytania. Teraz do rzeczy, mianowicie kupując telefon z zagranicy, szczególnie z innego kontynentu trzeba zwracać uwagę na zakres pasm / częstotliwości na jakich działają interesujące nas modele. W internetowym sklepie www.ibuygou.com znalazłem model Mi5 EU DIRECT pracujący pod obcymi dla mnie liczbami pasm: FDD-LTE:B1/B3/B7 TDD-LTE:B38/B39/B40/B41 TD-SCDMA:band 34 / 39 WCDMA:band 1 / 2 / 5 / 8 GSM:band 2 / 3 / 5 / 8 CDMA 1X:BC0 Ten sam model telefonu w wersji bez EU DIRECT, pracuje na pasmach: FDD-LTE:B1/B3/B7 TDD-LTE:B38/B39/B40/B41 TD-SCDMA:band 34 / 39 WCDMA:band 1 / 2 / 5 / 8 GSM:band 2 / 3 / 5 / 8 CDMA 1X:BC0 Czy widzicie tutaj jakąś różnice? Pewnie nie, ponieważ jej nie ma, możliwe że to błędny opis. Jednakże proszę Was, czy ktoś może jakie pasma są "must have" a jakie to przykładowo LTE 800mhz? Dodam iż to ostatnie bardzo mnie interesuje z uwagi iż ponoć nie jest jeszcze najpopularniejsze u nas, jednak czytałem że właśnie to pasmo będzie się rozrastało i będzie rozbudowywana właśnie ta infrastruktura. Drugą intrygującą mnie rzeczą są wszelakie wersje Xiaomi. Natknąłem się na mnóstwo rożnych wersji: NOTE NOTE PRO PRIME PRO EU DIRECT KATE KENZO OFFICIAL GLOBAL ROM INTERNATIONAL EDITION ES STOCK Możecie pomóc to rozszyfrować laikowi i wspólnie zbudować taka bazę wiedzy dla początkujących miłośników Xiaomi? Dziękuję za pomoc Edited November 24, 2016 by sieradz628 Update Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 EU DIRECT to żaden rodzaj Xiaomi tylko chodzi o wysyłkę telefonu z Europy, a nie Chin. LTE800 to B20 Poczytaj trochę forum i internetów to znajdziesz odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię kwestie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sieradz628 Posted November 24, 2016 Author Share Posted November 24, 2016 Chciałem zebrać wszystko w całości. Ponieważ uważam że nie tylko ja mam z tym problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drakoon34 Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Chciałem zebrać wszystko w całości. Ponieważ uważam że nie tylko ja mam z tym problemUwierz, że tylko Ty masz problem, reszta potrafi czytać i przeglądać forum. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sieradz628 Posted November 25, 2016 Author Share Posted November 25, 2016 Co lewą nogą się dziś wstało...? W takim razie proszę moderatorów o usunięcie mojego tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts