prawilnyk Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Hej, Od miesiąca posiadam Redmi 3S w wersji 2/16. Mam taki problem, że ekran po odblokowaniu palcem wybudza się po 5-8 sekundach, czasami pomaga kliknięcie przycisku zasilania, czasami trzeba po prostu poczekać. Dodatkowo podczas rozmowy ekran nie zawsze chce się wybudzić ponownie po odsunięciu go od ucha. Mam wyłączoną opcję blokowania w kieszeni. Wersja MIUI: global 8.1.1.0 MALMIDI stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 (edited) Sprawdź czujnik zbliżeniowy: LINK Edited November 23, 2016 by maludroid Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawilnyk Posted November 23, 2016 Author Share Posted November 23, 2016 Jak ma wyglądać ta kalibracja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Najpierw sprawdź. Przybliżasz rękę do czujnika i patrzysz na odczyty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawilnyk Posted November 24, 2016 Author Share Posted November 24, 2016 Ręka z dala od czujnika: wartość 44 i remote, ręka jakieś 3 cm nad czujnikiem i wartość 300 oraz nearWysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 To czujnik jest o.k. Może jakaś aplikacja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawilnyk Posted November 24, 2016 Author Share Posted November 24, 2016 Mam tylko Facebook, messenger, instagram i snapchat. Reszta jest stockowaWysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawilnyk Posted November 25, 2016 Author Share Posted November 25, 2016 W sumie zaczęło się tak robic gdy zaaktualizowalem MIUI. Wiesz może jak zrobić downgrade?Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Uderzaj w tutoriale: https://miuipolska.pl/forum/forum/15-tutoriale/ Ja niestety nie pomogę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Na moje problemy z przestawianiem sie jasności i też wybudzaniem ekranu nie pomogło aktualizowanie devow, zmiana na xiaomi.eu z wipami a dopiero czysciutki flash fastboot romu global stable http://xiaomitips.com/guide/how-to-fix-bricked-redmi-3s-on-miui-7-8/Tylko dobrze sie upewnij przed wgraniem ROMu że na pewno pobrałeś dobry, żeby nie uwalić telefonu.A tak w ogóle to próbowałeś wcześniej przywrócić telefon do fabrycznych? Tobie może akurat pomoże.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawilnyk Posted November 25, 2016 Author Share Posted November 25, 2016 Reset do fabrycznych był, bez skutku. Dziś spróbuję wgrać ten rom global stable. Dam znać po zabieguWysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 3 minuty temu, prawilnyk napisał: Reset do fabrycznych był, bez skutku. Dziś spróbuję wgrać ten rom global stable. Lepiej wgraj global dev, zanim stable dogoni dev to dużo wody w Jangcy upłynie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawilnyk Posted November 25, 2016 Author Share Posted November 25, 2016 Problem mam nadzieję rozwiązany. Pomogło wgranie romu global stable v8.0.3.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 Problem mam nadzieję rozwiązany. Pomogło wgranie romu global stable v8.0.3.0MiFlashem zrobiłeś flash all?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawilnyk Posted November 26, 2016 Author Share Posted November 26, 2016 Tak, tylko musiałem go kablem wprowadzić w tryb download. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DKFeniks Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Spróbuj w opcjach programisty włączyć szybkość animacji z 1x na 0,5x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts