MST Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 Global DEV na jakiej jest wersji Android? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrzek Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 10 minut temu, MST napisał: Global DEV na jakiej jest wersji Android? Chyba nadal na 7. Chiński DEV (i xiaomi.eu oraz miui polska) chyba sa już na 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 Miui Eu mam na Oreo Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bordo Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 Używacie Mi Note 2 jako nawigacji? Nie wypalają się od tego jakieś powidoki po kilku godzinach włączonego ekranu?Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MST Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 (edited) Używam w ucie i na rowerze. E aucie czasem 5 godzin, tylko ja używam wygaszenia ekranu gdy nic się nie dzieje w celu oszczędzania baterii. Jest Ok. Edited April 26, 2018 by MST Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichałTJE Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 Jakiej używasz navi kolego z ta opcją ? wygaszania gdy jest prosto ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 Yanosik tak ma Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MST Posted April 27, 2018 Share Posted April 27, 2018 Google maps Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichałTJE Posted April 27, 2018 Share Posted April 27, 2018 ok. dzięki co do mapy poszukam w ustawieniach mapy, przy okazji muszę znaleźć dlaczego nie mam audio lektora mapy (w telefonie) gdy jestem w trybie bluetooth i jestem połączony z radiem w samochodzie (jako zestaw głośnomówiący) a mam pytanie właściwie dwa... 1) co zrobić aby mieć Androida 8 (czy jest szansa w najbliższej przyszłości aby była aktualizacja poprzez OTA) 2) ustawienia >dodatkowe ustawienia> region > Polska ustawiam lub Niemcy ... kiedy zamknę ustawienia z automatu przechodzi na Chiny - czy tak powinno być? dziś poszła mi aktualizacja do MIUI Global 9.5_Stabilna_9.5.2 (Nadmifa) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 27, 2018 Share Posted April 27, 2018 Jeśli chcesz Oreo, to musisz przejść na Miui Eu. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichałTJE Posted April 27, 2018 Share Posted April 27, 2018 ok. poszukam w tutorialach - poczytam czy warto... dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted April 27, 2018 Share Posted April 27, 2018 @MichałTJE Nie warto, poza wyższym numerem wersji androida, dostaniesz niestabilny soft ze specyficznymi problemami, które nieprędko naprawią. Ja się pokusiłem o aktualizację do Oreo po tym krótkim okresie gdy jednocześnie wydawane były dwa romy z różną wersją androida - teraz mocno żałuje, trzeba było zostać na jakimś 8.3.22 lub 8.3.26. Soft był dużo bardziej stabilny, nie było problemów z czujnikiem zbliżeniowym, znacznie lepszy czas na baterii. Patrząc na to co się dzieje (nadejście miui 10) i tego na jakim etapie jest wprowadzenie nowszego androida, lepiej odpuścić i cieszyć się z użytkowania swojej słuchawki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MST Posted April 27, 2018 Share Posted April 27, 2018 Potwierdzam, soft mało stabilny i od dwóch wersji pomijany. Nawet redmi są tu lepiej wspieranie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichałTJE Posted April 27, 2018 Share Posted April 27, 2018 ... o to miłe z waszej strony... dziękuję za informację... nie kombinuje obecny soft dla mnie jest extra.... polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
MST Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 W nocy mi się znów wyłączył tak sam z siebie. Dobrze, że dziś wolne mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 Ja jestem na Oreo na wersji Miui 8.3.29 i jest ok. Z tego co czytam, to jest najlepszym wydaniem z andkiem 8.0.Mimo wszystko, chyba bardziej rozsądne jest pozostanie na siódemce. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted April 29, 2018 Share Posted April 29, 2018 Witam Wszystkich to mój pierwszy post na forum. Przymierzam się do zakupu xiaomi mi note 2 6gb / 128gb global. Czy ktoś z Was posiada model z tymi parametrami i może się wypowiedzieć? W necie trafiłem na testy i recenzje wersji 4gb/64gb dla tego chciałbym zasięgnąć opinii kogoś kto posiada wersje xiaomi mi note 2 6gb / 128gb global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xRetroN Posted April 29, 2018 Share Posted April 29, 2018 4 godziny temu, Lex napisał: Witam Wszystkich to mój pierwszy post na forum. Przymierzam się do zakupu xiaomi mi note 2 6gb / 128gb global. Czy ktoś z Was posiada model z tymi parametrami i może się wypowiedzieć? W necie trafiłem na testy i recenzje wersji 4gb/64gb dla tego chciałbym zasięgnąć opinii kogoś kto posiada wersje xiaomi mi note 2 6gb / 128gb global. Ja bym Ci polecał zastanowić się nad mi note 3. O 2 nieba lepszy aparat, jest on na poziomie iphona 8. Po za tym wygląd mi 6 i ekran IPS, a w mi note 2 może się trafić dobry, a może tragiczny OLED (to nie jest ten sam co w samsungach ). Można go kupić za 1000-1100zł. Procesor teoretycznie gorszy, ale w testach jest wydajniejszy niz mi note 2, a 6gb ramu starczy na długo W benchmarkach telefon głównie traci na grafice w porównaniu do mi6, lecz ta i tak jest (świetna?). Każda gra jakiej nie włączysz pójdzie bez najmniejszego problemu. Wybierz mądrze, pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
gordonn Posted April 29, 2018 Share Posted April 29, 2018 Ja tam na mojego Note 2 nie narzekam. Ekran mam ten chyba dobry bo ładnie świeci.Zostalem na andku 7 bo na 8 było kilka błędów np.trzaski z głośnika przy dzwonku,potrafił sam z siebie się grzać w kieszeni, losowy drenaż baterii. Na android 7 tego nie mam.Aparat przy świetle dziennym robi mega foty.Mi wystarczy. Do lepszych zdjęć mam lustrzankę.140000 pkt w Antutu. Cena teraz 940zl z europejskiego magazynu za taki telefon to dobry deal Wysłane z Mi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xRetroN Posted April 29, 2018 Share Posted April 29, 2018 2 minuty temu, gordonn napisał: Ja tam na mojego Note 2 nie narzekam. Ekran mam ten chyba dobry bo ładnie świeci.Zostalem na andku 7 bo na 8 było kilka błędów np.trzaski z głośnika przy dzwonku,potrafił sam z siebie się grzać w kieszeni, losowy drenaż baterii. Na android 7 tego nie mam.Aparat przy świetle dziennym robi mega foty.Mi wystarczy. Do lepszych zdjęć mam lustrzankę.140000 pkt w Antutu. Cena teraz 940zl z europejskiego magazynu za taki telefon to dobry deal Wysłane z Mi Note 2 Punkty to nie wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted April 29, 2018 Share Posted April 29, 2018 @Lex https://miuipolska.pl/forum/topic/19146-mi-note-2-dyskusja-ogólna/?do=findComment&comment=416416 Trafić tylko na dobry soft, tak jak wyżej - na ładną, słoneczną pogodę, podpiąć dobre słuchawki/głośniki i jest jeden z ciekawszych modeli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted April 30, 2018 Share Posted April 30, 2018 15 godzin temu, xRetroN napisał: Ja bym Ci polecał zastanowić się nad mi note 3. O 2 nieba lepszy aparat, jest on na poziomie iphona 8. Po za tym wygląd mi 6 i ekran IPS, a w mi note 2 może się trafić dobry, a może tragiczny OLED (to nie jest ten sam co w samsungach ). Można go kupić za 1000-1100zł. Procesor teoretycznie gorszy, ale w testach jest wydajniejszy niz mi note 2, a 6gb ramu starczy na długo W benchmarkach telefon głównie traci na grafice w porównaniu do mi6, lecz ta i tak jest (świetna?). Każda gra jakiej nie włączysz pójdzie bez najmniejszego problemu. Wybierz mądrze, pozdrawiam Szukam telefonu o parametrach 6/128 gb z wejściem na słuchawki a nie przez przejściówką i z aparatem tył od 18 mpix. Wydaje mi się że note 2 to dobry będzie wybór. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichałTJE Posted April 30, 2018 Share Posted April 30, 2018 @xretron...ma swoje opinie i też warto poczytac ... ja jestem użytkownikiem od ponad miesiąca mi note 2 i jestem mega zadowolony pisze kolejny raz... zdjęcia są super (porównuje do flagowców LG/Samsung) ale co najwazniejsze dla mnie bez B20 a zasięg jeste praktycznie w każdej dziurze... mam porównanie - jeżdze mnóstwo po kraju i tam gdzie zazwyczaj były dziury w zasięgu mi nite 2 nawet się nie zająknie... najlepsza słuchawką jaką miałem do tej pory... wersja miui global 9.5.2.0... 64GB ****************** jako, że poznaję cały czas system miui proszę o podpowiedź... w jaki sposób zapisac kontakt na karcie sim?obecnie gdy wybieram zapisz kontakt mam wyłacznie : Konto Xiaomi (nie używam nie synchronizowałem) lub skrzynkę @gmail ? dlaczego nie mam mozliowści wyboru na kartę sim lub chociaż pamięc telefonu... gdzie zmienić w ustawieniach? dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted May 1, 2018 Share Posted May 1, 2018 @Lex masz odpowiedni dział od poszukiwań i multum przydatnych tematów, poszukaj i poczytaj. @MichałTJE ale po co? I co to ma wspólnego z tym tematem? I po co teraz trzymać kontakty na karcie sim... (?) Kontakty > Ustawienia > Pokaż kontakty z karty SIM i już są dodatkowe opcje przy zapisie Kontakty > Ustawienia > Kopia i przywracanie > Kopiuj na kartę... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 Mam jeszcze jedno pytanie. Czy istnieje możliwość sprawdzenia na pudełku lub w jaki sposób mogę zweryfikować czy kupuje wersje GLOBAL ? Z tego co wyczytałem to wersja z HK nie posiada wszystkich częstotliwości pasm LTE. Xiaomi Mi Note 2 Global Version 4G Phablet - BLACK HK WAREHOUSE 6GB RAM 128GB ROM https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_617023.html?wid=1349303 Xiaomi Mi Note 2 4G Phablet - BLACK GLOBAL VERSION 6GB RAM 128GB ROM https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_641251.html?wid=1349303 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 Jaki jest sens kupna tego telefonu za taki hajs?zwykle wersje 1000-1200 to spoko, fajny sprzęt za tyle. Ale za cenę wersji global to mimixa 2 kupi Link to comment Share on other sites More sharing options...
MST Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 Dlatego jak wybrałem wersję bez LTE na B20 (Nie czuję bólu), ale za to 6/126 GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 41 minut temu, tpawel napisał: Jaki jest sens kupna tego telefonu za taki hajs?zwykle wersje 1000-1200 to spoko, fajny sprzęt za tyle. Ale za cenę wersji global to mimixa 2 kupi Mam możliwość kupić za 1200 6GB RAM 128GB ROM GLOBAL jednak przy zakupie chciałbym jakoś zweryfikować co kupuję. Więc pytanie brzmi jak zweryfikować LTE B20 w danym modelu. Czy jest ta informacja na opakowaniu lub czy po uruchomieniu telefonu gdzieś w ustawieniach mogę to zweryfikować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 Za tyle raczej będzie bez, nawet Gearbest nieraz ściemniał że ma global version a sprzedawał China z romem global.Bez roota niestety bandów nie podejrzysz jakie obsługuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 3 minuty temu, tpawel napisał: Za tyle raczej będzie bez, nawet Gearbest nieraz ściemniał że ma global version a sprzedawał China z romem global. Bez roota niestety bandów nie podejrzysz jakie obsługuje Tego się właśnie obawiam, że zostanę oszukany :/ i chciałem to jakoś zweryfikować Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 Redmi w wersji global ma poprostu na pudełku napis global version i z tyłu znaczki CE. Nie wiem jak wygląda pudełko mi note 2 global. Dasz radę jakieś foto pudełka skołować? Z każdej strony najlepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mazurak7 Posted May 6, 2018 Share Posted May 6, 2018 Hej. Najnowsze Xiaomi Eu 8.5.3 na Androidzie Oreo dodali double tap to wake (a przynajmniej tak mi się wydaje bo wcześniej nie widziałem). Takie małe info jakby kogoś interesowało. Więcej nowych ficzerów nie zauważyłem. Działa dobrze, stabilnie, nic nie wywala, Magisk również działa (xposed jeszcze chyba nie ma dla MIUI na oreo). Co do baterii to ja na to nie patrzę. ile ma wytrzymać, tyle wytrzyma, więc o tym nie będę się wypowiadał. Szybkość działania jak zawsze bardzo dobra Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_ade_K Posted May 7, 2018 Share Posted May 7, 2018 Hej. Najnowsze Xiaomi Eu 8.5.3 na Androidzie Oreo dodali double tap to wake (a przynajmniej tak mi się wydaje bo wcześniej nie widziałem). Takie małe info jakby kogoś interesowało.Raczej faktycznie tak Ci się tylko wydaje, że dopiero w Oreo to dodali Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MST Posted May 7, 2018 Share Posted May 7, 2018 (edited) 8.5.3 choppy sound jak zwykle Edited May 7, 2018 by MST Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted May 7, 2018 Share Posted May 7, 2018 Co to choppy sound? 8.5.3 choppy sound jak zwykle Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts