fatil Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Zamawiałem 11.11 Redmi 4 Pro.http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Redmi-4-Pro-3GB-32GB-Smartphone---Black-373908.html Aktualnie jest on na PRESALE? Co się mogło stać że nagle z "zwykłej" sprzedaży zmienił się w przedsprzedaż? Czy prze to wydłuży się czas wysyłki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubPal Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Miałem ten sam problem, jak zamawiałem to była zwykła sprzedaż i było napisane, że wysyłka 2-7 dni. Później zmieniło się na presale. Napisałem do nich maila w tej sprawie i nie odpisują. Myślę, że to wydłuży oczekiwanie na telefon. @piotr.geekbuying możesz coś powiedzieć na ten temat, czy to nie Twoja działka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.geekbuying Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Dnia 17.11.2016 o 20:30, fatil napisał: Zamawiałem 11.11 Redmi 4 Pro.http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Redmi-4-Pro-3GB-32GB-Smartphone---Black-373908.html Aktualnie jest on na PRESALE? Co się mogło stać że nagle z "zwykłej" sprzedaży zmienił się w przedsprzedaż? Czy prze to wydłuży się czas wysyłki? 1 godzinę temu, KubPal napisał: Miałem ten sam problem, jak zamawiałem to była zwykła sprzedaż i było napisane, że wysyłka 2-7 dni. Później zmieniło się na presale. Napisałem do nich maila w tej sprawie i nie odpisują. Myślę, że to wydłuży oczekiwanie na telefon. @piotr.geekbuying możesz coś powiedzieć na ten temat, czy to nie Twoja działka? Dawać numery na PW, się zobaczy, się ogarnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojti Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 (edited) Dzień dobry, ten sam problem co koledzy powyżej, jak zamawiałem to było napisane, że wysyłka 2-7 dni Aktualnie zmieniło się na presale. Wczoraj napisałem do nich maila w tej sprawie i otrzymałem odpowiedź, że telefon jest pras-ale i wysyłka będzie 30 listopada. Jest to pierwszy i ostatni zakup w sklepie Geekbuying sklep celowo wprowadza klienta w błąd. Tłumaczenia ze trony sklepu typu,że jest duże zapotrzebowanie na ten model itp są porostu śmieszne jeśli nie są wstanie dostarczyć danego produktu powinna być stosowna informacja przed zakupem i klient powinien zostać poinformowany kompletne nieporozumienie i żenada. Edited November 23, 2016 by wojti Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowluk Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 @wojti Nie jesteś sam Zobacz tutaj, problem podobny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts