penetratore Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Trochę szajba z tym Android Pay. Mam apke z Mbanku. Po kupnie telefonu wgrałem miui.eu i wszystko chulało od strzała ... nie trzeba nic wgrywać pare dni temu wgrałem najnowszy Dev i nie mogę płacić choć mam skonfigurowane jak na Miui.eu. Chyba bedzie musiał wgrać Magisk i iść zgodnie z instrukcją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
otzi Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Mam apkę mBanku i Android Pay. W żadne Magiski się nie bawię, działa od strzała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 Jak wyżej, z płatności telefonem w mbank korzystam od końca wakacji (mi5 bez root i xiaomi.eu), odrzuciło mi może ze 3 transakcje z czego dwie jak mniemam przez kiszkowaty roaming. W sumie margines, a jak wam nie działają to tylko się cieszyć - wygodne bardzo, ale pieniądze szybciej się rozchodzą Wracając do tematu, @Acid pisał w jednym z tematów: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 Magisk jest po to, gdy chcemy roota i jednocześnie korzystać z aplikacji które nie pozwalają na uruchomienie gdy mamy ROOTa lub w inny sposób zmodyfikowane oprogramowanie. Domyślnie MIUIPolska/Xiaomu.eu mają patcha na safetynet przez co działa bez problemu Android Pay. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetratore Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 7 godzin temu, Pietr napisał: Domyślnie MIUIPolska/Xiaomu.eu mają patcha na safetynet przez co działa bez problemu Android Pay. Czyli dlatego nie działa mi AP na Developer? czyli jak nie mam roota to wystarczy wrzucić "Patch na SafetyNet dla Mi5" i powinno działać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1983 Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 (edited) Witam. Panowie nie chcę zakładać nowego tematu a problem mam bardzo podobny. Korzystam z wersji 8.5.3 i aplikacji IKO. Na poprzedniej wersji wszystko działało bez zarzutu. Po aktualizacji płatności nfc działają tylko po uruchomieniu aplikacji (wcześniej nawet na zablokowanym telefonie). Ustawione Hce Wallet, w aplikacji ustawiona płatność przy zablokowanym telefonie. Telefon reaguje na przyłożoną do niego kartę(ale nie wtedy gdy ekran jest wygaszony) . Jakieś pomysły? Edited October 8, 2017 by michal1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tartary Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 (edited) 4 godziny temu, michal1983 napisał: Telefon reaguje na przyłożoną do niego kartę(ale nie wtedy gdy ekran jest wygaszony) . Jakieś pomysły? Dodaj aplikację do autostartu i wyłącz oszczędzanie baterii Edited October 8, 2017 by Tartary Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1983 Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Połowicznie pomogło bo działa ale ekran musi być właczony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tartary Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 (edited) 56 minut temu, michal1983 napisał: Połowicznie pomogło bo działa ale ekran musi być właczony Czyli działa tak jak trzeba. Zobacz w instrukcji Android Pay. W taki sam sposób płacę aplikacją T-Mobile Bankowe z tym, że trochę muszę czekać z telefonem przy czytniku zanim zapłaci. Edited October 8, 2017 by Tartary Link to comment Share on other sites More sharing options...
otzi Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Dokładnie tak jest. NFC jest aktywne tylko przy włączonym ekranie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1983 Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 (edited) Uwierzcie mi, że na poprzedniej wersji działało mi na zablokowanym telefonie. Pozwalało na to ustawienie w aplikacji IKO Edited October 9, 2017 by michal1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Dnia 9.10.2017 o 19:28, michal1983 napisał: Uwierzcie mi, że na poprzedniej wersji działało mi na zablokowanym telefonie. Pozwalało na to ustawienie w aplikacji IKO Nie wątpię. Sam napisałeś, że Dnia 8.10.2017 o 22:24, michal1983 napisał: Połowicznie pomogło bo działa ale ekran musi być właczony I nie jest to połowicznie a tak jak trzeba. Telefon zablokowany to zablokowany, na ekranie blokady bez wpisanego hasła. A co ty chcesz zrobić to płacić przy uśpionym telefonie a to już inna bajka. I jest coś takiego jak zabezpieczenia. By nikt ci pieniędzy nie ukradł jak telefon leży na blacie, kieszonce czy kieszeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1983 Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Masz rację, ale akurat traktuję to jak kartę zbliżeniową, bo trzymając ją w portfelu też może ktoś czytnikiem "ściągnąć" pieniądze. Z tym, że w telefonie mimo wszystko jest to bezpieczniejsze gdyż każda taka transakcja skutkuje natychmiastową informacją na ekranie głównym telefonu i wibracjami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetratore Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 (edited) Mam problem z uruchomieniem Magix "Po raz kolejny z bocznego menu wybieramy „Moduły” > Dodaj (+) i wybieramy Patch Safetynet Props, po czym uruchamiamy ponownie telefon" Utknąłem. Wybieram opcję Dodaj (+), odnajduje plik ściągnięty ze strony i teraz jak go wybieram to tak jakby wchodzi do ZIP-a. Widać wszystkie pliki i katalogi w środku Ale nie można ani nic wybrać, ani zatwierdzić. Znowu jak daje Back to wychodzi do menu Dodaj (+) A patch się nie pojawia. jakieś pomysły o co tu chodzi? Edited October 10, 2017 by penetratore Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 9 godzin temu, penetratore napisał: jakieś pomysły o co tu chodzi? https://miuipolska.pl/forum/topic/20450-magisk-instalacja-krok-po-kroku/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetratore Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Już się sam domyśliłem. Zamiast klikać na paczkę to trzeba przytrzymac dotyk na paczce i leci. Teraz będę testował czy działa w sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuszek77 Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Witam! Mam pewien problem z mi5 i płatnościami zbliżeniowymi android pay. Karta dodana do aplikacji. Jedna jak chcę dokonać płatności (testowana na zakupach w allegro) pojawia się czarny ekran z kręcącym się kółeczkiem i nic się nie dzieje. Jak cofnę go klawiszem to mam informację że wystąpił błąd i nie dokonano płatności. Spotkał sie ktoś z takim problemem? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
gj8jfkfen Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 Ja tak miałem. Pomogło w ustawieniach zabezpieczeń zmienic wzór na pin i z powrotem na wzor.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
otzi Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 Mnie pomogła ponowna instalacja apki Allegro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jan1994 Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 (edited) Działające rozwiązanie dla większości xiaomi: trzeba wejść w Ustawienia -> dodatkowe ustawienia -> Prywatność -> Agenty zaufania -> wyłączyć Smart Lock (Google) Ale ja mam inny problem - w aplikacji Allegro w płatnościach nie pojawia mi się płatność Android Pay. Ktoś, coś ? Edited November 7, 2017 by jan1994 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 U mnie karta dodana i BGŻ śmiga.Telefon musi posiadać blokadę. I czy to będzie wzór czy pin.... Przy płatności i tak muszę odblokować go a nie tylko wybudzic ekran.Dla mnie jest wszystko ok.Mam najnowszy dev. Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jan1994 Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Takie problemy jak moje wynikają z niedopracowania apki Android Pay. Ja tę aplikację odinstalowałem - poczekam aż to wszystko poprawnie zacznie działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 Dodam od siebie ze noszę kartę awaryjnie ale i tak wszystko place przez android pay. Bardziej czytelna historia niż na koncie w banku. Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fortel Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 Dnia 7.11.2017 o 08:04, jan1994 napisał: Działające rozwiązanie dla większości xiaomi: trzeba wejść w Ustawienia -> dodatkowe ustawienia -> Prywatność -> Agenty zaufania -> wyłączyć Smart Lock (Google) Ale ja mam inny problem - w aplikacji Allegro w płatnościach nie pojawia mi się płatność Android Pay. Ktoś, coś ? Tylko jak się wyłączy smart lock to za każdym razem płacąc trzeba wpisywać pin na telefonie a czasami mam tak że odblokowując telefon przez czytnik lini papilarnych nie mogę zapłacić i kręci się to nieszczęsne kółko. A nie jest czasem na allegro tak, że nie wszystkie zakupy można zapłacić przez android pay? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poohacz79 Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 1 godzinę temu, fortel napisał: A nie jest czasem na allegro tak, że nie wszystkie zakupy można zapłacić przez android pay? Jest. Z innych płatności przestałem korzystać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morgulek Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Witam Pare dni temu pojawiła mi sie na orginalnym romie aktualizacja do androida 7 i miui v9 którą dokonałem. Lecz po aktualizacji przestała mi działać płatność telefonem przez ING, ustawienia telefonu są bez zmian, w systemie nic nie zmieniałem, wszystko jest ustawione jak przed aktualizacją czy ktoś wie jak to naprawić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Wywal aplikację ING i od nowa sparuj telefon z kontem bankowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruby33 Posted December 18, 2017 Share Posted December 18, 2017 Niestety nie pomoże to. Zaktualizowałem 2 swoje Mi5 do najnowszej wersji Stable MIUI 9. W tym jeden zaktualizowałem na czysto z ZIPa od nowa. Płatności NFC przestały działać w AndroidPay, Millenium i T-Mobile. Niestety wypuścili stable ROM z błędami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted December 18, 2017 Share Posted December 18, 2017 Korzystam z Android Pay od miesiąca. Aktualizuję telefon co tydzień, wpłacę nim kilka/naście razy w tygodniu. Nie miałem żadnego problemu z płatnością. Raz zdarzyło mi się nawet tak, że kartę mi odrzuciło a telefon przyjęło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morgulek Posted December 20, 2017 Share Posted December 20, 2017 Przeinstalowalem aplikacje ING sparowałem na nowo telefon, lecz nadal nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 20, 2017 Share Posted December 20, 2017 No to niestety nie wiem co więcej poradzić. Może to faktycznie jakiś bug global stable? Ja jestem na xiaomi.eu i aplikacja mojego banku działa, można płacić zbliżeniowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetratore Posted December 20, 2017 Share Posted December 20, 2017 ktoś ma skonfigurowane xiaomi.eu pod mbank? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 (edited) Ja mam, zero problemów i dużo drobnych transakcji, praktycznie od momentu kiedy mbank do swojej aplikacji dorzucił karty visa. brak root, a w opcjach "portfel nfc z hce", apka sparowana z kontem i w sumie tyle Edited December 21, 2017 by abc00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morgulek Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 (edited) Czyli wychodzi na to że aktualnie jedyna szansa na korzystanie z płatności mobilnej jest zmiana roomu... A jeszcze mam pytanie jaka jest różnica między android pay a np ING płatności Edited December 21, 2017 by Morgulek Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechuc Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Ja mam aktualnie global stable i NFC T-Mobile bank zero problemów. Jak byłem na Eu, również zero problemów.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts