jan1994 Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 (edited) 19 godzin temu, fortel napisał: Tylko to jest rom global bez roota a urządzenie jest certyfikowane. Wyczytałem że komuś też nagle przestało działać to pomógł reset do ustawień fabrycznych, ale tego nie chciałbym robić Dlaczego ? Nie korzystasz z konta xiaomi i nie masz zrobionej kopii systemu ? Jak masz zrobioną kopię systemu w chmurze to po resecie w ciągu 10 minut przywrócisz ustawienia początkowe. Edited July 31, 2017 by jan1994 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fortel Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Konto xiaomi mam ale kopii systemu nie. No nic spróbuję jeszcze raz zainstalować android pay może coś pomoże Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazarencjusz Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Odgrzeję trochę temat. Ja mam taką sytuację, że posiadam najnowszy Global Stable ROM, nie mam odblokowanego bootloadera, mam dodaną kartę, ale Android Pay i tak mi nie działa (na MI5). Ktoś ma podobnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Płatność hce zaznaczona czy mi pay? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazarencjusz Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 12 minutes ago, bergmen said: Płatność hce zaznaczona czy mi pay? Mam zaznaczoną domyślną. Czytałem, że MiPay robi problemy, czy w tym przypadku domyślna to MiPay i powinienem dać HCE? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 powinieneś dać hce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazarencjusz Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 1 minute ago, bergmen said: powinieneś dać hce. Dzięki, jutro będę testował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 1 godzinę temu, Lazarencjusz napisał: Dzięki, jutro będę testował. Będzie działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 mBank na koniec wakacji w końcu umożliwił dodanie kart visa do swojej aplikacji mobilnej - mi5 (miui 7.8.24) i wszystko działa jak trzeba. Niezwykle proste to i wygodne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazarencjusz Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Działa, dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzes20u Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Byłem wczoraj na zakupach w Żabce i chciałem zapłacić za pomocą AP, ale w momencie przykładania telefonu do terminalu wyskakiwał komunikat w stylu: "ta karta jest nieobsługiwana". Zastanawiam się czy to problem z AP (ew. telefonem - choć tego samego dnia wykonałem 2 transakcje bezproblemowo), czy kwestia terminala - nie należał do najnowszych. Jakieś sugestie? (karta Visa, mBank) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cietybadacz Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 @grzes20uPodaj nazwę softu.Uzywasz magisk?Wycofaj zgodę na płatności telefonem w apce mBanku. Usuń kartę z Android pay, odinstaluj apke AP i zainstaluj ponownie i dodaj kartę od nowa. Zezwól na płatności telefonem w apce mBanku. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzes20u Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Podaj nazwę softu.Uzywasz magisk?Wycofaj zgodę na płatności telefonem w apce mBanku. Usuń kartę z Android pay, odinstaluj apke AP i zainstaluj ponownie i dodaj kartę od nowa. Zezwól na płatności telefonem w apce mBanku. 7.7.20Nie, SuperSU (nie wiem czemu działa z rootem). Resztę zrobię, jak sprawdzę to jeszcze raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bennym Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Cześć. Czy Możecie potwierdzić, że AP na nowych miuipolska działa prawidłowo - czy da się płacić powyżej 50 PLN i np. doładować konto w Revolut ? Obecnie siedzę na lineage ze względu na powyższe problemy (nie udało mi się ich rozwiazac)Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
domell98 Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Korzystam z kilku kart, place powyżej 50 zł wszystko działa na nowej jak i na starej wersji Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bennym Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Zatem spróbuje ponownie na świeżym MIUI. Dzięki za potwierdzenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
tangomagic Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Hej Podepnę się pod temat. Na moim MI5 (MIUI 9 xiaomi.eu 7.9.7 rozwojowa) zainstalowałem Magisk, następnie AP i dodałem kartę, aplikacje tmobile bankowe i włączyłem płatności zbliżeniowe, ustawienia nfc z HCE i nie działa... SafetyNet na zielono a ja nie mam pojęcia co może być źle. Jakieś sensowne pomysły? Kupiłem ten model przede wszystkim, żeby korzystać z NFC a od tygodnia męczę się z tym tematem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzes20u Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Hej Podepnę się pod temat.[...] Jakieś sensowne pomysły? Kupiłem ten model przede wszystkim, żeby korzystać z NFC a od tygodnia męczę się z tym tematem.Sprawdź czy AP ma wszystkie wymagane uprawnienia (autostart, NFC, uruchamianie w tle).Jeżeli nie zadziała, to bym sprawdził czy działa przed instalacją Magsika (na czysto, bez dodatków). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufo Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Hej Podepnę się pod temat. Na moim MI5 (MIUI 9 xiaomi.eu 7.9.7 rozwojowa) zainstalowałem Magisk, następnie AP i dodałem kartę, aplikacje tmobile bankowe i włączyłem płatności zbliżeniowe, ustawienia nfc z HCE i nie działa... SafetyNet na zielono a ja nie mam pojęcia co może być źle. Jakieś sensowne pomysły? Kupiłem ten model przede wszystkim, żeby korzystać z NFC a od tygodnia męczę się z tym tematem.Nic nie musisz dodatkowo instalować i kombinować, bo po instalacji tego romu Xiaomi.eu działa AP.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tangomagic Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Przywróciłem kopię w TWRP z chwili przed instalacją Magiska. Wszystko ustawione jak należy a AP nie działa, TMbankowe nie działa. Terminal krzyczy aby przyłożyć inną kartę. Co wciąż może być źle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 To nową kartę podepnij Link to comment Share on other sites More sharing options...
otzi Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 U mnie też krzyczało, przełączyłem Mobilny portfel na wbudowany układ i z powrotem i płatność przeszła dopiero po odblokowaniu ekranu kodem/palcem. Teraz wszystkie przechodzą po wybudzeniu.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Komuś też płatności zbliżeniowe przestały działać w aplikacji Peopay? raczej nie wina romu bo miałem też tak na tym co wcześniej działało. Reinstal apki nie pomgół. Ciągle odrzuca kartę Link to comment Share on other sites More sharing options...
tangomagic Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 3 godziny temu, otzi napisał: U mnie też krzyczało, przełączyłem Mobilny portfel na wbudowany układ i z powrotem i płatność przeszła dopiero po odblokowaniu ekranu kodem/palcem. Teraz wszystkie przechodzą po wybudzeniu. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Zastosowałem ten patent i AP działa elegancko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luk23 Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 mi5s global 8.5 bez roota i odblokowanego bl caly czas krzyczy o braku zabezpieczen ktos cos ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4r0lSz Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 (edited) @Luk23 Nie ten dział Więcej danych... co krzyczy, jaka appka? Jak masz ustawione:Ustawienia > Więcej > Układ zabezpieczający Ustawienia > Więcej > Dotknij i zapłać Edited September 27, 2017 by K4r0lSz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luk23 Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Układ zabezpieczający HCE Dotknij i zapłać - Android pay i nic innego do wyboru nie mam A komunikat zawsze ten sam Na tym urządzeniu nie można korzystać z Android pay Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4r0lSz Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 To może ten Global 8.5 nie jest taki oficjalny. Wrzuć zrzut ekranu z Ustawienia>Informacja o telefonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luk23 Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 hmmm Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4r0lSz Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 MIUI 8.5 Beta Global Stable Version V8.5.3.0 MAGMIED for Xiaomi Mi 5s więc coś może jednak nie działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luk23 Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 no cóż jednak stable http://en.miui.com/thread-771444-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
uremytoy Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Tylko, że to jest rom dla Mi5s a to jest temat o zwykłej Mi5. Tak więc jeśli masz zwykłą Mi5 najprawdopodobniej wygrałeś zły software, nie od tego telefonu i stąd może te twoje bugi Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Pytanko do płacących telefonem i posiadających Miui Polska. Czy na ostatniej aktualizacji 7.9.21 i magisku nie ma problemów? Ja siedzę na Globalu i coś ostatnio mi nie działa myślę o ucieczce na Miui Polska ? I jeszcze jedno, czy po zainstalowaniu Miui można jakoś zablokować bootloader ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Telefon z magiskiem bez problemu przechodzi testy safetynet. Więc nie powinno być żadnego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 (edited) @Pietr Chodzi o to że niektórzy mówią że są problemy na niektórych wersjach. Masz Mi5? Edited October 6, 2017 by Green Oznaczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts