j00ker90 Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Posiadam Redmi Note 3 MTK Problem mam podobny do koleżanki (https://miuipolska.pl/forum/topic/18477-problem-z-instalacją-twrp/), jednak nie pomogło mi to co jej... Bootloader odblokowałem, jednak telefon po przejściu w tryb przy użyciu przycisków vol up + power pokazuje mi czarne tło z telefonem i podpiętym kablem, a nie menu twrp... Jeżeli trzeba więcej informacji, screenów to proszę pisać z góry dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
j00ker90 Posted November 15, 2016 Author Share Posted November 15, 2016 po wpisaniu *#*#6484#*#* otrzymałem takie informacje: secureboot state On fastboot state: unlock to może być przyczyną tego że nie wykonują mi się niektóre instrukcje adb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
j00ker90 Posted November 15, 2016 Author Share Posted November 15, 2016 (edited) https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ probuje wgrac najnowsze polskie oprogramowanie wedlug tego poradnika. Zatrzymalem sie na zainstalowaniu TWRP. W pierwszym sposobie nie wykonuje mi sie ostatnia instrukcja, jak juz wspomnialem wczesniej. Drugim sposobem wyglada wszystko ok, tyle ze po Reboot now nie wchodzi do Menu TWRP tylko system uruchamia sie normalnie. Probowalem z najnowsza wersja stable i dev na win 10 x64 oraz na win7 x64. Jakies pomysly, inne sposoby? Edited November 15, 2016 by j00ker90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intex Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 Panowie, próbuję już od paru dni zainstalować TWRP po sformatowaniu telefonu i wysiadam. Ostatni raz robiłem format i instalowałem TWRP dwa lata temu i wtedy poszło wszystko jak z płatka. Teraz nie wiem co robię źle. Pobieram rom MiFlash dev, instaluję najnowszy MiFlash, rozpakowuję rom, uruchamiam MFlash, podłączam telefon w trybie fastboot do kompa, klikam refresh, pojawia mi się telefon, zaznaczam clean all, wybieram ścieżkę z rozpakowanego wcześniej romu, klikam flash i po paru minutach operacja kończy mi się sukcesem. Przechodzę całą konfigurację telefonu, zaznaczam debugowanie i próbuję zainstalować TWRP.( Szukałem już różnych poradników i w zasadzie nic innego nie piszą, wszędzie jest to samo). Otwieram ADB, które zainstalowało mi się razem z MiFlash, kopiuję do niego obraz z tego: https://dl.twrp.me/hennessy/, zmieniam nazwę na twrp.img, otwieram wiersz polecenia i wykonuje komendy, najpierw "fastboot devices", pojawia mi się mój telefon, następna komenda "fastboot flash recovery twrp.img" i wszystko idzie jak zawsze, operacja zakończona sukcesem, wychodzę z fastboot, wciskam +volume i power, po chwili zamiast znanego mi TWRP załącza mi się nieznany dotąd ekran. Są trzy prostokąty z "moimi ulubionymi" krzaczkami. Pierwszy zaznaczony jest na niebiesko po wciśnięciu power wyskakują dwa zakrzaczone prostokąty. Pierwszy uruchamia telefon, drugi powoduje powrót do tych pierwszych trzech, drugi z tych trzech powoduje prawdopodobnie wipe, trzeci powoduje pojawienie znanego mi dotąd ekranu z wizerunkiem telefonu z kabelkiem i wtyczką od dołu. Tzn, że TWRP nie zainstalowało się. Próbowałem już różnych romów dev i stable, najnowsze i starsze, to samo z narzędziem MiFlash, to samo z różnymi obrazami img i dalej nie potrafię zainstalować tego c******go TWRP. Dopiero po zainstalowaniu romu z wątku JDStar: https://miuipolska.pl/forum/topic/9653-rom-miuipolskaxiaomieu-6630-miui8-flashtool-dla-zablokowanego-bootloadera/ TWRP wchodzi bez problemu. Czy przez te dwa lata coś się zmieniło w MiFlash i instalacji TWRP, coś przeoczyłem? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w tej kwestii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 A jaki ty masz telefon bo instalujesz rom do mtk a używasz miflash? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 Po fastboot flash powinno być jeszcze fastbot boot raczej. Ale to w każdym poradniku jest... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 1 godzinę temu, situ napisał: A jaki ty masz telefon bo instalujesz rom do mtk a używasz miflash? Jedno z drugim się nie gryzie. MiFlash działa też na MTK. Jedynie coś takiego jak tryb EDL nie działa, bo to tryb awaryjny Qualcomma. W fastboot powinno wszystko działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmedela Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 9 godzin temu, FromWP napisał: Jedno z drugim się nie gryzie. MiFlash działa też na MTK. Przynajmniej w przypadku Redmi Pro z MTK nie działa MiFlash, działa natomiast Flash Tool. Tutaj chyba jest podobnie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 14 minut temu, pmedela napisał: Przynajmniej w przypadku Redmi Pro z MTK nie działa MiFlash, działa natomiast Flash Tool. Tutaj chyba jest podobnie ? W fastboot MiFlash powinien działać też z MTK (z Redmi pro nie sprawdzałem, ale z Redmi note 3 tak). Fakt, że więcej można zrobić w SP Flash Tool dedykowanym Mediatekom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-34 Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Chłopaki mam problem z wgraniem tego TWRP, 2 lata temu wszystko poszło ok, teraz ni cholery. wgrałem do tel za pomocą tego tutka wersje hennessy_images_V7.0.19.0.LHNCNCJ_20151209. TWRP wybrałem to TWRP_hennessy.zip Przez ADB ni cholery nie mogę kończę na komendzie fastboot boot twrp.img choć twrp.img mam w katalogu C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot Drugi sposób też cholera nie działa na TWRP bo nie moe zrobić dostępu do ROOTa dla programu Flashify bo u mnie nie ma w Security > Permissions > ROOT jest tylko Security > Permissions i do wyboru Autostart lub Permissions Załamka jakaś, proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-34 Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 (edited) 19 godzin temu, dzidexx napisał: fastboot boot twrp.img - taka komenda ma uruchomić a nie wgrać. Dzięki ale i tak nic nie uruchamia Zapomniałem dodać na 100% mam odblokowany Bootloader, przeszedłem procedurę rejestracji 2 lata temu z odblokowaniem, teraz po całym formacie tel, znowu pobrałem program miflash unlock i z sukcesem odblokowałem. Zapodałem nowy soft Developer ROM Author: MIUI Official TeamVersion: 8.2.1 (MIUI9) ze strony http://en.miui.com co ciekawe u mnie jest jako beta i jest o tyle lepiej że dla Flashify odblokowałem Roota, ale za to cholera nie widzi mi przez wszystkie przeglądarki w telefonie pliku TWRP.img , w ogóle nie widzi przez ten program żadnych plików tylko foldery, masakra :/ W Minimal ADB dalej dochodzi do fastboot boot i jest przy booting jest failed :/ Aaaa według pudełka mam tel Redmi Note 3 MTK, bo inaczej bym wgrał bym sobie wersje global z polskim i bym olał. Nic walczę dalej, będę wgrywał jakieś starsze wersje deweloperskie, może niech ktoś poda na jakiej wersji przy MTK udało mu się wgrać TWRP i miui polska Pozdro. Edited February 25, 2018 by e-34 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-34 Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 4 minuty temu, Stanstok napisał: Możliwa pomoc na PW Dzięki jak zrobię z niego cegłę to się napewno zgłoszę a tak to u mnie wygląda, nawet nie działa u mnie komenda fastboot oem device-info, to chzba wina kompa, sterowników lub fomu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 Dla MTK komenda inna: fastboot getvar alltapnięte z Redmi 4a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 Z taką wiedzą napewno zrobisz cegłę prędzej czy później . Mtk to polecenie fastboot getvar all 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-34 Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 (edited) Będzie cegła mam teraz S8 to jakoś się z tym pogodzę to już chodzi o ambicje moją raz mi się udało to i teraz się udać musi Dzięki Orjon i mariusz.ur, od razu lepiej, jest odblokowany. To może komenda fastboot boot twrp.img przy MTK też jest zła? Edited February 25, 2018 by e-34 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 Zrób tak . fastboot flash recovery nazwa_recovery.img fastboot reboot Enter i trzymaj przycisk pogłaśniania do chwili pokazania się twrp Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-34 Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 16 minut temu, dzidexx napisał: Pokaż zawartość tego folderu: cmd dir/w @e-34 Proszę 13 minut temu, mariusz.ur napisał: Zrób tak . fastboot flash recovery nazwa_recovery.img fastboot reboot Enter i trzymaj przycisk pogłaśniania do chwili pokazania się twrp tak zrobiłem ale pojawia się logo MI po czym gaśnie i tak w kółko, jak pościłem w końcu to odpalił się normalnie tel, TWRP się nie uruchomiło, co by być bliżej cegły użyłem takiego TWRP twrp-3.0.2-0-libra Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/xiaomi-redmi-note-3-mediatek-roms-kernels-recoveries--other-development/official-twrp-redmi-note-3-mtk-t3395841 Nie wgrywaj twrp przeznaczonych na inne telefony . libra to mi 4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-34 Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 (edited) 1 godzinę temu, mariusz.ur napisał: https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/xiaomi-redmi-note-3-mediatek-roms-kernels-recoveries--other-development/official-twrp-redmi-note-3-mtk-t3395841 Nie wgrywaj twrp przeznaczonych na inne telefony . libra to mi 4c 1 godzinę temu, dzidexx napisał: Jako, że twój model to henessy musisz mieć takie twrp. Po wgraniu go - ...flash...img musisz do niego wejść z przycisków. Jest Dzięki koledzy wgrałem na wszelki wypadek to starsze TWRP twrp-3.0.2-0-hennessy mariusz.ur Twoją techniką, dzięki za wytrwałość ze mną hehe Ostatnie pytanie to jakie Miui polska wgrać, piszą że ponoć jest ok 7.12.7, czy dać najnowszy soft? Cholera taki jestem szczęśliwy że się udało że na nowo mi się podoba ten tel Dodam że ostatnio sam mu wymieniłem baterię na nowo i działa [EDIT] Dzięki wszystko dobrze poszło, miui polska na pokładzie Edited February 25, 2018 by e-34 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts