Daniello Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 Witam, mam następujący problem: W telefonie założone mam dwie karty T-Mobile do dzwonienia, pisania SMS, MMS, oraz LycaMobile do korzystania z neta i tak, też mam ustawione w ustawieniach. Problem pojawia się przy wysyłaniu MMS, bo odbywa się to z karty T-Mobile i dopóki nie przełączę karty na internet to nie wyśle się. Zaznaczam, że przy ustawieniu Internet z Lyca pobieranie MMS z T-mobile idzie bez problemu. Można jakoś zadziałać, żeby działało wysyłanie MMS bez przełączania kart? Ustawienia MMS i internetu T-Mobile telefon pobrał sam, Lyca ustawiłem manualnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 Ale to już jest urok dual-sima, jeśli masz ustawione, że na drugiej karcie masz internet, a z pierwszej chcesz wysłać MMS to telefon za boga nie włączy internetu na pierwszej bo ma zakazane. Miałem to na każdym dual-simie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomayw Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Potwierdzam - mam to samo co Blom... Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 To proste w naprawieJa mam na pierwszej Lycamobile i tylko internet a na drugiej T-Mobile rozmowy,sms,mms i wszystko śmiga bez problemówPozdrawiam.Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomayw Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 tak nie do końca - ja mam jedną z t-mobile druga z virgin, obie wykorzystuje do rozmów/sms/mms, dane lecą z jednej (virgin) , jak nie przełączę danych na t-mobile - nie dostanę mms-a z t-mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Właśnie tu jest problem jak chcemy mieć full na dwie karty więc trzeba wybrać albo przełączanie albo jedna karta do Internetu a druga do rozmów i wtedy jest ok przynajmniej ja tak mam...Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniello Posted March 16, 2017 Author Share Posted March 16, 2017 Chyba zależy od telefonu na Redmi 4 już sam wszystko dzieli, MMSy pobierają się bez żadnego problemu z przełączaniem kart Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts