Sayidov Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 (edited) Jest już prawie stabilny CyanogenMod 13 dla Redmi 3S mimo że to dopiero Alpha to nie ma z nią prawie żadnych problemów. Uwaga! Wszystkie dane zostaną wymazane, zaleca się zrobić kopie zapasową. Wymagania: - Odblokowany bootloader - TWRP Błędy: - problemy z GPS, najlepiej po instalacji w ogóle nie włączać gps Sposób instalacji: - Pobieramy ROM i Gapps i wrzucamy na kartę - Wchodzimy do TWRP (przycisk power i +) - Robimy factory reset - Flash Rom - Flash Gapps - Reboot Sposób aktualizacji: - Pobieramy nową wersje romu i wrzucamy na kartę - Wchodzimy do TWRP - Flash Rom - Reboot Pobieranie: Rom - https://drive.google.com/drive/folders/0B9qb8cB5djMoMERlWnhuaEljVjg (cm-13.0-[ostatnia data]-UNOFFICIAL-land.zip) Gapps - http://opengapps.org/ (Wybieramy ARM64, Android 6.0, Pico lub Nano) Dodatkowe informacje: - aparat, nagrywanie i czytnik linii papilarnych działa - Rom dla Redmi 3S 2/16gb i 3/32gb Oryginalny temat na xda Edited November 12, 2016 by Sayidov 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 @Sayidov link do tematu na XDA nie funguje Cieszę się, że pojawił się custom. Jeszcze tylko AOSP i będę szczęśliwy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sayidov Posted November 12, 2016 Author Share Posted November 12, 2016 Już funguje Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 Dobre wieści: 1. CM 14.1 powinien się pojawić w ciągu kilku najbliższych dni. 2. W przyszłym miesiącu mają być przez xioami opublikowane źródła kernela dla tego telefonu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomayw Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 GPS musi być .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 7 godzin temu, jumpertomek napisał: I jak tam, wyszła już jakaś stabilniejsza wersja ? Nie, dev ma kompa w naprawie i czekamy na źródełka od xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bialyikar Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 Mi działało wszystko z jednym wyjątkiem, rozłączania się po rozmowie telefonicznej, wtedy telefon mi się wieszał i musiałem go uruchamiać od zera. Jak to poprawią, to jak dla mnie bardzo dobry rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 Wyszła nowa wersja, poprawek sporo ale nie testowałem, brak czasu. Instalował ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sayidov Posted December 23, 2016 Author Share Posted December 23, 2016 Ja czekam na Nougata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts