zioq3k Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 (edited) Witam, Wczoraj dotarł do mnie mi 5s plus 128/6gb od goldiego i wszystko spoko, tylko procenty baterii nie ubywają, wisi przez długi czas na 100%, a potem nagle 10%. Ładowanie do pełna niby zajmuje mu pół godziny, więc coś jest nie do końca tak jak być powinno. Gdzie może być problem? Mam xiaomi.eu i roota. Po wejsciu do TWRP pokazuje 8% i po wlaczeniu systemu tak jest, po czym po chwili procenty rosna bez ladowarki (?) Wipe cache i dalvik cache nie pomaga. Apka do kalibrowania baterii (usuwajaca plik baterrystats) tez nie pomaga. Softa wgrałem na tego co był, wersja jądra: 3.18.20-perf-g483bada Edited November 10, 2016 by zioq3k Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 Może warto było by wgrać miflash z flash all Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioq3k Posted November 14, 2016 Author Share Posted November 14, 2016 Czyli ze jak dokladnie? Myslalem nad wgraniem developer roma ale mam juz twrp a nie moge znalezc stockowego recovery pod ten tel. A przez twrp nonsens bo ono zawsze po wlaczeniu pokazuje 8% baterii i rosnie do 100% bez ladowarki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 (edited) Rozładuj go do końca aż się wyłączy lub do momentu, kiedy woła jeść i wyłącz telefon. Naładuj baterię do pełna na WYŁĄCZONYM telefonie. Załącz i zobacz czy to pomogło. Edited November 14, 2016 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 Albo trza roma od nowa postawić z full wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioq3k Posted November 14, 2016 Author Share Posted November 14, 2016 (edited) @up2 Robiłem tak 0 efektu. @up Wgrałem China Dev Rom i tutaj wskaźnik działa prawidłowo. Lecz wystarczyło, że wgrałem TWRP i w TWRP znowu pierdoły pokazuje a procenty rosną bez ładowarki. Więc to jest kwestia tego TWRP. Tylko o co tu może chodzić? EDIT: A jednak nie, wgrałem potem na deva TWRP i znowu ta sama sieka. Ale teraz patrzę i na każdym systemie. czy wgram go fastbootem, czy pod systemem, czy przez TWRP to mam ten bug. Zarówno na świeżo wgrany Globalu jak i Devie jak i Xiaomi.Eu czyli to może jednak jest problem sprzętowy? Edited November 14, 2016 by zioq3k Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 1 godzinę temu, zioq3k napisał: @up2 Robiłem tak 0 efektu. @up Wgrałem China Dev Rom i tutaj wskaźnik działa prawidłowo. Lecz wystarczyło, że wgrałem TWRP i w TWRP znowu pierdoły pokazuje a procenty rosną bez ładowarki. Więc to jest kwestia tego TWRP. Tylko o co tu może chodzić? EDIT: A jednak nie, wgrałem potem na deva TWRP i znowu ta sama sieka. Ale teraz patrzę i na każdym systemie. czy wgram go fastbootem, czy pod systemem, czy przez TWRP to mam ten bug. Zarówno na świeżo wgrany Globalu jak i Devie jak i Xiaomi.Eu czyli to może jednak jest problem sprzętowy? Raczej systemowy,poczekaj ze 2-3 aktualizacje na naprawę tego błędu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioq3k Posted November 14, 2016 Author Share Posted November 14, 2016 29 minut temu, majdan12 napisał: Raczej systemowy,poczekaj ze 2-3 aktualizacje na naprawę tego błędu. Ale że mam to na każdym z ROMów dostępnych na ten telefon? Dziwne to dosyć.. Ktoś inny niech się wypowie co posiada ten telefon bo wydaje mi się to dziwne. A protekcja ali mi się kończy za 6 dni i nie wiem czy mam wojować się z goldim czy co robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 1 minutę temu, zioq3k napisał: Ale że mam to na każdym z ROMów dostępnych na ten telefon? Dziwne to dosyć.. Ktoś inny niech się wypowie co posiada ten telefon bo wydaje mi się to dziwne. A protekcja ali mi się kończy za 6 dni i nie wiem czy mam wojować się z goldim czy co robić. Czyli jak zainstalowałeś przez MiFlash z zaznaczonym Flash_All system Global to miałeś ten sam problem co przy innym systemie z zainstalowanym TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioq3k Posted November 15, 2016 Author Share Posted November 15, 2016 8 godzin temu, majdan12 napisał: Czyli jak zainstalowałeś przez MiFlash z zaznaczonym Flash_All system Global to miałeś ten sam problem co przy innym systemie z zainstalowanym TWRP? Tak dokładnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 Przed chwilą, zioq3k napisał: Tak dokładnie. To ja bym wyjaśnił ze sprzedawcą,bo jak by to był problem globalny na dużą skale to na forum MIUI było by o tym głośno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioq3k Posted November 15, 2016 Author Share Posted November 15, 2016 A sprzedawca na alim nie odpowiada a to HK Goldway. Walić disputa czy co robić? ;/ Dziwna sprawa naprawde, bo telefon jest bardzo fajny a ten wskaznik uciazliwy. Po wejsciu jakkolwiek w recovery pokazuje 8% naladowania i potem bez ladowarki w ciagu 15 min rosnie zbugowane do 15%.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 (edited) 15 minut temu, zioq3k napisał: A sprzedawca na alim nie odpowiada a to HK Goldway. Walić disputa czy co robić? ;/ Dziwna sprawa naprawde, bo telefon jest bardzo fajny a ten wskaznik uciazliwy. Po wejsciu jakkolwiek w recovery pokazuje 8% naladowania i potem bez ladowarki w ciagu 15 min rosnie zbugowane do 15%.. Załóż spór. W Xiaomi na MIUI i innych systemach to z % baterii są problemy. Na dwóch modelach Xiaomi miałem dziwną sytuacje z baterią a dokładniej z % baterii problem był przez kilka pierwszych ładowań a potem znikał Edited November 15, 2016 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioq3k Posted November 15, 2016 Author Share Posted November 15, 2016 2 minuty temu, majdan12 napisał: Załóż spór. W Xiaomi na MIUI i innych systemach to z % baterii są problemy. No tutaj jest ciagle 100%. To samo przy SOT 4h. Spór robić o ile $ refundu? Za tel dalem 480$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 Przed chwilą, zioq3k napisał: No tutaj jest ciagle 100%. To samo przy SOT 4h. Spór robić o ile $ refundu? Za tel dalem 480$ Ja na swoim przykładzie mogę powiedzieć że miałem inny dziwny problem z % baterii i samo się naprawiło po jakieś liczbie ładowań baterii. Załóż spór,napisz o co chodzi i weź może sobie przedłuż okres ochrony,bo może za dwa tygodnie problemu nie będzie z % baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioq3k Posted November 15, 2016 Author Share Posted November 15, 2016 16 minut temu, majdan12 napisał: Ja na swoim przykładzie mogę powiedzieć że miałem inny dziwny problem z % baterii i samo się naprawiło po jakieś liczbie ładowań baterii. Załóż spór,napisz o co chodzi i weź może sobie przedłuż okres ochrony,bo może za dwa tygodnie problemu nie będzie z % baterii. Może, a rozladowywales go do 0 czy jak? Bo ja jak go chce naladowac to musze wejsc w recovery podlaczyc ladowarke wlaczyc - on wtedy twierdzi ze po 15 min sie naladowal ale trzymam cala noc i trzyma te 4-5h. Lub czekam az sie wylaczy, ale raczej nie zdazam go wyladowac do nocy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 Ja nie schodzę poniżej 20% baterii. U mnie był inny błąd ale też związany był z baterii i mniej uciążliwy niż twój,miałem ten błąd na dwóch modelach Xiaomi z serii Mi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioq3k Posted November 15, 2016 Author Share Posted November 15, 2016 (edited) To jak, mojego zajezdzac do 0% baterii teraz ciągle czy jak? Bo w sumie innej opcji nie widzę. Teraz go zrestartowałem i było 10% i rośnie.. i za jakieś 15min znowu pokaże 100%. Bez sensu. Edited November 15, 2016 by zioq3k Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 32 minuty temu, zioq3k napisał: To jak, mojego zajezdzac do 0% baterii teraz ciągle czy jak? Bo w sumie innej opcji nie widzę. Teraz go zrestartowałem i było 10% i rośnie.. i za jakieś 15min znowu pokaże 100%. Bez sensu. Trudny to przypadek,może @Acid spotkał się z czymś takim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioq3k Posted November 15, 2016 Author Share Posted November 15, 2016 (edited) 7 minut temu, majdan12 napisał: Trudny to przypadek,może @Acid spotkał się z czymś takim. Oby bo po doskonałym wrażeniu z Mi Note Pro.. mam teraz niesmak z Mi 5s Plus.. A nie widzi mi się wysyłanie go do chin (2 miechy bez tela?) , niby mam wykupioną roczną gwarancje aliexpress w Pl (replacement 1 year warranty) ale cholera wie ile to by trwało itp. A telefon mi jest potrzebny. @Redmi2 prawdopodobnie jest tak od nowości, nie sprawdziłem tego od razu, tylko od razu poszedł unlock i xiaomi.eu i teraz kombinuje i próbuje go jakoś ogarnąć. Wgrywać softy umiem - z Mi Note Pro i Redmi 3 było 0 problemów. Edited November 15, 2016 by zioq3k Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 (edited) 8 minut temu, Redmi2 napisał: To napewno nie wina serii telefonów, twrp ani miui, masz albo skopany tel albo coś namieszałeś. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk U mnie to było coś takiego że mam np.30% baterii podłączam ładowarkę,mija jakiś czas i nadal jest 30%,wykonuje restart systemu (MIUI,Resurrection Remix) i już widać postęp w ładowaniu się baterii czyli jest np.80%. Co ciekawe na wyłączonym systemie gdzie jest tylko ikona baterii i % ładowania też zawieszały się % baterii i wystarczyło włączyć system operacyjny aby % były już na poprawnym poziomie. Po kilku naładowaniach telefonu naprawiło mi się to na Mi Max (Hydrogen - 2 GB RAM - 16 GB ROM - TWRP - MIUI,Resurrection Remix 5.7.3/5.7.4) i Mi Note (Snapdragon 801 - 3 GB RAM - 16 GB ROM - Android 4.4.4 - MIUI - Mi Recovery). Na Redmi Note 2 - MIUI - Mi Recovery - ROM starsza wersja która nie wymagała TWRP) nie było problemu u mnie Przeglądając fora spotkałem się z takim problemem jak mój. Edited November 15, 2016 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioq3k Posted November 15, 2016 Author Share Posted November 15, 2016 Przed chwilą, Redmi2 napisał: Jak miflash w edl na china nie pomogl, bez wgrywania twrp to telefon nadaje się tylko do reklamacji. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Robiłem MiFlasha przez Fastboota, myslisz ze cos sie zmieni przez EDL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 Dziwne rzeczy z baterią jak w dziale RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioq3k Posted November 15, 2016 Author Share Posted November 15, 2016 56 minut temu, Redmi2 napisał: Raczej, nie ale zrobić nie zaszkodzi, jeśli dalej bedzie tak jak teraz to reklamuj telefon do goldiego i tyle. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk I wtedy co odsyłka do chin i 2mc bez tela ? ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 10 minut temu, zioq3k napisał: I wtedy co odsyłka do chin i 2mc bez tela ? ;/ To już nie do nas pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioq3k Posted November 15, 2016 Author Share Posted November 15, 2016 (edited) To niestety sie zawiodłem na tej firmie a szkoda bo naprawde bylem zadowolony z poprzednieg, ba nawet router i powerbanka od xiaomi kupilej i jestem z nich bardzo zadowolony. No ale coz. Jeszcze mam wykupiona jakas gwarancje aliexpress w PL ktos z tego korzystal? Bo moze to szybciej zadziala. Edited November 15, 2016 by zioq3k Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 Ja zamówiłem 4 telefony Xiaomi w tym trzy modele dla siebie i pięknie działa,jeszcze Mi Band 1S też zalicza się do tego grona dobrych produktów od Hong Kong Goldway. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioq3k Posted November 15, 2016 Author Share Posted November 15, 2016 @Redmi2 Nie jest to wersja repaired na 100%. Nie był fabrycznie zafoliowany więc mogli kurde sprawdzić go czy chodzi dobrze. Nie u niego w EU a to chyba jest jakaś gwarancja aliexpress, ale z tego co widzę nie mogę jej nawet wyegzekwować więc ogólnie fajnie. Napisałem do niego zobaczymy co powie. Fajnie by było gdyby poszedł na układ że to mu odsyłam i mi wysyła nowy, ale pewno tak kolorowo nie będzie. A szkoda bo bez telefonu tyle czasu to trochę słabo. Poprzedni tel był z IbuyGou i nie było problemu. Ale to może czysty przypadek.. @majdan12 Widocznie masz szczęście. Zobaczymy jeszcze co powie na ten temat ktoś bardziej obeznany, a ja zaczynam wojować z Goldim bo co mi zostało.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Dnia 15.11.2016 o 10:38, Redmi2 napisał: Jak miflash w edl na china nie pomogl, bez wgrywania twrp to telefon nadaje się tylko do reklamacji. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk I tu jest podsumowanie wątku. China lub Global z EDL i MIFlash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioq3k Posted November 16, 2016 Author Share Posted November 16, 2016 @Acid Przed chwilą przeflashowałem w EDL. Nic to nie dało, jest dokładnie tak jak było przed flashem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts