leonov Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Źródło informacji http://www.techgrapple.com/miui-9-based-android-7-nougat/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Ciekawe czy mediateki,tez dostana androida 7.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 A czy @Acid przypadkiem już nie pisał że te 2 screenshoty to fake? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Może i prawda ale w takim razie czemu data aktualizacji DEV jest z przyszłości? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted November 9, 2016 Author Share Posted November 9, 2016 13 minut temu, redminote2 napisał: Ciekawe czy mediateki,tez dostana androida 7.1 Mediateki nie dostaną nawet 6-tki , nie mówiąc już o 7-ce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike2301 Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 7 godzin temu, leonov napisał: Mediateki nie dostaną nawet 6-tki , nie mówiąc już o 7-ce. tylko, że Redmi Pro i Redmi Note 4 już mają 6.0... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aucon Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 (edited) Dnia 1.12.2016 o 14:12, pawellabedz napisał: Ja się zastanawiam czy ludzie dalej się nauczą że kupując telefon z mediatekiem nie mają co liczyć na wyższy system ale troszkę to się zmienia To dziwne, bo mój dostał i cały twój plan... Chociażby m1 note, którego nadal posiadam, MT 6752 z 4.4 na 5.1, czy dostanie 6.0 wyjaśni się mniej więcej pod koniec tego miesiąca (Flyme więc, tak jak zawsze są z tyłu), UMI zapowiedziało 7.0 na telefony z P10, kolejny przykład, Elephone też aktualizował przynajmniej kilka modeli więc coś masz stare dane. Jak się producentowi nie chce to i swoje starsze flagowe modele zostawi, ba nawet z aktualnymi może być problem. Edited December 3, 2016 by Aucon Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingo1 Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Wiadomo coś na jakie modele telefonów Xiaomi będzie przewidziany Android 7 i nowe MIUI 9? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 @lingo1 Miui9 będziesz mieć praktycznie na każdym urządzeniu (pewnie z wyjątkiem redmi 1 i mi2/mi2s). Jeśli chodzi o andka7 to nie przejmuj się nim całkowicie. MIUI chodzi swoimi drogami - co widać bardzo dobrze - jest dokładnie takie samo na 4.4, 5.0, 5.1, 6.0, 7.0 (trwają alfa testy na mi5). I oprócz wyższego numerka w ustawieniach nie zauważysz żadnej różnicy między 4.4 a 7.0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazok Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 8 minut temu, Uri0550 napisał: @lingo1 Miui9 będziesz mieć praktycznie na każdym urządzeniu (pewnie z wyjątkiem redmi 1 i mi2/mi2s). Jeśli chodzi o andka7 to nie przejmuj się nim całkowicie. MIUI chodzi swoimi drogami - co widać bardzo dobrze - jest dokładnie takie samo na 4.4, 5.0, 5.1, 6.0, 7.0 (trwają alfa testy na mi5). I oprócz wyższego numerka w ustawieniach nie zauważysz żadnej różnicy między 4.4 a 7.0 Mi2s raczej dostanie - to nadal mocny sprzęt 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 23 godziny temu, Uri0550 napisał: I oprócz wyższego numerka w ustawieniach nie zauważysz żadnej różnicy między 4.4 a 7.0 Niby nie, ale zdarza się, że niektóre programy wymagają nowszej wersji Androida do działania lub by oferowały konkretne funkcje, bez ograniczeń funkcjonalności. Spotkałem parę takich programów (choć nie używałem, bo nie miałem potrzeby), również od samego Google, także nie zawsze chodzi o sam numerek w ustawieniach. Generalnie temat wałkowany przy każdej nowej wersji MIUI i zawsze pojawia się to samo pytanie, dlatego chyba już lepiej w pierwszym poście dać takie standardowe informacje. MediaTek nie słynie z aktualizacji, tyle że producenci smartphonów czasem się wysilają i dają nowsze wersje Androida nawet dla low-endowej półki, przykładem może być również pierwszy Redmi, który dostał aktualizację do wersji 4.4, mimo że wszystkie inne sprzęty z tym SoC nie miały nowszej wersji niż 4.2 (oprócz custom ROMów). Link to comment Share on other sites More sharing options...
zygzak Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 Mi 4c, Mi 4s, Mi Note Pro and Mi Max will be upgraded to Android N soon. źródło: http://en.miui.com/thread-439882-1-1.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 3 godziny temu, zygzak napisał: Mi 4c, Mi 4s, Mi Note Pro and Mi Max will be upgraded to Android N soon. źródło: http://en.miui.com/thread-439882-1-1.html Nieźle. Powiem szczerze, że nie byłem za bardzo przekonany do tego, że nasz model dostanie upgrade Miłe zaskoczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zygzak Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 Po tym co się działo z Mi5 to nie jestem pewien, czy się cieszyć... Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 5 minut temu, zygzak napisał: Po tym co się działo z Mi5 to nie jestem pewien, czy się cieszyć... Możesz przybliżyć? Bo nie bardzo jestem w temacie . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 4 minuty temu, virusek90 napisał: Możesz przybliżyć? Bo nie bardzo jestem w temacie . . . Dopiero co wyszedł android 7, ludzie się rzucili, a tam błędy. No... Nowa wersja, nowy android i błędy były, rozumiesz? DEV i błędy. Poczekaliby miesiąc-dwa to nie, od razu hurraaaaa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 1 minutę temu, galakty napisał: Dopiero co wyszedł android 7, ludzie się rzucili, a tam błędy. No... Nowa wersja, nowy android i błędy były, rozumiesz? DEV i błędy. Poczekaliby miesiąc-dwa to nie, od razu hurraaaaa. No ale raczej nie powielą już tych błędów? Więc nie powinno być tragedii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 1 minutę temu, virusek90 napisał: No ale raczej nie powielą już tych błędów? Więc nie powinno być tragedii? Zawsze pierwsza wersja nowego numerka będzie z błędami, do tego przy Mi5 był wymóg wipe, ludzie robili nie ten wipe co trzeba i telefon stawał się klockiem (jedyny plus, że nie śmierdział). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 2 minuty temu, galakty napisał: do tego przy Mi5 był wymóg wipe G. prawda. Czytaj cokolwiek zanim napiszesz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 1 minutę temu, Acid napisał: G. prawda. Czytaj cokolwiek zanim napiszesz. To czemu ludzie masowo robili wipe? Gdzieś musiała być informacja... Bo samo wipe cache by nic nie zepsuło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zygzak Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 Nie o wipe chodziło, była cała rozpiska procedura krok po kroku a i tak robili po swojemu. I mają cegły. Do tej pory jak coś poszło nie tak to w miarę łatwo było telefon odratować, tutaj już wyższa szkoła jazdy zostaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 To czemu ludzie masowo robili wipe? Gdzieś musiała być informacja... Bo samo wipe cache by nic nie zepsuło.Zapytaj się tych ludzi. Nigdzie nie było takiej informacji. Ludzie sami sobie częściej bzdury wmawiaja niż to jest faktycznie gdzieś powiedziane. Przede wszystkim to zwykły update. Jak każda inna aktualizacja. Różnica jest tylko by wgrać nowsze twrp. Wysłane z mojego MI 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 1 minutę temu, Acid napisał: Zapytaj się tych ludzi. Nigdzie nie było takiej informacji. Ludzie sami sobie częściej bzdury wmawiaja niż to jest faktycznie gdzieś powiedziane. Przede wszystkim to zwykły update. Jak każda inna aktualizacja. Różnica jest tylko by wgrać nowsze twrp. Wysłane z mojego MI 5 W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd, ta masówka z brickami jakoś mnie wytrąciła (od zawsze wszędzie jest mówione, że można zrobić wipe cache/dalvik, ale czemu robili wipe data/system...). Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 To chyba wszystko zostało już sprostowane Teraz tylko czekać na update dla kolejnych modeli w tym i mojego Mi4C 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 Przy aktualizacji systemu wipe cache robi się chyba z automatu. Generalnie to nic nie poprawia oprócz tego, że telefon uruchamia się godzinami Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 Przed chwilą, Redmi2 napisał: Nie chodzi o to . Ze ludzie dodatkowo robia to jak instaluja nowy rom, czyli zamiast dac reboot to system to klikaja wipe dalvik/cache a niektorzy wracaja robia factory reset a ja daje zawsze reboot to system czy to instaluje full rom, czy mala paczke ota, czy dodatki miuipolska,gappsy.zip, supersu(chociaz tego juz nie instaluje a z 8msc )itp. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Nie no ja zawsze daję cache i dalvik, jakoś tak... Ale to w niczym nie przeszkadza. O cofaniu do factory reset to pierwsze słyszę, porażka Te telefony powinny być wydawane po ukończeniu egzaminu TWRP Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Fake, czy nie fake - mam nadzieję, że w końcu devsi dodadzą synchro przypomniej z kalendarza Google i apki kalendarza w MIUI. Mocno mi tego brakuje. W innych ROMach odpalam apkę Google i po sprawie, ale MIUI ma zupełnie odmienny wygląd i apka Googla wygląda jak z innej bajki. A Widget, to inna galaktyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf45 Posted December 24, 2016 Share Posted December 24, 2016 Liczę, że pojawi się możliwość zmiany siatki pulpitu bez żadnych kombinacji. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 24, 2016 Share Posted December 24, 2016 http://www.tablety.pl/android/2016-12-24/xiaomi-miui-9-usuwanie-aplikacji/ Ciekawe, czy to się potwierdzi... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Pewnie będzie jako możliwość wyłączenia, bo samo usunięcie nie przyniesie żadnej korzyści w stosunku do wyłączenia, a wad ma dużo. Ciekawi mnie kiedy Gboard przestanie się włączać w aktywnych klawiaturach po każdym restarcie... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Pewnie będzie jako możliwość wyłączenia, bo samo usunięcie nie przyniesie żadnej korzyści w stosunku do wyłączenia, a wad ma dużo. Ciekawi mnie kiedy Gboard przestanie się włączać w aktywnych klawiaturach po każdym restarcie... Najpierw odinstaluj aktualizacje to później będziesz mógł wyłączyć całkowicie, u mnie po wyłączeniu już się nie włączała ale teraz zacząłem jej używać Wysłane z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 1 godzinę temu, Winiu89 napisał: Najpierw odinstaluj aktualizacje to później będziesz mógł wyłączyć całkowicie, u mnie po wyłączeniu już się nie włączała ale teraz zacząłem jej używać Wysłane z Mi4c Myślisz, że tego nie sprawdzałem? Nawet po odinstalowaniu nie da się wyłączyć. Na RN2 na Andku 5.1 dało radę, na Andku 6 nie :/ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Usuwanie aplikacji nie zawsze jest dobre, nawet zamrażanie może powodować problemy, przykładem może być Galeria, która po zamrożeniu (jeszcze na MIUI v5) powodowała u mnie problemy z zmianą tła. Ja nie widzę potrzeby usuwania wbudowanych aplikacji, chyba że są to chińskie apki do ichnich usług, z których nie korzystamy w Europie, ale jeśli ma to dotyczyć takich rzeczy jak kalkulator, muzyka itp., to niech sobie będą. Może bardziej chodzi tu o odinstalowywanie pakietu Microsoftu, który ma to się pojawić w nowych systemach jako preinstalowany i jak zwykle jest nie dopowiedziane o jakie programy chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 15 minut temu, mgcompany napisał: Usuwanie aplikacji nie zawsze jest dobre, nawet zamrażanie może powodować problemy, przykładem może być Galeria, która po zamrożeniu (jeszcze na MIUI v5) powodowała u mnie problemy z zmianą tła. Ja nie widzę potrzeby usuwania wbudowanych aplikacji, chyba że są to chińskie apki do ichnich usług, z których nie korzystamy w Europie, ale jeśli ma to dotyczyć takich rzeczy jak kalkulator, muzyka itp., to niech sobie będą. Może bardziej chodzi tu o odinstalowywanie pakietu Microsoftu, który ma to się pojawić w nowych systemach jako preinstalowany i jak zwykle jest nie dopowiedziane o jakie programy chodzi. Obecnie zamrażanie nie zawsze jest dobre, ale być może zaprojektują aplikacje tak, aby jedna nie była zależna od drugiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Usuwanie aplikacji nie zawsze jest dobre, nawet zamrażanie może powodować problemy, przykładem może być Galeria, która po zamrożeniu (jeszcze na MIUI v5) powodowała u mnie problemy z zmianą tła. Ja nie widzę potrzeby usuwania wbudowanych aplikacji, chyba że są to chińskie apki do ichnich usług, z których nie korzystamy w Europie, ale jeśli ma to dotyczyć takich rzeczy jak kalkulator, muzyka itp., to niech sobie będą. Może bardziej chodzi tu o odinstalowywanie pakietu Microsoftu, który ma to się pojawić w nowych systemach jako preinstalowany i jak zwykle jest nie dopowiedziane o jakie programy chodzi.Przecież już jest na Note 2 i Mix. To zwykłe apki typu Word i Excel na /data... Wysłane z mojego MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts