Jump to content

Xiaomi Mi5 Global Rom

arlenbales

Recommended Posts

Na Globalu Stable tez powinien pójść unlock robisz coś źle albo masz syf w komputerze i masz problem ze sterownikami.Jesteś zalogowany na konto xiaomi na komórce ? Próbuj wszystkiego co jest w poradniku "Odblokowanie bootloadera" i czytanie postów

Guest fanxiaomi

Witam, chcę wgrać na mi5 najnowszy official global stable na "global stable" (dla pewności oryginalnego softu i fabrycznego wyczyszczenia telefonu), czy ta metoda z poradnika/postu 1 będzie najlepsza?:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Zauważyłem na swoim Mi5 z ostatnim global stable następujące problemy, opóźnienie dotyku, główny mikrofon prawie nie nagrywa, duże pliki ściągają się z bardzo wolną prędkością, no i jeszcze ta stabilizacja obrazu, wiem że są to znane problemy i słyszałem, że wystarczy coś po prostu dograć z poprzedniej wersji MIUI, jednak nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedniego tematu, można prosić o jakiś link ? :) Ewentualnie, która wersja, Waszym zdaniem, jest obecnie najstabilniejsza (niekoniecznie z najnowszych i niekoniecznie z globali).

A możesz napisać dokładnie wersję?

Dostałem swojego Mi5 Pro z ibuygou z Global Romem 8.0.2.0, przez OTA zrobiłem mu upgrade do Global stable 8.1.2.0 i w sumie się zastanawiam i czytam teraz co w nim nie działa jak należy. Na razie chcę zostać na Globalu, aczkolwiek mam już zgodę na unlock. Proszę powiedz który Global Rom jest najlepszy? 7.1.19 (to jak rozumiem jest Andek 7 z problemami jeszcze ) czy 6.11.0 (ostatni Andek 6) najlepszy? Czy jeszcze inny?

10 godzin temu, JacekBB napisał:

A jak Ci działa GPS? Hehehe

Nie korzystam z gps w telefonie. W domu teraz nie złapał. Jutro sprawdzę rano,  jak będę jechał do pracy...  O ile nie zapomnę :)

Screenshot_2017-01-25-08-57-21-992_com.chartcross.gpstest.png

Doszedłem do śmietnika 15 metrów i już tak było... Wysoka zabudowa 9 piętrowe budynki dookoła. 

Edited by bergmen

No dobra czyli mamy na tapecie takie romy:

- Global Stable - 8.1.2.0

- China Stable - 8.1.6.0

- Dev Global - Andek 6 - 6.11.10

- Dev China - rozumiem, że to ostatni Andek 6 - 6.12.29 ?

- Dev Global - Andek 7 - 7.1.19

- Dev China - Andek 7 - 7.1.20

Na którym Andku jest najlepiej bez tych problemów: ?

Cytat

opóźnienie dotyku, główny mikrofon prawie nie nagrywa, duże pliki ściągają się z bardzo wolną prędkością, no i jeszcze ta stabilizacja obrazu

Rozumiem, że China rom mają tylko język angielski i chiński w przeciwieństwie do Globala, innych różnic nie ma?

12 godzin temu, bergmen napisał:

Nie korzystam z gps w telefonie. W domu teraz nie złapał. Jutro sprawdzę rano,  jak będę jechał do pracy...  O ile nie zapomnę :)

Screenshot_2017-01-25-08-57-21-992_com.chartcross.gpstest.png

Doszedłem do śmietnika 15 metrów i już tak było... Wysoka zabudowa 9 piętrowe budynki dookoła. 

Widzi a fixa nie ma....

Odpaliłem dziś AM... porażka.... 5 minut i niby już a lia :(

faktycznie, nie zwróciłem uwagi... Potestuje czy/ew kiedy złapie fixa :)

Wyszedłam przed robotę na szluga i w tym czasie satelity znalazł szybko, ale fixa nie. Więc jest lipa. Ciekawe czy fixa w ogóle złapie :)

Chwila w ruchu i gps prawie wyleczony... W aucie złapał. Dokładność się poprawiala,czego screen nie obejmuje. 

Screenshot_2017-01-25-16-07-17-443_com.chartcross.gpstest.png

Edited by bergmen

Ogólnie ludzie narzekają na tą aktualizacja 7.1.19 czy rzeczywiście są problemy? Nie wiem czy zmieniać.
Wiem że było ale czy mogę zmienić global dev na stable bez odblokowywania niczego?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Dev Global - Andek 7 - 7.1.19

U mnie 2 dnie temu nie widział nic przez 30min.

Wczoraj po 5min zobaczył 2 satelity, po kolejnych 3 min zauważył jeszcze 1... i koniec.

Jeśli potrzebujesz na bieżąco korzystać z GPS, to wstrzymałbym się z aktualizacją.

Edited by K4r0lSz

6 minut temu, K4r0lSz napisał:

Dev Global - Andek 7 - 7.1.19

U mnie 2 dnie temu nie widział nic przez 30min.

Wczoraj po 5min zobaczył 2 satelity, po kolejnych 3 min zauważył jeszcze 1... i koniec.

Jeśli potrzebujesz na bieżąco korzystać z GPS, to wstrzymałbym się z aktualizacją.

Korzystam sporadycznie z gps.

Skoro już masz andka 7 to jakie jeszcze widzisz różnice ? na plus czy jednak na minus ?

Nie działa automatyczny Backup.

Wczoraj zauważyłem problem z przechodzeniem z Danych Mobilnych na WiFi - potrzebne było ponowne uruchomienie, aby działał internet.

HotSpot nie udostępnia internetu, jeśli najpierw nie skorzystamy z niego w telefonie.

Bateria troszkę szybciej się zużywa, ale bez dramatyzmu.

Jest trochę więcej pamięci RAM dostępne.

Wcześniej na 6.11.10 wszystko śmigało jak należy

A dziś po 3-4 minutach:

ff4e8652e6af094a4005d0c7dc5ec74b.jpg

Edited by K4r0lSz

8 minut temu, bergmen napisał:

od miui8 nie ma możliwości kalibracji stabilizacji obrazu. Android7 nie wprowadził zmian w aplikacji aparatu. Nie poprawiła i nie pogorszyła się też jakość wykonywanych zdjęć.

Jak podeślesz libsy z poprzedniego androida i androida 7 to porównam, czy ŻADNYCH zmian nie było ;) Akurat na Mi4C grzebią w auto-focusie.

7 minut temu, galakty napisał:

Jak podeślesz libsy z poprzedniego androida i androida 7 to porównam, czy ŻADNYCH zmian nie było ;) Akurat na Mi4C grzebią w auto-focusie.

Nie mam roota. Nie mam TWRP i bootloader zablokowany. Wycofali mi zgodę na zdjęcie blokady :( czym skutecznie mnie zniechęcili do zabawy romami... 

3 minuty temu, secikk napisał:

witam. właśnie dostałem od goldway tel xiaomi mi5 . wgrany jest system miui 8 global 9.6.1 beta, czy mam się bać tego systemu? czy mogę bez odblokowania najpierw  wgrać Xiaomi Mi 5 Global Version: V8.1.2.0.MAAMIDI (MIUI8) stable,  ze strony http://en.miui.com/download-299.html#443. 

zostań na global dev. Tylko zaktualizuj do najnowszej wersji. Normalnie przez aktualizacje.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...