latet Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 1 godzinę temu, sebastiw napisał: No to zobaczymy jak Wam dojdą paczki, jakie będą opłaty oczywiście trzymam mocno kciuki, żeby to nie była ściema, ale nie chce mi się wierzyć, żeby jakakolwiek firma sprzedawała coś poniżej wartości, bo musieliby nieźle dopłacać, a i bez tego mają b. tanio A co ma VAT lub jego brak płacony (lub nie) przez odbiorcę urzędowi celnemu w swoim kraju do jakiegoś "dopłacania" przez sprzedawcę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cuben1ty Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 mam pewien problem z kuponami http://i.imgur.com/emahSku.gifv Link to comment Share on other sites More sharing options...
gstw Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 (edited) 50 minut temu, cuben1ty napisał: mam pewien problem z kuponami http://i.imgur.com/emahSku.gifv u mnie jest podobnie przy próbie zakupu: http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Mi5-5-2inch-FHD-Android-6-0-OS-4GB-64GB-4G-LTE-Smartphone-64-Bit-Qualcomm-Snapdragon-820-Quad-Core-Type-C---Black-363115.html Edited November 11, 2016 by gstw Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.geekbuying Posted November 11, 2016 Author Share Posted November 11, 2016 50 minut temu, cuben1ty napisał: mam pewien problem z kuponami http://i.imgur.com/emahSku.gifv Na produkty przecenione "deal" kupony nie działają. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gstw Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Przed chwilą, piotr.geekbuying napisał: Na produkty przecenione "deal" kupony nie działają. jasne Link to comment Share on other sites More sharing options...
saperq Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Zamówiłem 2 telefony. Obydwa EU Express ( bez ryzyka vat). Jeden do DE, drugi do PL. Zobaczymy czy wszędzie działa hehe. Chcę jeszcze 1 zamówić. Redmi pro się dla żony spodobały. Jakoś przeboleję złoty kolor hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Czy ktoś wtajemniczony może mi wyjaśnić, dlaczego w tym sklepie (zresztą chyba nie tylko w tym) Mi Max 650 3/32GB w wersji chińskiej jest aż o ok. 40$ droższy od identycznego modelu w wersji International (przy czym tak naprawdę różnią się tylko ładowarką)? Czy chodzi o objęcie tych modeli INT jakąś specjalną promocją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Tak jak pisałem - oferta wkracza dopiero dzisiaj, produkty będą stale dodawane do listy SF I EU Express, a ja postaram się na dniach zrobić jakąś listę popularnych itemków. _____ No helooooł. ____@wojtekmarchewka, dziękuję http://m.geekbuying.com/item/Xiaomi-Redmi-Note-4-Pro-5-5inch-FHD-2-5D-Arc-Screen-MIUI-8-4G-LTE-Smartphone-Helio-X20-MT6797-Deca-Core-3GB-RAM-64GB-ROM-13-0MP-Touch-ID-4100mAh-Metal-Body---Silver-371576.html Wybacz że bez formatki, smartfon :3Czy jak się zamówi wersję Global Rom, tzn że wgrają Miui z tym dobrym tłumaczeniem Miui na zablokowany bl? Wysłałem z telefonu Xiaomi Redmi 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.geekbuying Posted November 11, 2016 Author Share Posted November 11, 2016 Ważne info! Jeśli płacicie kartą za pośrednictem PayPala - koniecznie zmieńcie walutę w sklepie na PLN przed złożeniem zamówienia - różnice są spore, na przykład mi5 przy płatności USD wychodzi 975 zł, przy płatności PLN 920. Jeśli macie pilne pytania - pw na fejsie. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
saperq Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Chyba piszesz do osób co nie mają konta walutowego w USD. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 5 minut temu, piotr.geekbuying napisał: Ważne info! Jeśli płacicie kartą za pośrednictem PayPala - koniecznie zmieńcie walutę w sklepie na PLN przed złożeniem zamówienia - różnice są spore, na przykład mi5 przy płatności USD wychodzi 975 zł, przy płatności PLN 920. Jeśli macie pilne pytania - pw na fejsie. Kurcze, szkoda że wcześniej nie napisałeś. Jeśli po zmianie waluty w sklepie na PLN rzeczywiście płaci się tyle w zł ile tam wyskoczy, to jest to kurs niemal taki jak średni kurs NBP. Najdrożej wychodzi, jak się płaci PlayPalem w dolarach z kasy na Paypalu (w zł) – bez żadnej karty powiązanej. Nieco mniej, gdy płaci się kartą, ale PayPal robi przewalutowanie. Jeszcze mniej, gdy się zmusi Paypala do obciążenia polskiej karty kwotą w dolarach. I to może być już zblizone to tego sposobu, który opisałeś (pewność będę miał, jak mi bank przewalutuje dzisiejsze transakcje w poniedziałek – taraz sobie zanotuję ile było tą metodą). Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 7 minut temu, piotr.geekbuying napisał: Ważne info! Jeśli płacicie kartą za pośrednictem PayPala - koniecznie zmieńcie walutę w sklepie na PLN przed złożeniem zamówienia - różnice są spore, na przykład mi5 przy płatności USD wychodzi 975 zł, przy płatności PLN 920. Jeśli macie pilne pytania - pw na fejsie. Geekbuying ma korzystne przewalutowanie gdzie 1$=4zł, dlatego nie warto przewalutować za pomocą PayPal Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 14 minut temu, wojtekmarchewka napisał: Geekbuying ma korzystne przewalutowanie gdzie 1$=4zł, dlatego nie warto przewalutować za pomocą PayPal O tak! A dokładnie (dziś) 4,025. Średni kurs NBP dziś to 3,99. Paypal mi najpierw zaproponował przeliczenie po kursie 4,23zł/$ (tzn. ze złotówek na swoim wewn. Paypalowym koncie). Odrobinę niżej (4,13zł/$) zaproponował mi Paypal, gdy chciałem za jego pośrednictwem obciążyć polską kartę Maestro (w sumie ciekawe, że ma 2 różne kursy w tym samym momencie). Nie skorzystałem z żadnej z tych opcji, tylko wymusiłem, aby Paypal obciążył moją polską kartę kwotą w dolarach, zostawiając przewalutowanie bankowi. Jak to bank przeliczy, to się dowiem najwcześniej w poniedziałek, ale podejrzewam, że będzie to coś pośredniego. Czyli coś pomiędzy tym sklepowym 4,025zł/$ a tym niższym z dwóch Paypalowych propozycji (4,13zł/$) [przy teoretycznym założeniu, że kurs dolara będzie wtedy taki jak dziś]. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 1 minutę temu, latet napisał: O tak! A dokładnie (dziś) 4,025. Średni kurs NBP dziś to 3,99. Paypal mi najpierw zaproponował przeliczenie po kursie 4,23zł/$ (tzn. ze złotówek na swoim wewn. Paypalowym koncie). Odrobinę niżej (4,13zł/$) zaproponował mi Paypal, gdy chciałem za jego pośrednictwem obciążyć polską kartę Maestro (w sumie ciekawe, że ma 2 różne kursy w tym samym momencie). Nie skorzystałem z żadnej z tych opcji, tylko wymusiłem, aby Paypal obciążył moją polską kartę kwotą w dolarach, zostawiając przewalutowanie bankowi. Jak to bank przeliczy, to się dowiem najwcześniej w poniedziałek, ale podejrzewam, że będzie to coś pośredniego. Czyli coś pomiędzy tym sklepowym 4,025zł/$ a tym niższym z dwóch Paypalowych propozycji (4,13zł/$) [przy teoretycznym założeniu, że kurs dolara będzie wtedy taki jak dziś]. U mnie na dzień dzisiejszy WBK przeliczyłby 4.13/1$, ponieważ mam kartę walutową w Euro i tanio mogę kupić walutę poprzez bank, to zazwyczaj wykorzystuję kartę waluitową, ale przy zakupach w Geekbuying żadna z opcji nie jest opłacalna niż wybranie u nich waluty w złotówkach, dziś chcialem kupić na Ali... ale usunęli płatność "Przelewy24" a na karcie nie mam Ojro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastiw Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 7 godzin temu, piotr.geekbuying napisał: @sebastiw, coś Ty taki zdesperowany, żeby ferment mi tu siać? Po prostu dużo kupuję i wiem jakie to są często "pewniaki"... a większość okazji to ściema, dlatego jestem dość czujny Obym nie miał racji w tym przypadku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketyso Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 (edited) czy nie można anulować płatności kartą i zapłacić przez Paypal po cenach PLN ?? mi Pko bp przeliczyło po 4,17 a zakupy ponad 500$ Edited November 11, 2016 by ketyso 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartaspoz Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 1 godzinę temu, piotr.geekbuying napisał: Ważne info! Jeśli płacicie kartą za pośrednictem PayPala - koniecznie zmieńcie walutę w sklepie na PLN przed złożeniem zamówienia - różnice są spore, na przykład mi5 przy płatności USD wychodzi 975 zł, przy płatności PLN 920. Jeśli macie pilne pytania - pw na fejsie. Szkoda, że dopiero teraz mówisz Ja dalem sobie przewalutowac przez PayPal i fakt - wyszło drożej, ale nie ma tragedii. Ceny na geekbuying - 299$/1207,49zl Cenę PayPal - 1258,12zl Kupowalem mi5s w komplecie http://www.geekbuying.com/item/Package-Xiaomi-Mi-5S-3GB-64GB-Smartphone---Silver-373712.html 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 2 minuty temu, bartaspoz napisał: Szkoda, że dopiero teraz mówisz Ja dalem sobie przewalutowac przez PayPal i fakt - wyszło drożej, ale nie ma tragedii. Ceny na geekbuying - 299$/1207,49zl Cenę PayPal - 1258,12zl To aż 50 zł różnicy, jak to nie ma tragedii Link to comment Share on other sites More sharing options...
IVIagic Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 po jakim czasie od złożenia zamówienia np. na Ali przez konto planet plus powinna pojawić się transakcja na moim koncie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof95 Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Przy zamawianiu zaznaczyć opcję "Dropshipping", czy nie trzeba ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 4 godziny temu, piotr.geekbuying napisał: Na produkty przecenione "deal" kupony nie działają. Działają, działają ale podnoszą cenę sprzed promocji (oryginalnej) 3 godziny temu, saperq napisał: Zamówiłem 2 telefony. Obydwa EU Express ( bez ryzyka vat). Jeden do DE, drugi do PL. Zobaczymy czy wszędzie działa hehe. Chcę jeszcze 1 zamówić. Redmi pro się dla żony spodobały. Jakoś przeboleję złoty kolor hehe Złoty Redmi Pro jest piękny proszę oto zdjęcia mojego http://tufotki.pl/G9ZdQ 2 godziny temu, Sylwester Nowaczyk napisał: Czy jak się zamówi wersję Global Rom, tzn że wgrają Miui z tym dobrym tłumaczeniem Miui na zablokowany bl? Wysłałem z telefonu Xiaomi Redmi 3 Jeżeli piszą że jest Global, to znaczy że masz oryginalny (oficjalny) soft Xiaomi z językiem polskim, oraz zablokowanym bootloaderem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 No wojtekmarchewa trzeba ci racię przyznać. Ten redmi pro zacny w tym kolorze Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartaspoz Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 2 godziny temu, wojtekmarchewka napisał: dziś chcialem kupić na Ali... ale usunęli płatność "Przelewy24" a na karcie nie mam Ojro Pewnie zależy od sprzedawcy. Ja właśnie zamawiam na Ali i mam płatność Przelewy24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gstw Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 41 minut temu, Krzysztof95 napisał: Przy zamawianiu zaznaczyć opcję "Dropshipping", czy nie trzeba ? Też mnie to zastanawia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Przed chwilą, bartaspoz napisał: Pewnie zależy od sprzedawcy. Ja właśnie zamawiam na Ali i mam płatność Przelewy24 No niby na stronie Goldway-a jest że obsługuję tą płatność, ale gdy dochodzi do niej jest to opcja nieaktywna i podaje że "AliPay nie wspiera dłużej tej opcji" Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartaspoz Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 11 minut temu, wojtekmarchewka napisał: No niby na stronie Goldway-a jest że obsługuję tą płatność, ale gdy dochodzi do niej jest to opcja nieaktywna i podaje że "AliPay nie wspiera dłużej tej opcji" Ciężko mi sie odnieść to tego co mówisz, właśnie zamówiłem dwie rzeczy i normalnie zapłaciłem przez Przelewy24 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 (edited) 5 minut temu, bartaspoz napisał: Ciężko mi sie odnieść to tego co mówisz, właśnie zamówiłem dwie rzeczy i normalnie zapłaciłem przez Przelewy24 Fakt, postanowiłem sprawdzić to co piszesz, wchodzę na koszyk Ali... przechodzę do płatności ....... i opcja jest znowu dostępna , ale co by nawiązać do tego tematu, interesowało mnie Mi4c, okazuję się że nawet z promocją u Goldway-a wychodzi z przesyłką bez VAT ok 500 zł, a u Geekbuing z taką samą wysyłką wychodzi ok 440 zł Edited November 11, 2016 by wojtekmarchewka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 (edited) 12 godzin temu, latet napisał: Nie!!! ROM nie ma tu nic do rzeczy. Chodzi o sprzęt (modem). Mowa o Redmi 3s i Redmi Note 3 Pro (pomijam naj najnowsze i najdroższe modele). Ale jeśli pytasz o Mi Max, to różnica dotyczy tylko... ładowarki. Czyli jaki lepiej brać? International czy zwykły/(tańszy) Mi5 32GB? Który będzie lepszy w PL? No i poproszę o link do białego Mi5 32GB. Dzięki! Edited November 11, 2016 by Sylwester Nowaczyk Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.geekbuying Posted November 11, 2016 Author Share Posted November 11, 2016 (edited) Łapciaj. edit: zamówiłem 5 sztuk, mam nadzieję, że wszystko pójdzie tak, jak zakładam... Edited November 11, 2016 by piotr.geekbuying 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 3 minuty temu, piotr.geekbuying napisał: Łapciaj. Dzięki! Rozumiem, że ta wersja telefonu będzie działać na polskich sieciach i będzie możliwa zmiana romu na ten lepiej spolszczony na zablokowany BL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.geekbuying Posted November 11, 2016 Author Share Posted November 11, 2016 Będzie działać na całym świecie i przy odrobienie chęci zmienisz w nim wszystko. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Aha, poproszę też link na Redmi Note 4 w wersji Official Global Rom 32GB w kolorze białym. Przez noc zastanowię się jeszcze, który lepiej wziąć na handel Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.geekbuying Posted November 11, 2016 Author Share Posted November 11, 2016 (edited) 725 zł - 64gb, bo między nim a 32gb jest raptem 40 zł różnicy. zedytowane Edited November 11, 2016 by piotr.geekbuying 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 (edited) Sorry, oczywiście chodziło mi o 64GB. Tylko wolałbym w wersji Global Rom. Da radę o małą korektę linku? Wolałbym, bo oni wgrali mi Miui Global na zablokowany bl. Edited November 11, 2016 by Sylwester Nowaczyk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 O co chodzi z tym Dropshipping ?? Zaznaczyć to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts