Jump to content

Mówiłem, że załatwię? Geekbuying (był) BEZ VAT

piotr.geekbuying

Recommended Posts

1 godzinę temu, sebastiw napisał:

No to zobaczymy jak Wam dojdą paczki, jakie będą opłaty :-) oczywiście trzymam mocno kciuki, żeby to nie była ściema, ale nie chce mi się wierzyć, żeby jakakolwiek firma sprzedawała coś poniżej wartości, bo musieliby nieźle dopłacać, a i bez tego mają b. tanio

A co ma VAT lub jego brak płacony (lub nie) przez odbiorcę urzędowi celnemu w swoim kraju do jakiegoś "dopłacania" przez sprzedawcę?

50 minut temu, cuben1ty napisał:

mam pewien problem z kuponami

http://i.imgur.com/emahSku.gifv

u mnie jest podobnie przy próbie zakupu:

http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Mi5-5-2inch-FHD-Android-6-0-OS-4GB-64GB-4G-LTE-Smartphone-64-Bit-Qualcomm-Snapdragon-820-Quad-Core-Type-C---Black-363115.html

Edited by gstw

Zamówiłem 2 telefony. Obydwa EU Express ( bez ryzyka vat). Jeden do DE, drugi do PL. Zobaczymy czy wszędzie działa hehe. Chcę jeszcze 1 zamówić. Redmi pro się dla żony spodobały. Jakoś przeboleję złoty kolor hehe :-)

Czy ktoś wtajemniczony może mi wyjaśnić, dlaczego w tym sklepie (zresztą chyba nie tylko w tym) Mi Max 650 3/32GB w wersji chińskiej jest aż o ok. 40$ droższy od identycznego modelu w wersji International (przy czym tak naprawdę różnią się tylko ładowarką)? Czy chodzi o objęcie tych modeli INT jakąś specjalną promocją?

Tak jak pisałem - oferta wkracza dopiero dzisiaj, produkty będą stale dodawane do listy SF I EU Express, a ja postaram się na dniach zrobić jakąś listę popularnych itemków.
_____
uRzsYt0.jpg
No helooooł. 
____
@wojtekmarchewka, dziękuję http://m.geekbuying.com/item/Xiaomi-Redmi-Note-4-Pro-5-5inch-FHD-2-5D-Arc-Screen-MIUI-8-4G-LTE-Smartphone-Helio-X20-MT6797-Deca-Core-3GB-RAM-64GB-ROM-13-0MP-Touch-ID-4100mAh-Metal-Body---Silver-371576.html
Wybacz że bez formatki, smartfon :3

Czy jak się zamówi wersję Global Rom, tzn że wgrają Miui z tym dobrym tłumaczeniem Miui na zablokowany bl?

Wysłałem z telefonu Xiaomi Redmi 3

5 minut temu, piotr.geekbuying napisał:

Ważne info!

Jeśli płacicie kartą za pośrednictem PayPala - koniecznie zmieńcie walutę w sklepie na PLN przed złożeniem zamówienia - różnice są spore, na przykład mi5 przy płatności USD wychodzi 975 zł, przy płatności PLN 920. 

Jeśli macie pilne pytania - pw na fejsie. :) 

Kurcze, szkoda że wcześniej nie napisałeś. Jeśli po zmianie waluty w sklepie na PLN rzeczywiście płaci się tyle w zł ile tam wyskoczy, to jest to kurs niemal taki jak średni kurs NBP.

Najdrożej wychodzi, jak się płaci PlayPalem w dolarach z kasy na Paypalu (w zł) – bez żadnej karty powiązanej. Nieco mniej, gdy płaci się kartą, ale PayPal robi przewalutowanie. Jeszcze mniej, gdy się zmusi Paypala do obciążenia polskiej karty kwotą w dolarach. I to może być już zblizone to tego sposobu, który opisałeś (pewność będę miał, jak mi bank przewalutuje dzisiejsze transakcje w poniedziałek – taraz sobie zanotuję ile było tą metodą).

7 minut temu, piotr.geekbuying napisał:

Ważne info!

Jeśli płacicie kartą za pośrednictem PayPala - koniecznie zmieńcie walutę w sklepie na PLN przed złożeniem zamówienia - różnice są spore, na przykład mi5 przy płatności USD wychodzi 975 zł, przy płatności PLN 920. 

Geekbuying ma korzystne przewalutowanie gdzie 1$=4zł, dlatego nie warto przewalutować za pomocą PayPal

14 minut temu, wojtekmarchewka napisał:

Geekbuying ma korzystne przewalutowanie gdzie 1$=4zł, dlatego nie warto przewalutować za pomocą PayPal

O tak! A dokładnie (dziś) 4,025. Średni kurs NBP dziś to 3,99.

Paypal mi najpierw zaproponował przeliczenie po kursie 4,23zł/$ (tzn. ze złotówek na swoim wewn. Paypalowym koncie). Odrobinę niżej (4,13zł/$) zaproponował mi Paypal, gdy chciałem za jego pośrednictwem obciążyć polską kartę Maestro (w sumie ciekawe, że ma 2 różne kursy w tym samym momencie). Nie skorzystałem z żadnej z tych opcji, tylko wymusiłem, aby Paypal obciążył moją polską kartę kwotą w dolarach, zostawiając przewalutowanie bankowi. Jak to bank przeliczy, to się dowiem najwcześniej w poniedziałek, ale podejrzewam, że będzie to coś pośredniego. Czyli coś pomiędzy tym sklepowym 4,025zł/$ a tym niższym z dwóch Paypalowych propozycji (4,13zł/$) [przy teoretycznym założeniu, że kurs dolara będzie wtedy taki jak dziś].

1 minutę temu, latet napisał:

O tak! A dokładnie (dziś) 4,025. Średni kurs NBP dziś to 3,99.

Paypal mi najpierw zaproponował przeliczenie po kursie 4,23zł/$ (tzn. ze złotówek na swoim wewn. Paypalowym koncie). Odrobinę niżej (4,13zł/$) zaproponował mi Paypal, gdy chciałem za jego pośrednictwem obciążyć polską kartę Maestro (w sumie ciekawe, że ma 2 różne kursy w tym samym momencie). Nie skorzystałem z żadnej z tych opcji, tylko wymusiłem, aby Paypal obciążył moją polską kartę kwotą w dolarach, zostawiając przewalutowanie bankowi. Jak to bank przeliczy, to się dowiem najwcześniej w poniedziałek, ale podejrzewam, że będzie to coś pośredniego. Czyli coś pomiędzy tym sklepowym 4,025zł/$ a tym niższym z dwóch Paypalowych propozycji (4,13zł/$) [przy teoretycznym założeniu, że kurs dolara będzie wtedy taki jak dziś].

U mnie na dzień dzisiejszy WBK przeliczyłby 4.13/1$, ponieważ mam kartę walutową w Euro i tanio mogę kupić walutę poprzez bank, to zazwyczaj wykorzystuję kartę waluitową, ale przy zakupach w Geekbuying żadna z opcji nie jest opłacalna niż wybranie u nich waluty w złotówkach, dziś chcialem kupić na Ali... ale usunęli płatność "Przelewy24" a na karcie nie mam Ojro :D

• Confused 1

7 godzin temu, piotr.geekbuying napisał:

@sebastiw, coś Ty taki zdesperowany, żeby ferment mi tu siać? :D

Po prostu dużo kupuję i wiem jakie to są często "pewniaki"... a większość okazji to ściema, dlatego jestem dość czujny :-) Obym nie miał racji w tym przypadku.

1 godzinę temu, piotr.geekbuying napisał:

Ważne info!

Szkoda, że dopiero teraz mówisz :P Ja dalem sobie przewalutowac przez PayPal i fakt - wyszło drożej, ale nie ma tragedii.

Ceny na geekbuying - 299$/1207,49zl

Cenę PayPal - 1258,12zl

Kupowalem mi5s w komplecie 

http://www.geekbuying.com/item/Package-Xiaomi-Mi-5S-3GB-64GB-Smartphone---Silver-373712.html

• Confused 2

4 godziny temu, piotr.geekbuying napisał:

Na produkty przecenione "deal" kupony nie działają. :) 

Działają, działają ale podnoszą cenę sprzed promocji (oryginalnej) :D

3 godziny temu, saperq napisał:

Zamówiłem 2 telefony. Obydwa EU Express ( bez ryzyka vat). Jeden do DE, drugi do PL. Zobaczymy czy wszędzie działa hehe. Chcę jeszcze 1 zamówić. Redmi pro się dla żony spodobały. Jakoś przeboleję złoty kolor hehe :-)

Złoty Redmi Pro jest piękny proszę oto zdjęcia mojego http://tufotki.pl/G9ZdQ

2 godziny temu, Sylwester Nowaczyk napisał:

Czy jak się zamówi wersję Global Rom, tzn że wgrają Miui z tym dobrym tłumaczeniem Miui na zablokowany bl?

Wysłałem z telefonu Xiaomi Redmi 3

Jeżeli piszą że jest Global, to znaczy że masz oryginalny (oficjalny) soft Xiaomi z językiem polskim, oraz zablokowanym bootloaderem

• Like 1

11 minut temu, wojtekmarchewka napisał:

No niby na stronie Goldway-a jest że obsługuję tą płatność, ale gdy dochodzi do niej jest to opcja nieaktywna i podaje że "AliPay nie wspiera dłużej tej opcji"

Ciężko mi sie odnieść to tego co mówisz, właśnie zamówiłem dwie rzeczy i normalnie zapłaciłem przez Przelewy24

• Like 1

5 minut temu, bartaspoz napisał:

Ciężko mi sie odnieść to tego co mówisz, właśnie zamówiłem dwie rzeczy i normalnie zapłaciłem przez Przelewy24

Fakt, postanowiłem sprawdzić to co piszesz, wchodzę na koszyk Ali... przechodzę do płatności ....... i opcja jest znowu dostępna :D, ale co by nawiązać do tego tematu, interesowało mnie Mi4c, okazuję się że nawet z promocją u  Goldway-a wychodzi z przesyłką bez VAT ok 500 zł, a u Geekbuing z taką samą wysyłką wychodzi ok 440 zł

Edited by wojtekmarchewka

12 godzin temu, latet napisał:

Nie!!! ROM nie ma tu nic do rzeczy. Chodzi o sprzęt (modem). Mowa o Redmi 3s i Redmi Note 3 Pro (pomijam naj najnowsze i najdroższe modele).

Ale jeśli pytasz o Mi Max, to różnica dotyczy tylko... ładowarki.

Czyli jaki lepiej brać? International czy zwykły/(tańszy) Mi5 32GB? Który będzie lepszy w PL? 
No i poproszę o link do białego Mi5 32GB. 
Dzięki!

Edited by Sylwester Nowaczyk