kamis086 Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Proszę o Rn3pro 3/32 ? jakiś pewniak Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 (edited) Super sprawa dla potencjalnych kupujących ! Tylko, czy to nie jest tak z Geekbuying, że ceny są niższe, bo gwarancja na wszystkie telefony jest ograniczona do 6 miesięcy? Dodatkowo nie jest brana pod uwagę również płyta główna telefonu? Chyba ktoś wspominał o tym już na forum. Jeśli tak jest, to coś za coś, płacimy mniej, ale praktycznie gwarancji nie ma. Edited November 10, 2016 by cointreau 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Szansa na wstawienie tej wysyłki do http://www.geekbuying.com/item/Original-Xiaomi-Mijia-Philips-Lamp-2-372410.html ? Już się szykowałem do zamówienia, a tu wysyłka tyle co lampka. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niejeden z nas Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Czytać.. Opcja tej wysyłki dotyczy magazynu z Hongkongu wysłane z nokii 7110 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 A gdzie przeczytam skąd wysyłają lampke, bo nie widze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niejeden z nas Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Dobre pytanie Towar z Hongkongu ma w opisie HK stock chociaż nie wiem czy zawsze.wysłane z nokii 7110 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartaspoz Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 umarł król, niech żyje król 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz_Kal Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Czy jest szansa na wysyłkę SF na Redmi 3s 3/32 Gold w wersji International? Jeszcze wczoraj była, a dziś chyba żaden wariant nie ma takiej opcji dostawy.Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo82 Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 (edited) GearBest i geekbuying to niby to samo... więc stąd moje pytanie... w gearbest pojawiło sie: Priority Line -> Europe Express Czy to też opcja braku VATu? Edited November 10, 2016 by widmo82 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaos666 Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 (edited) redmi pro 3/64 też sie łapie bo jestem ślepy hmm Edited November 10, 2016 by chaos666 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubertkno Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 witam czy wersja EU Priority Mail - Tax included (7-15 Business Days) lub SF Express - Tax included (5-8 Business Days) jest bez podatku vat chodzi mi tu konkretnie o http://www.geekbuying.com/item/LeTV-LeEco-Le-Pro3-X720-6GB-64GB-Smartphone---Gold-372587.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest fanxiaomi Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Wszystkie opcje inne niż kurier narażają odbiorcę na dużą stratę, tzn. wszystkie paczki obsługiwane przez pocztę w Polsce są zagrożone. Jeżeli paczka nie ma żadnych oznak uszkodzenia i ją odbierzesz, a następnie w środku nie będzie towaru, nie masz żadnych racji i możliwości spisania protokołu szkody na poczcie. Poczta jako jedyny operator nie ma w regulaminie takiego czegoś jak otwarcie paczki po przyjęciu i spisanie protokołu szkody. Tylko dodatkowa opcja tylko dla przesyłek krajowych wykupiona za 6,15 zł pozwala otworzyć paczkę przy pracowniku poczty ... lub pocztex, również tylko krajowe. Dziś jeszcze się upewniałem i dzwoniłem. Tak więc ostrzegam przed ryzykiem przesyłek innych niż kurierskich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.geekbuying Posted November 10, 2016 Author Share Posted November 10, 2016 43 minuty temu, fanxiaomi napisał: Wszystkie opcje inne niż kurier narażają odbiorcę na dużą stratę, tzn. wszystkie paczki obsługiwane przez pocztę w Polsce są zagrożone. Jeżeli paczka nie ma żadnych oznak uszkodzenia i ją odbierzesz, a następnie w środku nie będzie towaru, nie masz żadnych racji i możliwości spisania protokołu szkody na poczcie. Poczta jako jedyny operator nie ma w regulaminie takiego czegoś jak otwarcie paczki po przyjęciu i spisanie protokołu szkody. Tylko dodatkowa opcja tylko dla przesyłek krajowych wykupiona za 6,15 zł pozwala otworzyć paczkę przy pracowniku poczty ... lub pocztex, również tylko krajowe. Dziś jeszcze się upewniałem i dzwoniłem. Tak więc ostrzegam przed ryzykiem przesyłek innych niż kurierskich. Naturalnym jest, że unboxing tylko w hollywoodzkich warunkach. reszcie odpiszę wieczorem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj0 Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Dla przezornych jest ubezpieczenie przesyłki za 2$. Nie wiem jak działa, czy warto? Co do lampki to widziałem, że zamówienia można łączyć i w tedy ship za 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 GearBest i geekbuying to niby to samo... więc stąd moje pytanie... w gearbest pojawiło sie: Priority Line -> Europe Express Czy to też opcja braku VATu?Podbijam pytanie. Wysłałem z telefonu Xiaomi Redmi 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo82 Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Jak zapytalem na czacie Gearbest czy wysylka z EU i czy nie będzie VATu to mi odpisali: CytatUnfortunately, taxes on all our products are subject to the local customs policy. The customer is solely responsible for customs tax and any other customs related charges, if any exist. Please feel free to consult your local customs office for more details before ordering. Thank you for your inquiry. I tutaj komentarz pewnego Mirka: Cytat W sumie zacytowali Ci to co mają w swoim FAQ. Może ktoś w BOKu nie ogarnia jeszcze nowych opcji wysyłkowych. Ja napisałem do nich kilka godzin temu, ale póki co cisza. Mógłby ktos jeszcze raz zagadać na czacie i zwrócić uwagę, że to nowa opcja i żeby konsultant z BOK dowiedział sie "u góry" Link to comment Share on other sites More sharing options...
IVIagic Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 4 godziny temu, hubertkno napisał: witam czy wersja EU Priority Mail - Tax included (7-15 Business Days) lub SF Express - Tax included (5-8 Business Days) jest bez podatku vat chodzi mi tu konkretnie o http://www.geekbuying.com/item/LeTV-LeEco-Le-Pro3-X720-6GB-64GB-Smartphone---Gold-372587.html Piona ! też biorę Pro 3 ale dwie sztuki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastiw Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 (edited) 1 godzinę temu, widmo82 napisał: Jak zapytalem na czacie Gearbest czy wysylka z EU i czy nie będzie VATu to mi odpisali: I tutaj komentarz pewnego Mirka: Mógłby ktos jeszcze raz zagadać na czacie i zwrócić uwagę, że to nowa opcja i żeby konsultant z BOK dowiedział sie "u góry" Czyli wysyłką include tax to ściema i w PL doliczą vat :-/ Edited November 10, 2016 by sebastiw Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Szykowałem się na jutro na zakup kilku sztuk w Goldway, ale ten post daje mi do myślenia, czy nie kupić tutaj. Jak tu wygląda gwarancja (w porównaniu z Goldway?). Nie tylko o długość, ale i o jej praktycznie sprawdzoną jakość pytam. Dzięki! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubertkno Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 a nadal nie otrzymałem odpowiedzi na moje pytanie :/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastiw Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Nie ma bez podatku ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 40 minut temu, sebastiw napisał: Nie ma bez podatku ... Możesz rozwinąć myśl? Znaczy nie działa metoda opisana przez założyciela wątku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartaspoz Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 12 godzin temu, widmo82 napisał: GearBest i geekbuying to niby to samo... więc stąd moje pytanie... w gearbest pojawiło sie: Priority Line -> Europe Express Czy to też opcja braku VATu? Może @piotr.geekbuying powinien się wypowiedzieć, ale wydaje im się, że rozmowa potoczyła się w złym kierunku @widmo82 co znaczy wg Ciebie "niby to samo"? Wg mnie są to dwa różne sklepy, nigdzie w kontakcie, albo podstronach nie znalazłem info, aby byli jakkolwiek powiązani. Poza tym jak sam widzisz, opcja wysyłki w gearbeście to tylko Priority Line -> Europe Expreess - tzn szybka wysyłka! Nie ma tu żadnej wzmianki o VACie i innych opłatach/podatkach. Natomiast geekbuying jasno podał "Tax included". 3 godziny temu, sebastiw napisał: Czyli wysyłką include tax to ściema i w PL doliczą vat :-/ 4 godziny temu, widmo82 napisał: Jak zapytalem na czacie Gearbest czy wysylka z EU i czy nie będzie VATu to mi odpisali: I tutaj komentarz pewnego Mirka: Mógłby ktos jeszcze raz zagadać na czacie i zwrócić uwagę, że to nowa opcja i żeby konsultant z BOK dowiedział sie "u góry" 1 godzinę temu, sebastiw napisał: Nie ma bez podatku ... Więc wg mnie wszystkie powyższe wypowiedzi są conajmniej pochopne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof95 Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Czy wersja International różni się tylko ROM'em ? Czy jakbym kupił zwykłą wersje i wgrał ROMa GLOBAL to byłoby to to samo co wersja International ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Ktoś potwierdzi że nowa metoda jest na 100% pewna i VAT nie będzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartaspoz Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 7 minut temu, Jimmy napisał: Ktoś potwierdzi że nowa metoda jest na 100% pewna i VAT nie będzie? Ja, jak mi dojdzie telefon Przed chwilą zamówiłem mi5s. Z drugiej strony gdyby okazało się, że metoda nie działa - to geekbuying zrobiłby sobie bardzo czarny PR, który na pewno wpłynąłby na ilość zamawianych tam rzeczy. A poza tyn mamy na forum naszego "polskiego rzecznika", który potwierdził nową metodę swoimi słowami. Mam nadzieję, że nie jestem po prostu zbyt łatwowierny Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebaa Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Zapytałem się o ten nowy rodzaj wysyłki, czy na 100% będzie bez VATu, to odpisali: Cytat yes, if you buy items from spain stock, you don't need to pay tax. Po czym po 30 minutach sami napisali: Cytat "EU Priority Mail - Tax included" ? It is 100% tax free also. Więc wychodzi, że bez vatu. Dopytałem się jeszcze czy na pewno dotyczy to HK stock i wysyłki do EU. Czekam na odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastiw Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Tak, przecież sam geekbuying odpisał, że podatki się płaci, w zależności od czujności izb celnych.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebaa Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 A jednak nie. Odpowiedź ze sklepu: Cytat yes, no worry, you don't need to pay tax. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastiw Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 43 minuty temu, sebaa napisał: A jednak nie. Odpowiedź ze sklepu: Bo odpisali o wysyłce z Hiszpanii, więc oczywiście bez vat (unia europejska) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebaa Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Nie. Owszem, pierwsza odpowiedź taka była. Później dopytałem się jak to jest z wysyłką z HK stock i zaznaczenie opcji EU Priority Mail - Tax included . Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 8 godzin temu, Jimmy napisał: Ktoś potwierdzi że nowa metoda jest na 100% pewna i VAT nie będzie? Zamówiłem właśnie telefon. Jak dojdzie, to potwierdzę 9 godzin temu, Krzysztof95 napisał: Czy wersja International różni się tylko ROM'em ? Czy jakbym kupił zwykłą wersje i wgrał ROMa GLOBAL to byłoby to to samo co wersja International ? Nie!!! ROM nie ma tu nic do rzeczy. Chodzi o sprzęt (modem). Mowa o Redmi 3s i Redmi Note 3 Pro (pomijam naj najnowsze i najdroższe modele). Ale jeśli pytasz o Mi Max, to różnica dotyczy tylko... ładowarki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartaspoz Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 53 minuty temu, sebastiw napisał: 1 godzinę temu, sebastiw napisał: Tak, przecież sam geekbuying odpisał, że podatki się płaci, w zależności od czujności izb celnych.... Ludzie, proszę Was, nie wprowadzajcie zamieszania. Proszę, czytajcie dokładnie zanim coś napiszecie. 14 godzin temu, widmo82 napisał: Jak zapytalem na czacie Gearbest czy wysylka z EU i czy nie będzie VATu to mi odpisali: I tutaj komentarz pewnego Mirka: Mógłby ktos jeszcze raz zagadać na czacie i zwrócić uwagę, że to nowa opcja i żeby konsultant z BOK dowiedział sie "u góry" Odpowiedz o możliwości zapłacenia VAT była odpowiedzia z BOKu Gearbesta! A nie Geekbuying Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastiw Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 No to zobaczymy jak Wam dojdą paczki, jakie będą opłaty oczywiście trzymam mocno kciuki, żeby to nie była ściema, ale nie chce mi się wierzyć, żeby jakakolwiek firma sprzedawała coś poniżej wartości, bo musieliby nieźle dopłacać, a i bez tego mają b. tanio Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.geekbuying Posted November 11, 2016 Author Share Posted November 11, 2016 @sebastiw, coś Ty taki zdesperowany, żeby ferment mi tu siać? Gearbest i Geekbuying to zupełnie różne światy. Czekam na swoje paczki, żeby móc ze 100% pewnością potwierdzić, że ominęły opłaty, przedstawić sposób wysyłki i jej realizację. Póki co mam tylko 99% pewności. Chyba, że mnie karmili przez rok tylko po to, żeby potem moimi rękami narazić wszystkich na straty, z których sami nic nie mają poza cholernie skuteczną antyreklamą. Przyznać się, ile białych mi5 32 zamówiliście? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts