Hily62 Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 Cześć parę dni temu zakupiłem telefon mam z nim jednak dość uciążliwy problem. Transmisja danych jest przeprowadzana w standardzie E i nie wiem jak ustawić aby transmisja ta była w trybie LTE bądź chociaż H+. Chwiląwą naprawą tego problemu było włożenie do niego karty z sieci PLAY (telefon bez problemu połączył się z LTE ) później po zamianie kart i wsadzeniu tej z NJU wszystko dalej działało poprawnie jednak po wyłączeniu wieczorem danych komórkowych i włączeniu ich rano znowu mam tryb E po paru godzinach telefon znowu znalazł H+ i działało puki nie wyszedł z obszaru zasięgu komórkowego. Po powrocie znowu jest tylko E Konfigurowałem APN jednak to nic nie zmieniło. Grzebałem w ustawieniach Telefon ma wgranego od nowości MIUI GLOBAL 8.0.3.0. Starałem się problem opisać najdokładniej forum przegrzebałem jednak dalej nie naprawiłem problemu Proszę was o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrew2 Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 Niestety ale redmi 3s ma problem z tym, problem jest znany już dość długo może go naprawią w kolejnych romach ale pewne to nie jest. W ustawieniach sieci musisz wybrać preferowana sieć na 2G a potem przestawić na LTE i po kilku sekundach powinno złapać zasięg 4g lub 3g. Na forum jest opisany sposób jak się pozbyć tego problemu ale trzeba zrotowac telefon i zainstalować aplikację network guru w aplikacji trzeba zablokować częstotliwość 900 mhz i wtedy podobno wszystko dobrze śmiga. Problem ten jest już od kilku miesięcy i na razie romy tego nie naprawiły. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konec Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 @Hily62. Czy jak włączysz WiFi to ten problem ciągle jest obecny? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin9709 Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 Mam ten sam problem. Mam Redmi 3s i sieć PLUS. Zmieniłem wczoraj kartę SIM na obsługującą LTE. Na pasku pokazuje tylko 3G. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 (edited) 3 godziny temu, Marcin9709 napisał: Mam ten sam problem. Mam Redmi 3s i sieć PLUS. Zmieniłem wczoraj kartę SIM na obsługującą LTE. Na pasku pokazuje tylko 3G 12 minut temu, MiD napisał: 3 godziny temu, Marcin9709 napisał: ustaw APN według konfiguratora PLUSa, wymuś tryb LTE i zobacz co się stanie Edited November 15, 2016 by MiD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 (edited) Na globalu nie grzebano w modemie LTE, ja po ostatniej aktualizacji xiaomi.eu nie mam problemu z przełączaniem się 2G - 3G. Polecam przeskoczyć na global dev albo miui Polska Ewentualnie włożyć drugą kartę SIM. Edited November 15, 2016 by Blom Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 6 minut temu, Blom napisał: Na globalu nie grzebano w modemie LTE, ja po ostatniej aktualizacji xiaomi.eu nie mam problemu z przełączaniem się 2G - 3G. Polecam przeskoczyć na global dev albo miui Polska Też polecam najnowszy dev global, albo miuipolska. Tylko najlepiej jak global to wgrany od podstaw Miflashem z flash all. Jak rom eu, to najpierw najnowszy china dev miflashem flash all, twrp i rom eu. Podobno sposób wgrywania przynajmniej na globalu robi różnicę. Na en.miui piszą że jak się wgrywa przez aktualizacje ze starszych wersji to problemy z przechodzeniem z 2G 3g do LTE ani z VoLTE nie znikają, a jak flash all to jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts